Program predavanja u Rusiji Aleksandar i Lea otpočeli su u Moskvi, gde su u okviru Ruske asocijacije profesionalnih astrologa 13. septembra održali seminar iz astrološke etike po ISAR-ovom program uz podršku Akademije svetske astrologije i metainformacije - na čijem čelu je Karina Dilanjan.

U nedelju 14. septembra Lea je održala jednodevni seminar na temu 'Kodovi medicinske astrologije', nakon čega su Lea i Aleksandar otišli u Harkov, gde su u toku 7 dana u prostorijama Kepler Univerziteta u Harkovu u Ukrajini održali dva seminara iz programa ISAR - 'Veština konsultacije' i 'Astrološka etika'. Tačnije, poznati ISAR-ov seminar 'Consulting Skills' održan je za dve grupe od po dva dana i to najpre za grupu polaznika iz Moskve (njih 12) koja je za ovaj seminar specijalno doputovala do Harkova - a zatim i za gotovo isto toliku grupu grupu iz Ukrajine. Pored ovoga, Aleksandar je održao i drugi deo kursa 'Karmička astrologija' (prvi deo održan je u aprilu mesecu ove godine), dok je Lea održala jednodevni seminar iz 'Poslovne astrologije'.
Nakon završenog seminara iz karmičke astrologije, prisutni su polagali standardne ispite Kepler Instituta (na ruskom jeziku).

Narednih 5 dana Lea i Aleksandar su proveli u Saratovu (Rusija) - gradu koji je udaljen oko 1000 kilometara od Harkova i koji je poznat i po tome što je upravo kraj njega sleteo Jurij Gagarin sa svog čuvenog pohoda u svemir. Naši predavači su u ovom gradu bili gosti Saratovskog regionalnog astrološkog udruženja u okviru koga je prvi put u Saratovu bio održan seminar iz programa ISAR 'Astrološka etika', a Aleksandar je održao i četvorodnevna predavanja iz 'Karmičke astrologije' po programu Kepler Instituta.

Poslednjeg dana boravka u Rusiji - u subotu 27. septembra Aleksandar je održao i jednodnevni seminar 'Priroda upliva Fiksnih zvezda' koji je povodom izlaska njegove knjige 'Stubovi sudbine' na ruskom jeziku organizovala izdavačka kuća 'Uranija'.

Kako je Kepler Institut proširio svoju aktivnost delovanja i na rusko govorno podrušje, u sistem školovanja Kepler Univerziteta uključili su se i prvi studenti iz Ukrajine koji će svoje obrazovanje pohađati kao dopisni studenti dobijajući istovetne lekcije kao i naši studenti, samo na ruskom jeziku.

Posetite novopostavljenu galeriju slika 'Velika Kepler turneja po Rusiji i Ukrajini 2008'.