Elekciona astrologija je grana astrologije koja se bavi određivanjem, odabirom pravog trenutka za započinjanje nečega, i kada govorimo o umetnosti izbora tog trenutka treba da imamo na umu neke stvari, a pre svega da je to intervencija, naša intervencija i samim tim je to veštački horoskop, jer pravimo nešto što se ne bi desilo da mi nismo izvršili uticaj.

Sva dešavanja bez našeg uticaja su punovažna iz ugla Univerzuma, oni su posledica samog prirodnog toka stvari, a taj prirodni tok je tok po inerciji, sudbinski tok koji čovek nosi u sebi. Pa, ukoliko se mi umešamo stvaramo nešto što se prirodno ne bi desilo i na taj način menjamo inerciju, prirodni tok, sudbinu… Inercija, sudbina je definisana horoskopom osobe, progresijama, i konačnim, tranzitnim stanjem na nebu koje smatramo trenutkom nastanka događaja.

Odabir pravog trenutka na osnovu tranzita moguć je, jer na osnovu trenutka nastanka događaja možemo tumačiti sam tok i ishod događaja. Stoga je moguće, bez obzira da li je osoba astrološki birala povoljno vreme za događaj ili ne, proceniti, recimo, kakav će brak biti a da nemamo uvid u natalni horoskop osobe, jer će nam stanje na nebu samo za sebe opisati atmosferu trenutka što je sudbina onoga što u tom trenutku nastaje.

 

  • Kurs traje mesec dana i održava se ponedeljkom od 19h na Kepler Institutu.
  • Takođe, za sve one koji nisu u mogućnosti da prisusutvuju lično, postoji online varijanta pohađanja ovog kursa.
  • Cena kursa je 80e.
  • Svi zainteresovani se mogu prijaviti i dodatno informisati na  011/267 31 92 i 064/387 22 24 ili na email info@keplerunited.org