Tim sa Kepler Instituta od ukupno 12 učesnika uputio se put New Orleans-a u ponedeljak 21. maja sa ciljem prisustvovanja, ali i učestvovanja u organizaciji ovog važnog astrološkog događaja.

Predavanja domaćih astrologa na UAC-u
Od ukupno 170 astrologa iz celog sveta, od domaćih astrologa predavanja su održali Lea i Aleksandar Imširagić.
Lea je održala sledeća predavanja:
  • The Adventure of the Human Race -- From 2012 to 2025
  • Change Fear Into Freedom: Our Big Chance in the Next 5 Years
Aleksandar je održao, takođe, dva predavanja:
  • Hermetic Astrology
  • Pillars of Destiny -- Crucial Fixed Stars Influence from 2012 to 2015
Iako su sva četiri predavanja dobila veoma dobre ocene I komentare, predavanje 'Hermetic Astrology' koje je održao Aleksandar Imširagić je bilo najprodavanije od svih predavanja na ovogodišnjem UAC-u.
Kepler tim u akciji, Čitav projekat snimanja svih predavanja i semianra tokom UAC-a poveren je timu Kepler Instituta, kao jedinoj neameričkoj organizaciji koja je imala svoje učešće u organizovanju određenog dela konferencije. UAC je zato obezbedio smeštaj i besplatnu konferenciju za sve članove našeg tima.
Snimljeno je oko 270 predavanja i 11 seminara, te je napravljeno preko 4000 CD-ova za učesnike konferencije.
Ovo je drugi put da je ovaj projekat poveren upravo Keper Institutu, nakon UAC-a 2008, kada je naš tim u Denveru, Colorado, ovu organizaciju izveo 'izuzetno dobro i kvalitetno', po mišljenu upravnog odbora UAC-a.
Otvaranje same konferencije takođe je u najvećem delu prepušteno našem timu koji je napravio polučasovni video spot u kome su predstavljeni svi predavači, teme predavanja, uz mnoge video priloge astrologa iz čitavog sveta. Samo otvaranje je tako proteklo u sjajnoj atmosferi, uz puno smeha i aplauza…

Put na Tahiti i Mooreu
Nakon završetka UAC konferencije, petočlana grupa sačinjena od predavača i Kepler studenata uputila se ka Tahiti ostrvima, kao bi na srcolikom ostrvu Moorea svedočila tranzitu Venere preko Sunca - istom onom mestu na koji se davne 1769. godine uputio kapetan James Cook kako bi izvršio osmatranje upravo ovog tranzita. Nakon 243 godine,  ovaj tranzit Venere preko sopstvenog severnog čvora i Sunca,  ovde se odigrao 05. juna u 15h:09min.

Nalazimo da su sva ova iskustva bila izuzetno značajna, a više o svemu tome možete pročitati u članku Aleksandra Imširagića 'Tranzit Venere i rođenje Inane', ali i pogledati našu novopostavljenu galeriju slika.