Na ruskoj astrološkoj konferenciji 'Ujedinjeni astrološki forum na Nevi' koja se održala od 30.06. - 2.07.2006. godine u Sankt Petrsburgu, učestvovali su i naši astrolozi, Lea i Aleksandar Imširagić. Lea je održala predavanje 'Otkrivanje talenta u natalnoj karti', a Aleksandar 'Alfa horoskop - otkrivanje Da Vinčijevog koda'.
Ovom prilikom je uspostavljena saradnja između Kepler Instituta i ruskog Saveza Profesionalnih Astrologa koja objedinjuje četiri glavne škole u Rusiji.
Naime, Institut 'Johannes Kepler' i Savez Profesionalnih Astrologa Rusije (SPA) su ustanovili stalni program razmene studenata Kepler Instituta i članova SPA tokom konferencija koje se održavaju u Moskvi, Sankt Petersburgu i Beogradu. To znači da će svake godine troje članova SPA biti gosti na Balkanskoj Astrološkoj Konferenciji u Beogradu (uz potpuno pokrivene troškove smeštaja), a isto tako će i troje studenata Kepler Instituta gostovati na konferencijama koje se održavaju u Moskvi i Sankt Petersburgu svake godine naizmenično u organizaciji SPA (pod jednakim uslovima).