U ponedeljak 19. marta, nakon završetka 7. međunarodne astrološke konferencije, na astrološkom Institutu 'Johannes Kepler' održan je panel sastanak sa temom 'Profesionalna astrologija', na kome su prisustvovali predstavnici ISAR-a (International Association for Astrological Research), Unije profesionalnih astrologa Rusije i predstavnici Kepler Asocijacije za Profesionalnu Astrologiju - koja je bila i domaćin sastanka.

Medijator ovog skupa je bio direktor Kepler instituta, Aleksandar Imširagić, a učesnici Panela su bili:
• Karina Dilanjan (Rusija) - jedan od osnivača i predavač na Akademiji globalne astrologije i metainformacije u Moskvi i predsednik Unije Profesionalnih Astrologa Rusije.
• Sergej šestopalov (Rusija) - rektor SPAA (Sanktpetersburška astrološka akademija) i organizator Sveruskih konferencija.
• Kris Mekre (Kanada) - trenutni potpresednik ISAR-a, kao i predsednik odbora za program ISAR sertifikacije.
• Lea Imširagić (Srbija) - redovan predavač na Astrološkom Institutu 'Johannes Kepler' i predsednik KAPA (Kepler asocijacije za profesionalnu astrologiju).
• Asistenti Astrološkog Instituta 'Johannes Kepler' - Aleksandra Ralić i Dušica Miljković (Beograd), Zorica Ilievski (Novi Sad) i Anica Đurović (Poreč).

Učesnici su najpre izneli svoja iskustva u radu sa klijentima, studentima i kolegama, kao i stavove i iskustva o položaju astrologije u društvu, posebno posebnostima u njihovim zemljama. Najveći deo Panela je protekao u razgovorima o međunarodnoj sertifikacija, kao i o kriterijumima i standardima profesionalne Astrologije i kako unaprediti standarde u astrološkoj zajednici, što će kao posledica doprineti i njenoj prihvaćenosti u široj zajednici. Kao rezultat ovog Panela stvorene su nove veze, posebno između istoka i Zapada, a mi smo ponosni i sretni da smo upravo bili gosti i organizatori ovog skupa.

Da podsetimo, još prošle godine ustanovljena saradnja između Kepler Instituta i ruskog Saveza Profesionalnih Astrologa koja objedinjuje četiri glavne škole u Rusiji. Naime, Institut 'Johannes Kepler' i Savez Profesionalnih Astrologa Rusije (SPA) su ustanovili stalni program razmene studenata Kepler Instituta i članova SPA tokom konferencija koje se održavaju u Moskvi, Sankt Petersburgu i Beogradu. To znači da će svake godine troje članova SPA biti gosti na Balkanskoj Astrološkoj Konferenciji u Beogradu (uz potpuno pokrivene troškove smeštaja), a isto tako će i troje studenata Kepler Instituta gostovati na konferencijama koje se održavaju u Moskvi i Sankt Petersburgu svake godine naizmenično u organizaciji SPA (pod jednakim uslovima).
Pored toga, Kepler Institut ima i stalnu saradnju sa ISAR-om, te su svi studenti Kepler Instituta automatski i članovi ove najveće međunarodne astrološke asocijacije, a ISAR već drugu godinu za redom i podržava najbolje studente našeg Instituta u vidu uplata školarina najboljim studentima i onima koji nastoje da se astrologijom profesionalno bave. O grupi od 5 studenata Kepler Instituta koja je sponzorisana od strane ISAR-a u junu prošle godine već smo pisali, a grupa novih studenata Instituta koji će biti sponzorisani od strane ISAR-a biće poznata do kraja juna meseca ove godine.

Nastavak razgovora o usaglašavanju standarda u profesionalnoj astrologiji dogovoren je za početak juna meseca u Moskvi, kada će Unija Profesionalnih Astrologa Rusije biti domaćin petočlanoj delegaciji Kepler Asocijacije.