Nakon nedavno završene astrološke konferencije u Beogradu koja je nosila naziv 'East meets West', tokom koje je održan i panel sastanak o profesionalnoj astrologiji na kome su prisustvovali predstavnici ISAR-a, zatim Ruske Unije Profesionalnih Astrologa, kao i predstavnika domaćina - Kepler Instituta - krajem maja meseca Beograd je ponovo bio mesto sastanka predstavnika astroloških asocijacija Istoka i Zapada.
Ovoga puta je predsednik ISAR-a - Ray Merriman imao dvodnevni intenzivni sastanak sa novim podpredsednikom ISAR-a za Rusiju - Kamalom Melik-Akhnazarovom, kao i predsednicom Unije Profesionalnih Astrologa Rusije - Karinom Dilenyan (koja je bila jedan od učesnika martovske konferencije i panel sastanka) koja je ovom prilikom ušla u program za ISAR-ov International Council (ISAR-ov međunarodni savet).
Predstavnik iz Ukrajine bio je Andrej Kudeljko, astrolog i predsednik izdavačke kuće 'Akubens' iz Ukrajine, sa kojim je takođe dogovorena saradnja iz oblasti definisanja standarda profesionalne astrologije u Ukrajini.
Ovaj sastanak je, po oceni svih učesnika, veoma mnogo pomogao u prevazilaženju razlika koje postoje na Ruskoj astrloškoj sceni i omogućio bitne preduslove za razvoj međunarodnih astroloških standarda u Rusiji i Ukrajini.
U tom smislu dogovoren je i prvi seminar Astrološke Etike za ruske i ukrajinske astrologe koji će ispred ISAR-a održati Lea i Aleksandar Imširagić u Moskvi i Harkovu (Ukrajina) krajem septembra ove godine.