U organizaciji Ruske Unije Profesionalnih Astrologa, Akademije svetske astrologije i metainformacije i Lige nezavisnih astrologa, od 01. do 03. juna 2007. godine u Moskvi je održana 8. međunarodna astrološka konferencija na kojoj je prisustvovalo oko 120 astrologa iz gotovo svih krajeva Rusije, kao i nekolicina predavača iz drugih zemalja, među kojima su učešće imali i Lea i Aleksandar Imširagić, kao i dve studentkinje Kepler Instituta - Anica Đurović iz Poreča i Jasna Jelenčič iz Ljubljane. Predsednik ove asocijacije je Karina Dilenjan - koja je u protekla dva ipo meseca već dva puta boravila u Beogradu, kao gost i predavač na Kepler Institutu.
Od ostalih stranih predavača, na konferenciji su učestvovali i Robert Corre iz Njujorka (koji je našoj publici dobro poznat), kao i Zdenek Bohuslav iz Praga, koji je takođe bio predavač i na našoj konferenciji 2002. godine.

Na seminaru Karmičke astrologije u Moskvi

Sama konferencija bila je organizovana pod nazivom 'Astrologija - umetnost, nauka, profesija' i na njoj su predstavnici različitih škola demonstrirali svoj način rada i otkrića, ali su učešće u predavanjima - pored renomiranih astrologa - imali i učenici raznih škola, koji su u svojim dvadesetominutnim predavanjima pokazali svoj napredak i lična istraživanja.
Među njima su, po prvi put, i naša dva studenta održala svoja prva konferencijska predavanja, koja su izuzetno dobro pripremljena u Power Point tehnici, a koja su u astrološkom smislu sjajno pokazala mehanizme njihove sinteze natalnih i mundanih horoskopa, pri čemu je dominirala sposobnost opisivanja mundanih slika koje borave u natalnom horoskopu, kao i opis ključnih znakova koji formiraju jedan kolektivni entitet (predavanje Anice Đurović) i izuzetna veština kombinovanja mundanih horoskopa, progresivnih tehnika, astrolokartografije i astrologije lokalnog prostora kako bi se opisala trenutna situacija u kojoj se sam predavač nalazio - zašto baš ja i zašto baš ovde? (predavanje Jasne Jelenčič).
Pored konferencije, organizovana su i tri seminara, od kojih je prvi (predkonferencijski) održao Aleksandar Imširagić na temu 'Četiri kapije karme'. Ovaj seminar je naišao na izuzetno interesovanje, pa je na njemu prisustvovalo čak 35 polaznika, koji su odmah nakon završetka seminara organizatoru izrazili želju za što skorijim nastavkom ovog seminara, pa je za kraj septembra ove godine već zakazan i novi seminar, koji će Aleksandar održati u okviru Unije Profesionalih Astrologa Rusije.
Sa druge strane, predstavnici Više škole Klasične Astrologije iz Moskve su u okviru sastanka sa Kepler Institutom postigli dogovor o organizovanju posebnog jednodnevnog seminara o fiksnim zvezdama (koji će održati Aleksandar) i seminara o medicinskoj astrologiji (koji će održati Lea) isto krajem septembra. Pored ovih seminara, u okviru Više škole Klasične Astrologije, a u saradnji sa ISAR-om, Kepler Institut će održati i trening seminar iz Astrološke Etike po standardu ISAR-a za Ruske astrologe, nakon ćega će, onima koji polože ispit, biti dodeljeni ISAR-ovi sertifikati iz Astrološke Etike.

Sankt Petersburg, seminar o fiksnim zvezdama

Nakon završene konferencije u Moskvi, naša četvoročlana ekipa uputila se u Sankt Petersburg gde je bila gost Sankt Petersburške Astrološke Akademije Sergeja šestopalova, u okviru koje je Aleksandar održao četvorodnevni seminar o fiksnim zvezdama za učenike treće godine ove Akademije.
Na kraju seminara, organizator je predložio da se ostvari stalna saradnja između ove Akademije i Kepler Instituta, tako što bi naš sistem podučavanja fiksnih zvezda bio standardni deo učenja na Sankt Petersburškoj akademiji, koji bi se jednom godišnje provodio u vidu intenzivnih seminara. Za početak jula sledeće godine zakazan je i novi seminar o fiksnim zvezdama koji će Aleksandar održati nakon konferencije Unije Profesionalnih Astrologa u ovom divnom 'Neptunovom gradu'.