Ujedinjena Astrološka Konferencija - UAC - održava se od 15. do 20 maja u Denveru, Kolorado i po svemu sudeći biće jedna od najvećih konferencija ikada održanih u svetu. Do sada se prijavilo oko 1000 ljudi, a očekuje se da će se u naredna tri meseca prijaviti verovatno još toliko. Ovo ne treba da čudi kada se ima u vidu da je UAC uspeo da okupi preko 150 vrhunskih astrologa iz celog sveta, te se sa pravom očekuje veoma poseban astrološki događaj.

Kako smo već ranije obaveštavali, za projekat organizacije UAC-a, angažovan je i Kepler Institut kao jedina neamerička organizacija za nekoliko važnih projekata i to: projekat otvaranja konferencije, kao i snimanja, arhiviranja i prodaje svih 270 predavanja koliko će u toku 5 dana trajanja konferencije biti održano.

Aleksandar i Lea su odmah po dolasku na sastanak projektovali svoj polučasovni film koji opisuje predavanja i predstavlja sve predavače na UAC-u, i koji je kao takav dobio sve pohvale i 'zeleno svetlo' za otvaranje UAC konferencije 2008. Na ovom filmu su Aleksandar, Lea i Martina radili više od 6 meseci i on je konačno priveden kraju, a po jednoglasnom mišljenju upravnog odbora UAC-a, uvodna prezentacija konferencije premašila je sva očekivanja.

U narednih nekoliko dana razrađivani su svi tehnički delovi vezani za održavanje konferencije, a bilo je i nekoliko značajnih dogovora o novih projektima ISAR-a, koji će verovatno prvi put biti predstavljeni za par nedelja na konferenciji u Beogradu.

Poslednja tri dana, Lea i Aleksandar su kao treneri Consultin Sklills programa (veštine konsultacije) učestvovali na posebnom internacionalnom sastanku za trenere, gde su se provežbavale tehnike ovog programa, kao i radile određene revizije i novi dodaci. Zanimljivo je da je prihvaćen i deo našeg programa 'Mehanike svesti' koji će biti uvršten u sastavni deo ovog treninga 'već od Beogradskog Consulting Skills-a' - kako je izjavila Žizela Teri (Giselle Terri), direktor odbora za Consulting Skills.