Red ispred osiguravajuće kompanije se prepolovio kada su od poslodavca čuli da u obzir dolaze samo dvadesetoro njih koji su rođeni u znacima Jarca, Bika, Vodolije, Ovna ili Lava.

Ova kompanija je čak i u glavnim dnevnim novinama u Salzburgu prošlog vikenda (07. i 08. februara 2009.) objavila oglas da traži radnike u oblasti prodaje i menadžmenta koji su rođeni u ovim znacima, objašnjavajući da statističkipodaci ukazuju da su oni najbolji radnici u ovoj oblasti.

Nakon ovoga usledio je protest grupa za jednakost, što je dovelo i do male istrage od strane organizacije za antidiskriminaciju. Ipak, predstavnici osiguravajuće kompanije su izjavili da je ovaj njihov projekat vezan za statistička istraživanja i da nema nikakve veze sa sujeverjem.

'Statistička istraživanja su pokazala su gotovo svi od naših najboljih radnika u celoj Austriji rođeni u jednom od ovih pet znakova'. Mi smo samo odlučili da nastavimo sa ovim sistemom i da zapošljavamo najbolje radnike' - reči su portparola kompanije.

Istraživanja nadležnih organa su pokazala da nije bilo ničeg ilegalnog u izboru radnika u odnosu na njihove znake rođenja, budući da tu nije reč o diskriminaciji u vezi pola, starosti, rase ili drugih jednakosti.

Više o ovome možete pročitati na stranici http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1135643/We-employ-workers-born-specific-star-signs-says-insurance-company.html