Pretposlednjeg vikenda u aprilu, u okviru 'Akademije globalne astrologije i metainformacije', Lea i Aleksandar su održali po prvi put ISAR-ov astrološki ispit kompetentnosti na ruskom jeziku. Na ovom sveobuhvatnom, šestočasovnom ispitu učestvovalo je 12 astrologa, a rezultati ispita će biti poznati do kraja juna meseca.
Pored toga, održan je i ISAR kurs iz Astrološke Etike, kao i seminar 'Poslovne astrologije' (Lea) i 'Astrologije Anđela' (Aleksandar), a ovom prilikom astrološka škola koja je bila organizator datih dešavanja i koju vodi Karina Dilenjan - prošla je kroz poslednju fazu ISAR sertifikacije škola, kojom je rukovodio Aleksandar, kao direktor ISAR-ovog saveta za astrološku edukaciju.
Tako je sada škola Karine Dilenjan sertifikovana kao prva škola u Rusiji, koja ispunjava sve ISAR astrološke standarde za profesionalnu edukaciju i na taj način se uključila u porodicu škola koje astrologiju podučavaju na najvišem svetskom nivou.
Pored ovog susreta, Lea i Aleksandar su imali priliku da razgovaraju i sa trenutnim ISAR potpredsednikom za Rusiju - Kamalom Akhmazaravom, koja je i prevela čitav ISAR-ov ispit astrološke kompetentnosti na ruski jezik.

Ovaj prevod omogućio nam je da i u Odesi u Ukrajini dve nedelje kasnije održimo još jedan ovakav ispit (takođe, po prvi put u Ukrajini) na kome je učestvovalo 6 astrologa. Pored toga, put u Ukrajinu bio je i izueztna prilika da se Aleksandar i Lea sretnu sa svojim dopisnim studentima koji sada završavaju drugu godinu studija i da sa njima provedu nekoiko dana.
Jedan od najinteresantnijih susreta u Odesi je, svakako, bio i susret sa Ukrajinskim astrologom Andrejem Paskevičem - autorom izuzetno interesantne knjige 'Istina Nostradamusa', u kojoj autor otkriva kod astrološkom pisma kojim se u svojim katrenima služio Nostradamus. Razgovor sa Andrejem su bili više nego inspirativni i zanimljivi.
Pored toga, u Odesu je došao i Andrej Kudeljko, ISAR-ov potpredesdnik za Ukrajinu koji je naše predavače upoznao sa astrološkom scenom u Ukrajini, a posebno sa najrazvijenijom astrološkom školom u Odesi koju vodi Oleg Jevtušenko i koja je takođe aplicirala za ISAR-ovu sertifikaciju škola.

Nakon Odese, put nas navodi do Praga - grada sa bogatom hermetičkom tradicijom, u kome je domaćin našim astrolozima bio Zdenek Bohuslav, ISAR-ov potpredsednik za Češku.

Konačno, 28. maja - čim je Uran ušao u znak Ovna - u Ljubljani je započela Prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Sloveniji, čiji je organizator bio Bern Jurečič - ISAR-ov potrpredsednik za Sloveniju i, kako se pokazalo, izuzetno dobar i pažljiv organizator.
Naravno, u svemu ovome Bernu je veoma mnogo pomogla i supruga Olga, kao i Ema Kurent - poznati slovenački astrolog, koja je bila veoma dobar prevodilac svih predavanja koja su se održala na engleskom jeziku.

Na ovoj konferenciji Aleksandar je održao dva predavanja - 'Astrologija Anđela' kojim je konferencija otvorena i još jedno drugog dana konferencije pod nazivom '2012. i doba Vodilije'.
Lea je u subotu održala predavanje na temu 'Izbor prave profesije pomoću fiksnih zvezda'.
Slike sa ovih putovanja i susreta moguće je videti u okviru nove galerije slika.