Institut je osnovan u julu 2005. godine u Beogradu, a direktor Instituta je Aleksandar Imširagić, autor više stručnih knjiga iz različitih oblasti astrologije, kao i dugogodišnji učitelj astrologije, kroz čiju školu je prošlo više od hiljadu učenika.

U prethodnih nekoliko godina rada Institut je ostvario značajnu saradnju sa dve međunarodne astrološke institucije. Nakon što je program školovanja na Institutu u potpunosti prihvaćen od strane ISAR-a (International Society for Astrological Research), 11 studenata Instituta je dobilo stipendije u vrednosti od $3.300 za dalje školovanje. Takođe, svi studenti koji završe četvorogodišnje školovanje na našem Institutu i steknu odgovarajuću diplomu, istovremeno ispunjavaju i najglavniji preduslov za sticanje ISAR-ovog međunarodnog astrološkog sertifikata. Pored toga, ISAR za naše studente uvek obezbeđuje određen broj mesta  sa sponzorisanim boravkom za učešće na svojim konferencijama.

Druga institucija sa kojom Institut “Johannes Kepler” ima razvijenu saradnju je Savez Profesionalnih Astrologa Rusije (SPA) sa kojom je ostvario stalni program razmene studenata Kepler Instituta i članova SPA tokom konferencija koje se održavaju u Moskvi, Sankt Petersburgu i Beogradu.


Kepler Asocijacija za Profesionalnu Astrologiju (KAPA)Savez Profesionalnih Astrologa Rusije (SPA) postigli su i međusobni dogovor o priznavanju stausa profesionalnih astrologa svih studenata koji završe školovanje na Kepler Institutu ili odgovarajućim Ruskim Astrološkim školama i akademijama.

Glavni predavači u školi – Lea i Aleksandar Imširagić su međunarodno sertifikovani astrolozi od strane ISAR-a (ISAR C.A.P.), što su takođe i Ivana Šaljić, Tanja Igrutinović i Una Kovačević.

Sistem školovanja na našem Institutu je tako koncipiran da kroz redovna predavanja, obavezne seminare, vežbe sa asistentima i praktičan rad sa klijentima, kao i kroz međunarodne astrološke konferencije – svaki student stiče kvalitetno akademsko astrološko obrazovanje i potrebnu veštinu, postajući tako deo svetske porodice astrologa.