Fiksna zvezda Skat

Autor: Jelena Đokić Preuzmi

Fiksna zvezda Skat

Zvezdane konstelacije ili zvezdana jata, sazvežđa – čine potku po kojoj se razvlače tajanstvene niti kolektivne sudbine, a samim tim i svakog pojedinca. Ta potka sačinjena je od primarnih mitova koji su ugrađeni u biću kolektivnog nesvesnog, te stoga predstavljaju bazične kodove čovečanstva.


Kod za Tattoo majstora

Autor: Marija Lazarević Preuzmi

Kod za Tattoo majstora

Polazim od pretpostavke da postoji veza između Merkura i Neptuna, jer oni daju sposobnost materijalizovanja umetnosti i prste koji oslikavaju ideje i umetničke slike. Takođe pretpostavljam da bi trebalo da postoji veza između Venere i Saturna jer je to slika rada sa telom, tačnije kožom, u koju se utiskuje trajna slika. Osim toga, trebalo bi da postoji i naglašen Mars, zbog rada sa iglom, ali i serija 8, jer ova vrsta umetnosti predstavlj a transformativni rad. Sve ovo bi trebalo da bude povezano sa serijom 10, koja predstavlja karijeru. Da bismo razmotrili sliku klijenata u čartu tattoomajstora, postavljamo pitanje šta navodi njihove klijente da se tetoviraju.


Zavisnost od interneta

Autor: Sonja Bulatović Preuzmi

Zavisnost od interneta

Pišemo o zavisnosti od Interneta, modernoj bolesti ljudske civilizacije 21. veka. Šta je zavisnost od Interneta? To je psihički (Neptun) poremećaj sa snažnim negativnim posledicama (Saturn) koje utiču na socijalnu (Saturn), radnu (Merkur), porodičnu (Mesec), finansijsku i ekonomsku (Venera) funkciju svakog čoveka. Internet (Uran), kao dominantna stvar u životnoj svakodnevnici (Merkur-Devica) izolovao je (Neptun) pojedinca u odnosu na normalne društvene tokove i izazvao je i značajne posledice. Internet pruža „usluge“ zavisnicima od kocke i pornografije, i način je naručivanja raznih Neptunovskih stvari online. Šta je Internet?


Umetnost u fiksnim zvezdama

Autor: Dubravka Oberžan Preuzmi

Umetnost u fiksnim zvezdama

Naš je život put od zvezda, koje predstavljaju najdublje nesvesno u nama, preko podsvesnog i emocija, opisanih Mesecom, do Sunca, našeg svesnog bića. Čitava sudbina natusa zapisana je tim zvezdanim jezikom, mitovima koji određuju naš životni put, a vezani su za određena sazvežđa koja dodiruju planete iz natalnog horoskopa.


Evolutivni pogled na prediktivne astrološke tehnike

Autor: Aleksandra Tomić Preuzmi

Evolutivni pogled na prediktivne astrološke tehnike

Evolutivna astrologija koristi specifični model i metode rada usmerene na praćenje razvoja Duše iz života u život, što se se najviše ogleda kroz položaj Plutona i njegov odnos prema osi Mesečevih Čvorova. Različiti evolutivni astrolozi mogu koristiti različite metode tumačenja, ali uvek prate određeni set pravila. U ovom radu će biti obrađene tehnike tranzita, sekundarnih progresija i starosnih lukova.


Mesečev rođendan: Lunarni povratak

Autor: Tanja Igrutinović Preuzmi

Mesečev rođendan: Lunarni povratak

Svakog meseca, Mesečev rođendan krije potencijal koji možemo iskoristiti u narednih 28 dana, a tada će se energija obnoviti sa novom raspodelom, novim setom iznenađenja i mogućnosti. Osnaženi saznanjem o načinu protoka energije i osećanja iz Mesečevog povratka, smelije i pouzdanije ćemo koračati budućim periodom i oblikovati događaje u svoju korist.


Leonardo Dikaprio, Put do Oskara

Autor: Vojislav Perućica Preuzmi

Leonardo Dikaprio, Put do Oskara

Leonardo Dikaprio je sigurno jedan od najpoznatijih američkih glumaca u Holivudu, ostvarivši slavu na globalnom nivou. Veliki miljenik ženske populacije, ostvario se i u ulozi filmskog producenta. Nesumnjivo je da se radi izuzetno talentovanom i posvećenom glumcu. Pa ipak za najprestižniju nagradu – Oskar popularnosti, za koju je nominovan 4 puta kao glumac, i jednom kao producent, možemo reći da je morao da čeka. Upravo je to bila inspiracija za moje astrološko istraživanje na njegovom horoskopu: kako bi se momenat dobijanja Oskara u njegovom natalu video kroz tehnike prognoziranja? 


Planetarna inteligencija vaseg doma

Autor: Marjanca Vergan Preuzmi

Planetarna inteligencija vaseg doma

Verujem da energija prostora gde živimo ima snažan uticaj na naš život i da pozitivnom promenom u prostoru možemo proizvesti promene u našem životu. Upotrebom Local Space astrologije možemo posmatrati planete iz natalnog horoskopa kao linije po kojima planete „hodaju“ kroz mikrokosmos, kroz nečiji dom.


Tajna broja 9

Autor: Dubravka Oberžan Preuzmi

Tajna broja 9

„Šta je plemenitost Duše, nego njena sposobnost da u okolnostima vidi svoje pretke, a u reakcijama na njih – potomke svoje?“ Na primeru natalnog horoskopa osobe koja je prošla niz regresija u prošle živote, u nastavku seminarskog rada opisujem lanac inkarnacija te Duše. One će nam pokazati koju lekciju Duša na svom putu razvoja i sazrevanja nije uspela da savlada, i kako se nesavladane lekcije prenose iz inkarnacije u inkarnaciju.


Isceljenje Meseca

Autor: Jelena Đokić Preuzmi

Isceljenje Meseca

Kao astro terapeut i kao neko ko posvećuje veliku pažnju Mesecu, jer u njemu leži seme duše, baš kao slika mojih klijenata, stalo mi je da uvek budem u balansu. Zato seriju tekstova iz oblasti astrohealinga počinjem na ličnom primeru - kako sam iscelila svoj Mesec.


''Od 5 do 7'' - ''Od ljubavi do braka''

Autor: Jasmina Mrdalj Preuzmi

''Od 5 do 7'' - ''Od ljubavi do braka''

Večita su tema ljubav i brak. Da li se ljubav i čarolija gube kada nekoga želimo da zadržimo samo za sebe? Da li postoji pravilo da kada jednom uđete u neki odnos više nikada iz njega ne možete da izađete? Da li to znači da, ako ste jednom zavoleli, više nikada nikoga nećete moći da volite? Da li je ljubav isključivo slobodna i postoji u vezama koje nisu okovane stegama zakona i obaveze (Saturna) ili ljubav može da postoji paralelno i u braku i van njega? Tema ovog rada jeste kapacitet za ljubav u braku i van braka i kako i kada se aktivira drugi važan odnos u životu osobe, bez obzira na status u kojem se nalazi.


Jogom i detoksom do sebe

Autor: Tereza Schmitt Preuzmi

Jogom i detoksom do sebe

Svi smo mi, kao ljudska bića, došli na ovu planetu vođeni željom naših Duša, kako bismo prolazili kroz nova iskustva i popravili neke stvari, oslobađajući se tako starih uverenja i navika. Za ove svoje zadatke i želje dobili smo i po jedno vozilo, koje će nam omogućiti da ispunimo svoju svrhu i misiju: biološko telo! Joga i sve duhovne tehnike, vizije, želje i snovi predstavljeni su u Astrologiji planetom Neptun. 

 


Lične Poruke našeg Univerzuma u personalnim horoskopima

Autor: Marjanca Vergan Preuzmi

Lične Poruke našeg Univerzuma u personalnim horoskopima

Astrologija mi je otvorila jedno interesantno i široko područje znanja, ličnog sazrevanja i jednog posebnog razumevanja ljudskog bića, kao i funkcionisanja sistema celog univerzuma. Kroz otkrivanje i istraživanje horoskopa, upoznavanje mitologije i prediktivnih tehnika, otkrila sam odgovore na mnoga pitanja, za kojima sam tragala veći deo svog života. 


Eklipse u prediktivnoj astrologiji

Autor: Tanja Radić Preuzmi

Eklipse u prediktivnoj astrologiji

Cilj ovog seminarskog rada je istražiti na koji način se eklipse mogu koristiti u prediktivnoj astrologiji u kombinaciji s ostalim tehnikama (progresije, direkcije, solarni povratak), kako bismo klijentu mogli konstruktivno ukazati na trend događanja u nadolazećem periodu. U prediktivnoj astrologiji, eklipse djeluju kao katalizatori i pokretači onoga što nam obećava natalna karta, tranziti i progresije i potrebno im je pristupiti iz tog ugla.  


Mars, Saturn i Pluton – vreme da se preci ujedine

Autor: Jelena Đokić Preuzmi

Mars, Saturn i Pluton – vreme da se preci ujedine

Energija je ključna osnova za svako stanje svesti. Od koga kreće energija? Šta je sinonim za energiju? Naravno – Mars, nivo prve čakre kome je osnovni zadatak da obezbedi energiju za sve ostale centre, tako da ona može kroz njih da kruži. Sa Zemljom smo povezani energijom koja prolazi kroz sve naše pretke, i ona stalno struji kroz nas. 


ČAJKOVSKI – muzika jedne duše

Autor: Vojislav Perućica Preuzmi

ČAJKOVSKI – muzika jedne duše

Ima li danas žive duše na ovome svetu koja makar jednom nije uzdahnula od lepote neke od najpoznatijih melodija ovoga kompozitora? Ali, šta je sa njegovom dušom? Zašto je njegova duša rešila da se preda u pedeset trećoj godini? Da li je osetila da joj je došao kraj, da nema više šta muzički da izrazi, i to baš nakon komponovanja čuvene Šeste Simfonije, za koju on sam kaže da je najbolje i najiskrenije delo koje je ikada napisao?

 


Meril Strip i njena životna iskušenja

Autor: Ksenija Stojkov Šutilović Preuzmi

Meril Strip i njena životna iskušenja

Koliko god da je ova glumica popularna i vrhunski priznata zbog svojih filmskih uloga, ovaj put akcenat će biti na temi o kojoj se, kada je ona u pitanju, ne govori puno u javnosti – o njenom ljubavnom životu i partnerima. 


Isceljivanje Venere u različitim dekadama života žene

Autor: Jelena Đokić Preuzmi

Isceljivanje Venere u različitim dekadama života žene

Energetski centar Venere predstavlja drugu čarku i njegova uloga je da „materijalizuje san“ dajući natusu osećaj blaženstva. Preko ovog centra se jednako uživa u „materiji“ – hrani, materijalnim vrednostima i zičkim zadovoljstvima, kao i u „snu“ – odnosno u polju odnosa, zaljubljenosti i osećaju sreće. U svojoj najrazvijenijoj formi , preko ovog centra se ostvaruju „Nebo na Zemlji“. 


Astromedicina, jedan Blizanac i jedan Saturn

Autor: Tereza Schmitt Preuzmi

Astromedicina, jedan Blizanac i jedan Saturn

Ne samo da je astrologijom moguće otkriti potencijalne zdravstvene probleme, već je moguće utvrditi i periode kada će se one pojaviti. Na ove periode treba ljude upozoriti, uputiti ih lekaru kako bi određene organe na vreme pregledali ili pak preporučiti razne tehnike koje u datom vremenskom periodu treba praktikovati kako bi se manifestacija bolesti ublažila.  


Isceljivanje Merkura

Autor: Jelena Đokić Preuzmi

Isceljivanje Merkura

U pitanju je devojka koja je veoma zavodoljiva, mistična, sanjalačkih i krupnih očiju, maznog glasa, sklona manipulaciji, koja lako uvuče u svoje polje. Izgleda kao žena koja nosi masku. Potpuni proces isceljivanja jednog aspekta sastoji se iz 4 faze i traje minimum 70 dana.  


Planetarna konfiguracija Stelijum

Autor: Vesna Petrović Preuzmi

Planetarna konfiguracija Stelijum

Planetarna konfiguracija stelijum predstavlja konjunkciju tri i više planeta. Zato ću, pre nego što opišem ovu konfiguraciju kroz odabrane primere natalnih karti, reći nešto o konjunkciji uopšte. Intenzitet energije kojim zrače imaoci stelijuma, i kada nisu naširoko poznati, nešto što oseća njihovo okruženje. Koncentrisanost i usmerenost stelijuma daje potencijal kreiranja i to svakako jeste svojevrstan fanatizam – nezavisno od toga da li je kreacija pozitivna ili negativna.


Među javom i međ snom

Autor: Jasmina Mrdalj Preuzmi

Među javom i međ snom

S obzirom da najviše volim da razmišljam o ljubavi, lepim stvarima i zadovoljstvima, da volim ljubav i lepotu, odlučila sam da ću pisati o svojoj specičnoj Veneri na 29. stepenu znaka Riba. Venera u antičkoj mitologiji jeste boginja lepote, plodnosti, plemenitosti, harmonije, radosti i uživanja u životu. Kako je ona istina, ona nam daje osećaj i potrebu da živimo ljubav, harmoniju, radost i zadovoljstvo. Ono što je istina na Nebu, na Zemlji je izraženo kroz lepotu. 


Trenutak pokretanja biznisa i lansiranje proizvoda svetskih razmera

Autor: Miler-Virc Aniko Preuzmi

Trenutak pokretanja biznisa i lansiranje proizvoda svetskih razmera

Kako da pronađemo profesiju koja stvarno odgovara našim potrebama? Kako da prepoznamo svoje istinsko zanimanje? ''Čovek od sebe može da napravi šta god poželi, ukoliko istinski veruje da na tom putu mora biti spreman za naporan rad i brojna razočarenja.'' Turgud Maršal 


Moja domovina Francuska

Autor: Mirjana Mitrović Preuzmi

Moja domovina Francuska

Francuska! Ko još nije sanjao o Ajfelovoj kuli, o Trijumfalnoj kapiji i najlepšoj aveniji na svetu, Jelisejskim poljima (Avenue des Champs Elysées)! Ovim radom bih želela da vam predstavim moju drugu domovinu i da pokažem kako se iz moga horoskopa vidi da sam upravo tamo gde je i trebalo da budem. 


Otvaranje horoskopa

Autor: Mina Rajčić Preuzmi

Otvaranje horoskopa

Zadatak astrologa je da svom klijentu, koju god da kombinaciju ima, pomogne da spozna kako je sve što ima dobro. Da su svi elementi dobijeni na rođenju sjajni ako znaju da se ispravno koriste. I da vrlo često ne treba nikakvo isceljenje, već samo uputstvo za upotrebu.


Otrov škorpiona u mastilu začetnika gotskog romana i sledbenika

Autor: Dragana Crevar Preuzmi

Otrov škorpiona u mastilu začetnika gotskog romana i sledbenika

Pisci su samo kanal ili priređivači onoga što u nekoj drugoj realnosti postoji kao već oblikovana celina – Uran kao viša oktava Merkura. Mišljenja sam da je svako umetničko delo, bez obzira kojoj umetnosti pripada, jezik Univerzuma, posebna poruka, koju nam on prenosi kroz pero pisca, glas pevača, kičicu slikara, pokret balerine i slično.


Povratak izvoru - Metafizičko poimanje Urana u trilogiji „Matriks“

Autor: Dragoslava Krička Pavlović Preuzmi

Povratak izvoru - Metafizičko poimanje Urana u trilogiji „Matriks“

Da li je jači nekakav univerzalni, kosmički zakon ili je jači zakon onoga što čovek ovde na Zemlji ima? Uran je to pitanje, ta pobuna, ta revolucija. Već samim svojim postojanjem on nagoveštava tu revoluciju. To je njegova priča, u kojoj je vrlo jasno oživljen njegov mit, jer se zna da je Uran bio taj koji je na početku stvorio sve. Od Urana je nastao Svet. On je stvorio Hronosa ili vreme, da bi ga kasnije Hronos kao njegov najmlađi sin zbacio sa vlasti, tako što ga je kastrirao.“ Aleksandar Imširagić, „Duh, Duša i telo Urana“


Kod za autentične frizure

Autor: Milica Mikać Preuzmi

Kod za autentične frizure

Želja za čestom promenom fizičkog izgleda može govoriti o našoj potrebi za promenom na unutrašnjem planu. Sa druge strane, neki ljudi svoju autentičnost ispoljavaju na taj način jer žele da budu posebni i jedinstveni. Ono što je mene zanimalo jeste koji su to faktori u natalnoj karti koji će govoriti o smelosti i potrebi za neobičnim i učestalim promenama frizura i boje kose, sa kojima i sama volim često da eksperimentišem.


Solarni Povratak - Začarajte svoj Rođendan

Autor: Lea Vlk Preuzmi

Solarni Povratak - Začarajte svoj Rođendan

Natus koji svesno izabira ono što je za njega najbolje je u potpuno drugačijoj energiji od osobe koja se ne zauzima za sebe već pliva tokom koji je namenjen. Izborom najboljeg mesta za doček rođendana birate energiju koja će uticati na vas čitave godine. Dakle birate Asc, stepen Asc, mitološku priču koja se aktivira, birate polje koje će biti fokus narednih godinu dana, birate sled događaja, birate koje polje ćete unaprediti u narednih godinu dana ali isto tako i polje koje će „istrpeti“ malefičnije ispoljavanje.


Tina Turner - Kraljica Rock’n Roll-a

Autor: Marijana Jovanović Preuzmi

Tina Turner - Kraljica Rock’n Roll-a

Tinu Tarner smatraju »jednom od najboljih pevačica svih vremena«. Sa prodatih 200 miliona albuma i unapred rasprodatim koncertima smatra se jednim od najuspešnijih ženskih rok izvodjača svih vremena, a uprkos tome, skromno tvrdi da sebe nikada nije doživljavala kao zvezdu. Poznata je po veoma energičnom scenskom nastupu, moćnom vokalu, dugačkim i lepim nogama (čak i u starijim godinama), kao i po veoma dugoj uspešnoj karijeri. 


Saturn, Čuvar iz senke

Autor: Dragoslava Krička Pavlović Preuzmi

Saturn, Čuvar iz senke

''...Kada se neko inkarnira u fizičkom svetu, energetsko polje biva suženo i tako zgusnuto. Eto zašto je zemaljski život tako dobar za učenje preko iskustva, usresređenog rada, kao i preko opažanja neposrednih posledica našeg delovanja. Bol, napetost i pritisci zemaljskog života stoga imaju evolutivnu i razvojnu svrhu... Saturn je planeta vremena, pa kroz saturnovsko iskustvo življenja u materijalnom svetu, gde se sve kreće veoma sporo i gde moramo tako teško raditi kako bi se išta dogodilo ili na bilo koji način stasalo, čovek može iskusiti najveći duhovni napredak.“ Stiven Arojo, „Astrologija, karma, i transformacija“


Problemi sa plodnošću u natalnoj karti

Autor: Cirila Štuber Preuzmi

Problemi sa plodnošću u natalnoj karti

Kreativnost u umetničkom ili naučnom smislu nije jednako dostupna svima, ali je mogućnost stvaranja sopstvene dece još uvek ravnomernije raspoređena među ljudima. Premda u savremenom svetu na Zapadu ljudi izražavaju kreativnost i preko drugih kanala i možda i tako smanjuju broj dece koju će imati, nesposobnost stvaranja sopstvene dece duboko pogodi svakog pojedinca. Takvi ljudi su spremni da urade veoma mnogo da bi razrešili, odnosno izlečili problem sa plodnošću.


Astrolog se ipak rađa

Autor: Selma Petković Preuzmi

Astrolog se ipak rađa

Postoji veliki broj radoznalih i zainteresovanih za ovaj čudesni jezik Univerzuma. Svakog od njih vodi neka lična potreba. Astrolog može biti samo onaj ko je uza sve znanje dobijeno iz knjiga u stanju da potpuno nepristrasno posmatra stvari, onaj ko razume da smo svi jedno, celina. Onaj ko deli ljude na „naše“ i „njihove“ u startu ne razume suštinu astrologije.


Najpovoljniji datumi za venčanje u 2017. godini

Autor: Vesna Petrović Preuzmi

Najpovoljniji datumi za venčanje u 2017. godini

Bilo je veoma interesantno baviti se ovom temom i putovati kroz 365 dana 2017. godine u potrazi za trenutkom u kome bi dve osobe svoju bliskost i želju za zajedničkim životom formalizovale a da im nebo šalje najbolju moguću podršku. Bilo je i začuđujuće koliko malo dana svojom planetarnom konfiguracijom ulaze u uži izbor te tako završismo sa jednim, konačno odabranim.


Ulazak u brak

Autor: Marjanca Vergan Preuzmi

Ulazak u brak

Svaki odnos je od izuzetnog značaja jer su odnosi onaj faktor koji definiše naš život. Svakome je cilj da postigne povoljnu ukupnu tačku sa suprotnom stranom, Ascendent sa Descendentom, da ga upoznamo i postanemo bliski sa onom što nam je suprotno i što se nalazi naspram nas.


Astromedicina

Autor: Dubravka Oberžan Preuzmi

Astromedicina

Zdravlje je rezultat naše unutrašnje harmonije i nije statično stanje, pa je stoga ključna aktivna uloga i odgovornost svakog pojedinca u održavanju dinamične ravnoteže. Astrologija, ako se njome koristimo sa veštinom, znanjem i velikom profesionalnom odgovornošću, može nam biti sjajan vodič u tome.


Fridona

Autor: Jasna Pešić Preuzmi

Fridona

Na kraju, iako nismo svesni toga ko smo bili, ni ko ćemo biti, treba da budemo svesni ko smo sada, možemo to da promenimo, da utičemo na to ko ćemo biti, ispravimo to ko smo bili, možemo da činimo dobra dela, da praštamo, da pomažemo, da volimo, jer povrh svega negativnim, ma koliko ono opravdano bilo, stvaramo loše i sebi i drugima, a možda činimo lošeg sebe nekada. Osim toga, bili smo, jesmo i i bićemo isti, samo u različitim pojavnim oblicima, različitim situacijama, sa različitim mogućnostima da menjamo i stvaramo. Na nama je da ih iskoristimo za ono najbolje. 


Legendarni rokeri

Autor: Dubravka Oberžan Preuzmi

Legendarni rokeri

Iako su neki od njih umrli mladi, nakon svega nekoliko plodnih stvaralačkih godina, njihovo je stvaralaštvo prošlo ispit vremena, pa su i dan danas uzor i inspiracija naraštajima muzičara. Na primeru horoskopa nekih od njih pokušaću da izdvojim osnovne astrološke kodove koji ukazuju na slavu, umetničku kreativnost i njihovu snagu prezentacije.


Izazovni aspekti Sunca

Autor: Bojana Mutavdžić Preuzmi

Izazovni aspekti Sunca

Upoznati sebe, svoju ličnost. Ne odbacivati nikoga i ništa jer sve je to ogledalo naše duše i tako nećemo odbacivati ni delove sebe. Prihvatajući unosimo svetlo (Sunce) u te naše nesavršene delove bića i tako postižemo celovitost sa sobom i okolinom i sijamo punim svojim sjajem. A to će se pozitivno odraziti i na fizičkom i na psihološkom nivou postojanja.

 


Talenat za muziku

Autor: Marjanca Vergan Preuzmi

Talenat za muziku

Astrologija je znanost i posebno umeće koje nam omogućava prepoznavanje natalnih predispozicija. Kroz analizu natalnog horoskopa možemo videti da li neka osoba poseduje talenat, sposobnost ili poseban osećaj koji je nasledila od porodice. Analizu horoskopa možemo u tom smislu započeti proučavanjem genetskog nasleđa, sa serijom 4. Četvrta kuća, vladar 4. kuće, znak Raka i planete u 4. kući. Pored signifikatora za muziku, potrebno je obratiti pažnju na Ascendent i vladara Ascendenta, dakle na osobu samu...


Dom kao hram

Autor: Nataša Adžić Preuzmi

Dom kao hram

U astrologiji se koristi trenutak i mesto rođenja osobe za izradu natalne karte koja nam govori o samoj osobi i načinu uticaja planeta na život osobe u datom vremenu i prostoru. Iz ovoga svakako proizilazi da bi promenom u prostoru mogli da izmenimo i određene stvari u vremenu. Razvojem koncepta astrokartografije, kao i relokacione astrologije, u poslednjih 30ak godina posebno se naglašava veza između samog prostora i života osobe.


Ti možeš da se setiš ko si

Autor: Mirjana Lastavica Preuzmi

Ti možeš da se setiš ko si

Svaki život se rađa sa određenim ciljem, svrhom i misijom. Svako biće izabere vreme i mesto svog rođenja, roditelje i genetiku kao osnovu iz koje će rasti, razvijati se i delovati. Međutim, samim činom rođenja vizija postane nevidljiva, skrivena, zapravo privremeno zaboravljena. Razvojem svesti dolazi do procesa traženja, a time i postavljanja pitanja: šta, kako, kad, zašto.


Astroterapija gojaznosti

Autor: Jelena Otašević Preuzmi

Astroterapija gojaznosti

''Svako od nas je isceljitelj, jer svako od nas u svom srcu poseduje ljubav za nešto!'' Tokom samog procesa terapije, klijent prolazi kroz neverovatno putovanje u središte sebe, susrećući se sa najrazličitijim delovima svoje ličnosti.


Alhemija života – pozitivan aspekt Sunca i Neptuna

Autor: Ksenija Stojkov Šutilović Preuzmi

Alhemija života – pozitivan aspekt Sunca i Neptuna

Alhemija života – ko u čuda veruje taj čuda i stvara. Sunce i Neptun zajedno čine jedan spoj koji na prvi pogled ne ide zajedno jer jedno je svetlo, sjajno, vatreno i vrlo fiksno, a drugo je tamno, mutno, maglovito, nejasno, vodeno i vrlo promenljivo. Oni su najsnažniji Jang i najnežniji Jin. Oni su dan i noć, baš kao cvet dan i noć, oni su plam vatre i najdublje more ili okean...


Vođeni Svetlošću

Autor: Nataša Adžić Preuzmi

Vođeni Svetlošću

“Ono što pustinju čini lepom je saznanje da se u njoj negde skriva izvor.” Antoine de Saint-Exupery
Zvezde. Svetlost koja putuje milionima, milijardama kilometara nosi sećanja na njih, jer upravo to je ono što mi vidimo, daleko sećanje koje nam stiže, sećanje na sam nastanak zvezda. U tu svetlost utkana su sećanja koja čovek živi na najdubljem nivou postojanja, na nesvesnom nivou.


Uloga znaka na ascedentu u horoskopu solarnog povratka

Autor: Mina Rajčić Preuzmi

Uloga znaka na ascedentu u horoskopu solarnog povratka

Glavna specifičnost Solarnog povratka, po čemu se i razlikuje od svih ostalih tehnika, je mogućnost natusa da slobodno izbere temu godine, birajući mesto u kome će dočekati svoj rođendan. Tema godine zavisi od Ascendenta, što znači da će perspektiva posmatranja i prizma doživljaja dešavanja koja godina nosi, biti stvar slobodne volje.


Sportsko kladjenje u horarnoj astrologiji

Autor: Mojca Vene Preuzmi

Sportsko kladjenje u horarnoj astrologiji

''Sreća nije cilj sama po sebi, već nusprodukt igre, ljubavi, života i rada.'' Horarna astrologija je kao dio prognostičke astrologije umjetnost tačnog odgovaranja na pojedina pitanja. U upotrebi je već od početka naše ere. Horarni horoskop se po pravilu pravi za trenutak kada je astrolog čuo i razumeo pitanje.


Talenat

Autor: Milorad Filipović Preuzmi

Talenat

Znamo da je 5. kućom predstavljeno ono što volimo i kreativnost. Pošto je talenat ono što smo dobili, to mora da je onda zasluga neke aktivnosti, kreativnosti iz prošlog života, a ako onda uzmemo u obzir da je 5. kuća od 12. kuće 4. kuća (serija 4), vidimo da je osoba (1) u prošlom životu radila i stvarala nešto s ljubavlju, pa je to ostalo u ovom životu kao sećanje koje smo preneli iz 12. kuće u sadašnji život. U stvari, osoba je nastavila da radi ono što je već radila u predhodnom životu (12. kuća i serija 12) i što danas radi s lakoćom od rođenja (serija 4).


Kvalitet Tranzitnih Hronokatora - Jupitera i Saturna

Autor: Vanja Ilić Preuzmi

Kvalitet Tranzitnih Hronokatora - Jupitera i Saturna

Saturn i Jupiter nose informacije, ali da bi uspešnost prenosa istih bila značajna i uočena, potreban je jak predajnik koji će dvodimenzionalno pretvoriti u trodimenzionalni vid postojanja na planeti Zemlji. Dakle, naša sposobnost da primamo informacije od hronokratora koji deluju u širokom globalnom spektru, doneće i izvesne posledice i rezultate u vremenu i prostoru.


Samoubilački Kod

Autor: Emina Mamutaj Preuzmi

Samoubilački Kod

 “Ako smrt znači samo napuštanje pozornice na toliko dugo da bi se promenio kostim i da se vratimo kao novi lik, da li biste usporili? Ili ubrzali?” Chuck Palahniuk


Progresivni Duh Cara Petra Velikog

Autor: Milina Živanović Preuzmi

Progresivni Duh Cara Petra Velikog

Jedna od prvih grana astrologije bila je mundana astrologija. Ideja mundane astrologije je širi pogled na ono što se dogadja u jednom velikom biću kolektiva koje ima sopstvenu inteligenciju i okvir realnosti.


Ženski Princip Venere u Raku

Autor: Danijela Sretenović Preuzmi

Ženski Princip Venere u Raku

Sam ženski princip jeste princip voljenja izražen na razne načine. On podrazumeva da prihvatamo sve oko sebe bez osude (jer ljubav ne osuđuje), da gajimo unutar sebe harmoniju (jer ljubav to jeste), da s radošću pristupamo životu uopšte (jer ljubav jeset radost). Življenje tog principa je iskazano kroz davanje i primanje.


Pod Sjajem Fiksnih Zvezda

Autor: Olgica Jovanović Preuzmi

Pod Sjajem Fiksnih Zvezda

Iako su fiksne zvezde spore i udaljene od nas desetinama ili stotinama svetlosnih godina, nekoga mogu da uzdignu i postave na pijedestal neslućenih visina, a nekoga mogu da ga sruše i vrate u prosečnost.


Tranziti Saturna

Autor: Jasmina Krt Preuzmi

Tranziti Saturna

„Kada učenik upozna Saturna kao Boga koji pruža povoljne prilike, a ne doživljava ga samo kao Božanstvo koje donosi nesreću, tada je na putu pravog učenja i na delu, a ne samo u teoriji.“


Istraživanje na temu solarnog povratka

Autor: Milina Živanović Preuzmi

Istraživanje na temu solarnog povratka

Ovaj horoskop govori o najiskrenijem u osobi, što svi imaju kao deca, a mnoga nesvesna energija odvede drugim putem, kada je Sunce slabo i kada duša i telo nisu u skladu sa voljom Univerzuma.


Ljubav

Autor: Vanja Ilić Preuzmi

Ljubav

Natalna karta je naša rođenjem dobijena mapa koja, verovali ili ne, vodi do našeg najvećeg blaga, sposobnosti da živimo Božansku prirodu u celosti, potpuno prožeti istinom i ljubavlju koja jedna bez druge ne mogu opstati. Naša potpuna celovitost na planeti zemlji leži u našoj sposobnosti da volimo i ljubav je naša najprirodnija potreba.


Veličina Bendžamina Frenklina

Autor: Jasna Pešić Preuzmi

Veličina Bendžamina Frenklina

“Uvek sam bio uveren da prosečno sposoban čovek može stvoriti velike promene i postići velike stvari za čovečanstvo, ali pod uslovom da prvo uradi dobar nacrt”. Benžamin Frenklin


Razgovor sa planetom pomoću astrologije lokalnog prostora

Autor: Iva Vučinić Preuzmi

Razgovor sa planetom pomoću astrologije lokalnog prostora

Razotkrivanje tajni astrologije može nam preokrenuti život. Ovo jeste velika istina koje nekako kao da nismo u prvi mah svesni. Privlače nas određene oblasti, određene teme, lako se izgubimo u potrazi za svojim unutrašnjim Bićem, pa mu se ponovo vratimo. Može izgledati kao da se stalno vrtimo u krug, ali nakon nekoliko godina ukoliko se osvrnemo i pogledamo tok našeg života od trenutka kad je astrologija ušla u njega, sigurna sam da će svako od nas videti mesto na koje više nikad ne može da se vrati, a i da može, ne bi želeo.


Ljubavi koje su uzdrmale svijet

Autor: Marinko Solomun Preuzmi

Ljubavi koje su uzdrmale svijet

Za ljubav treba biti ispred svog vremena, biti van vremena i preći sve granice i barijere. Neki su uspjeli da savladaju svoje karaktere, neki su manje bili uspješni u tome, ali svi su podjednako voljeli. Da je smrt samo usputna stanica u ovom putovanju koje se život zove, mogu samo da osjete oni koji vole. Ljubav nije ideal i kao takvu, u ovom obliku, mi je i ne možemo živjeti, a Saturn nas tjera da je prihvatimo sa svim njenim nedostacima i promjenama koje ona nosi.


Život je ritam koji se mora spoznati

Autor: Nataša Adžić Preuzmi

Život je ritam koji se mora spoznati

Sve ono što se u čoveku i oko njega događa odvija se u pravilnim periodima, u određenom ritmu koji nas umnogome određuje. Odvija se kroz udah i izdah, spavanje i budnost, kroz dan i kroz noć, rast i starenje, kroz smenu godišnjih doba, kroz kretanje planeta. Život se događa u ciklusima. Sve ono što jeste, već je bilo i biće. Ti periodi su definisani ciklusima sporih planeta, primarno Urana, Saturna, Jupitera, kao i Mesečevih čvorova.


Lunacije i Eklipse

Autor: Mojca Gregorčić Preuzmi

Lunacije i Eklipse

Pomračenje Sunca je po prvi put bilo zapisano 2137. godine p.n.e. u vreme stare kineske kulture. Ubrzo potom su tadašnji astronomi već počeli da pravilno predviđaju Sunčeva pomračenja. U periodu starih južnoameričkih kultura, pomračenje Sunca bilo je izuzetno značajno jer narodi kao što su Maji i Asteci nisu mogli objasniti šta znači ta pojava. Predstavljala im je smrt Sunca.


Ja sam Neptun

Autor: Lea Vlk Preuzmi

Ja sam Neptun

“Večita Neptunova poruka je da svoj pogled usmerite dalje od fizičkog iskustva ka unutrašnjosti sveta materije i psihološke strukture, da razlučite taj suptilni nevidljivi svet višeg duha i univerzalnog sopstva koji leži u osnovi pojavnog. Takođe vam poručuje da egzaltirate svoje emocije i nervni sistem do stepena koji omogućava pojavu senzitivnosti, usklađenosti i inuticije. Od tog momenta inspiracija može da bude preneta na svet.”


Poezija Astrologije

Autor: Branislava Savić Preuzmi

Poezija Astrologije

Ovo je kratka pustolovina u traganju da pokažem kako je Morrison u dvodimenzionalnom prikazu svog Charta, ispitujući svoje biće u okvirima materijalne koncepcije, kanališući svoje darove, oživeo polimorfnost svakog ponaosob simbola i aspekta i spustio ih u živi svet svoje Poezije, Rock and Rolla i svojih promisli. Kako je njegova Poezija inprintovana, rodjena zajedno sa njim, neretko govorila glasno umesto njega. Kako, naizgled 'ograničen' natalnim chartom zapravo jedan Umetnik dobija 'kao unapred' od nekud donešen, il' zapamćen, svaki stih, svu boju...


Persefona – Svjetlo u Tami

Autor: Ana Šimecki Preuzmi

Persefona – Svjetlo u Tami

Natalni horoskop je karta naše inkarnacije na kojoj su prikazani svi putevi i sve blokade na putevima. Prelazeći svaku od blokada otvara se beskrajan potencijal u nama koji je vidljiv u natalu. Ključ je u prepoznavanju blokada i osvješćivanju činjenice da smo ih sami stavili što omogućava njihovu tranformaciju.


Lunarne faze

Autor: Marija Juteršek Preuzmi

Lunarne faze

Sunce i Mesec, dva svetla horoskopa, koji su izvori života, vitalnosti, emotivne ispunjenosti i, naravno, roditelji. Odnos ovih tela zapravo je odnos naših predaka i naše nasleđe. Njihov položaj u horoskopu, a posebno njihov međusobni odnos (bilo da su u aspektu ili ne) definiše koliko je za nas nešto lagano ili ne, koliko imamo energije, svetla.


Astrološke veze

Autor: Marija Kesić Preuzmi

Astrološke veze

Pretpostavljam da su svi bitni ljudi koji nam prođu kroz život sa nama na neki način vezani iskustvima iz nekog prošlog života. Da se duše na nekom suptilnom nivou pronađu i da se zajedno ponovo inkarniraju kada za to dođe novo vreme. Takođe pretpostavljam da se to dešava zbog zajedničkog nedovršenog posla, ili zajedničkog iskustva za koje nije bilo dovoljno vremena u zajedničkom druženju i poslu u prethodnim ili budućim inkarnacijama. Sve ovo posmatram kroz ljudsku liniju vremena. Duše nisu imale mogućnosti da to iskustvo ižive do kraja. Zato se traže u ovom životu.


Pluton, Nula – Ja sam onaj koji Jesam

Autor: Ana Šimecki Preuzmi

Pluton, Nula – Ja sam onaj koji Jesam

Iz Beskraja proteže se snop svjetlosti stvarajući bezbroj kreacija u materijalnom i nematerijalnom postojanju, u Duhu i Materiji, svaka po sebi izrazito posebna, svaka udiše i izdiše tračak Univerzuma, tračak Savršenstva u svojem naiskonskijem obliku. Sve je dio Univerzuma i Univerzum je dio svega. Točka spajanja je točka Savršenstva koja samoegzistira.


Mit o Arijadni i Tezeju

Autor: Jasmina Aleksić Preuzmi

Mit o Arijadni i Tezeju

Ovo je priča koja govori o obećanoj lju­bavi i vernosti koja se na pola puta prekida. Sámo Arijadnino klupko, kao i lavirint, sim­bolišu veze koje su zamršene, tajne i proble­matične. Razlozi mogu biti različiti, ali neza­hvalnost je zajednička crta u svim ljubavnim pričama vezanim za ovu konstelaciju...

„Da bi užas dostigao savršenstvo, Cezar, pritešnjen uz noge kipa nestrpljivim bodežima neprijatelja, otkriva među tim licima i noževima Marka Julijusa Bruta, svog štićenika, možda i sina… U tom trenutku on prestaje da se odupire i uzvikuje:
’Zar i ti, sine moj!’ Šekspir i Kevedo preuzimaju taj patetični uzvik. Sudbina voli ponavljanja, varijacije, simetrije... Hiljadu devetsto godina godina kasnije, neki gauči napadaju jednog od svojih starijih drugova u južnom predgrađu Buenos Airesa... ovaj pada prepoznajući u tom trenutku svog usvojenog sina i obraća mu se s blagim prekorom i laganim iznenađenjem (ove reči treba slušati, a ne čitati ):
’Ali, sine!’ Ubijaju ga, a on ne zna da umire samo zato da bi se ponovila jedna scena.“

H. L. Borhes, „KRATKE PRIČE“


Sami u ovom svijetu - astrološki uvid u autizam

Autor: Ljiljana Đurović Preuzmi

Sami u ovom svijetu - astrološki uvid u autizam

Postoje vjerovanja nekih duhovnih učitelja da je pojava ASD posledica evolutivnog napretka čovječanstva. Da bismo dostigli više spiritualne vrijednosti, moramo se okrenuti ka sebi, samoj duši, i otvoriti vrata ka unutrašnjem svijetu. Zamislimo supersenzitivno biće koje dolazi u ovaj svijet prepun haosa i stradanja. Što je očekivana reakcija nego da se povuče u sebe? Da bih dočarala ovo, zamislite da osjećate nevjerovatan bol u duši zbog nekog razloga. Običan čovjek će biti slomljen, očajavati, možda će se boriti, ili će proklinjati sudbinu. Visoko razvijena duša se neće boriti, pružati otpor, niti povređivati druge, već će se povući i truditi se da otupi, da ne osjeća bol. To je jedino rješenje i time se isceljuje karma.


Kiron - gospodar Inicijacije

Autor: Tea Milanković Preuzmi

Kiron - gospodar Inicijacije

Kiron, prvi astrolog, onaj koji je mogao da pročita dar svakog svog učenika, nosi znanje koje otkriva od čega smo svi sačinjeni. Pozicije planeta u trenutku rođenja su samo slika neba koje oslikava sve pozicije Potke u tom trenutku, zamrznutog takta vremena i vibracije niti tkanja, usađene od položaja planeta do položaja nukleotida u našem DNK.


Gospodar Večnosti i sadržalac svih života

Autor: Mina Rajčić Preuzmi

Gospodar Večnosti i sadržalac svih života

U periodu najvećih kataklizmičnih promena, u trenutku kad život koji smo do tada živeli, razumeli i znali prestane da postoji, a novi se još nije rodio, i ničega nema, osim tame, straha, bezizlaza i razdirućeg bola, upoznajemo moćnog vladara najdubljih ponora duše, Plutona.


Astrologija prošlih života

Autor: Daniel Šijaković Preuzmi

Astrologija prošlih života

Kad bi ljudi znali šta ih čeka u budućnosti mnoge stvari bi istog trena izmenili. Mnogi bi zaboravili na mržnju jer je ostalo toliko malo vremena. Mnogi bi drugačije sredili svoj život. Čovek nikada ne zna šta je iza okuke. Samo retki vizionari i sanjari slute i slušaju muziku sfera...


Odnos svetla i tame

Autor: Miljana Mitrović Preuzmi

Odnos svetla i tame

Oduvek se čovek tesno vezivao za svetlo, shvativši da je ono izvor života i egzistencije. Sunce, kao dnevno svetlo, i Mesec, kao noćno, bojili su svakodnevnu aktivnost.


Energija koja stvara svetove

Autor: Tea Milanković Preuzmi

Energija koja stvara svetove

Živimo u svetim vremenima, kada čovečanstvo otvara svoju svest ka Kreaciji i ka Univerzalnosti. Čitave civilizacije su prošle, stvarajući temelje ovom trenutku. Ljudska rasa se razvijala gledajući u nebo, otkrivajući kretanja nebeskih svetala i pokušavajući da poveže sopstvena iskustva sa „znacima" neba.


Fudbalski talenti

Autor: Džana Blagojević Preuzmi

Fudbalski talenti

Fudbalska igra je od razonode i razbibrige u 19. veku, u dvadesetom lako postala ozbiljna i prestižna profesija - profesija ozbiljnih razmera. Danas u svetu nema zemlje u kojoj se fudbal kao fizička, sportska ili rekreativna aktivnost organizovano ne upražnjava.


Ozloglašena

Autor: Daniela Zorić - Vukorep Preuzmi

Ozloglašena

U ljubavi ne postoje pravila. Možemo pokušavati da se pridržavamo priručnika, da vladamo svojim srcem, da izgradimo strategiju ponašanja, ali sve su to koještarije. Srce odlučuje, i to što ono odluči jedino i važi.


Vantjelesna oplodnja

Autor: Ljiljana Đurović Preuzmi

Vantjelesna oplodnja

Pretpostavka da Kiron ima vezu sa vantjelesnom oplodnjom potvrđena je u svakom primjeru. Kiron je aktivan ne samo u natalnoj karti već dobrim aspektima u svakoj prognostičkoj tehnici, i to sa osom čvorova, vladarima 4, 5, 8, 11 ili 12 i Fortunom.


Zadatak Urana iz ćelijske perspektive

Autor: Iva Vučinić Preuzmi

Zadatak Urana iz ćelijske perspektive

Postoji jedno istinsko čudo sa kojim se svakoga dana budimo i zaspimo. Jedno čudo koje nam daje mogućnost da živimo sve naše male, ljudske stvari i sve one velike. Dok njega nismo svesni, o njemu ne razmišljamo i prihvatamo ga kao usputnu pojavu. Istinsko čudo zakona Majke Prirode. Ustrojstvo koje čini da ogroman broj atoma, molekula, ćelija i svih prostora između njih funkcionišu u harmoniji koje nismo ni svesni.


Zlatna Grana

Autor: Zoran Zelić Preuzmi

Zlatna Grana

Oduvek sam sebe video i osećao kao šarenolim, nezaustavljiv ringišpil, ostavljen od strane lutajućeg karnevala nasred pustinje u noći punog Meseca.


Book of Illusion

Autor: Zoran Zelić Preuzmi

Book of Illusion

Neosporno je da film na astrološkom nivou realnosti mora biti predstavljen Neptunom i serijom 12. Naravno, u svemu tome je bitna i uloga serije 5, odnosno moći kreativnog izražavanja natusa ukoliko se bavi glumačkim pozivom.


Oktobar - slike iz dnevnika samoće

Autor: Zoran Zelić Preuzmi

Oktobar - slike iz dnevnika samoće

U trenutku kompozicije ne trebaš neophodno znati šta to znači; do smisla dolazi nešto kasnije. Posle godinu ili dve dođemo do shvatanja da ovo znači nešto jasno, nesvesno, što dobije svoje značenje u vremenu – znaš, kao fotografiija koja se razvija lagano.


Indigo deca

Autor: Ninoslava Šajnović Preuzmi

Indigo deca

To su deca koja ispoljavaju drugačije, nove, pa samim tim i neuobičajene psihološke atribute i, shodno tome, imaju poseban obrazac ponašanja. Nazvani su indigo zbog specifične indigo boje koja se javlja u njihovoj auri.


Kraljevske zvijezde

Autor: Đenifer Blažić Preuzmi

Kraljevske zvijezde

Svatko u svojoj natalnoj karti ima sve fiksne zvijezde, međutim, biti će naglašene i važne samo one koje se nalaze ili na nekoj bitnoj točki horoskopa kao što je Ascendent, MC, Descendent, IC ili na nekoj važnoj planeti, prvenstveno Mjesecu, Suncu, ali i Veneri, Merkuru, Marsu, Jupiteru i Saturnu.


Saturnovi tranziti i njegove lekcije

Autor: Daniel Šijaković Preuzmi

Saturnovi tranziti i njegove lekcije

Ako se svakog novog jutra zamislite pred svojim ogledalom, to nije zato što ste se iznenada prolepšali ili promenili, već zato što ste svakim danom sve stariji. U najboljem slučaju možete primetiti neku novu boru ili novu sedu vlas na glavi. Vreme leti i dok lupite dlanom o dlan, deca oko vas će postati odrasli ljudi. To ne treba da vas plaši ili zabrinjava, ali treba da vas natera da razmišljate...


Dvanaest sportskih stanica Marsa

Autor: Renato Puhalo Preuzmi

Dvanaest sportskih stanica Marsa

Ta životna energija koja u nama gori i koju, simbolički i astrološki, predstavlja Mars, omogućuje nam da živimo, da se borimo, takmičimo, ali nas također i troši, uništava ili obnavlja, ovisno o životnim okolnostima ili, astrološki, položaju Marsa u znacima Zodijaka i aspektima koje prima od ostalih planeta.


Astrološki kod za ekologa

Autor: Darinka Virč Preuzmi

Astrološki kod za ekologa

Prema dosadašnjim spoznajama Pluton, Skorpion i 8. kuca su signifikatori za recikliranje, prociscavanje i transformaciju, pa samim tim i ekologiju.


Šamanizam

Autor: Tanja Joksimović Preuzmi

Šamanizam

Reč šaman dolazi od ša – „znati", preko sibirskih Tunguza, i označava ,,onoga koji zna", onoga koji ima moć da leči, da komunicira sa nevidljivim svetom, iako njen koren nije sibirski, jer u centralnoj Aziji postoje srodne reči koje označavaju ovu specifičnu religijsko-magijsku praksu.


Zlatni presek

Autor: Marija Komarek Preuzmi

Zlatni presek

Zlatni presek najviše odgovara našoj unutrašnjoj potrebi za redom i harmonijom, koji se svodi na to da su u prirodi mogući samo oni sistemi koji su determinisani najboljom mogućom simetrijom, proporcijom i harmonijom. Ta proporcija je zakon lepote koji se nalazi u međusobnom odnosu između pojedinih delova i delova prema celini.


Argonauti

Autor: Marija Komarek Preuzmi

Argonauti

Sve životne priče su ispričane kroz mitove koje vezujemo za sazvežđa i zvezde koje su postulati konstelacija. Fiksne zvezde su svetla koja deluju iz nesvesnog nivoa postojanja opisujući naše telo koje je nesvesni deo našeg uma.


Majčinski kod

Autor: Marija Kesić Preuzmi

Majčinski kod

Tradicionalno, majka je opisana Mesecom. Mesec je drugo svetlo svakog natalnog horoskopa i pored toga što utiče na emocije, obično opisuje majku i odnos deteta prema njoj.


Modni trendovi

Autor: Marija Milovanović Preuzmi

Modni trendovi

Moda i njeni trendovi predstavljaju jedan od fenomena savremenog razvoja društvenih zajednica. Modni trendovi su obeležili poslednja dva veka naše civilizacije, a astrološki gledano za tu oblast odgovoran je Uran, koji je otkriven krajem 18. veka, tačnije 1781. godine.


Solarni povratak

Autor: Đenifer Blažić Preuzmi

Solarni povratak

"I dalje vjerujem da Sunce izlazi svakog dana i da svako novo Sunce najavljuje novi dan; dan koji je juče bio budućnost. I dalje vjerujem da će današnji dan, u trenutku zatvaranja jedne stranice vremena, obećati sutra – ranije nepredvidivo, kasnije neponovljivo."


Sva ta divna stvorenja - astrologija kućnih ljubimaca

Autor: Đurđija Đurić Preuzmi

Sva ta divna stvorenja - astrologija kućnih ljubimaca

Šta je čovek bez životinje?! Kad bi životinje nestale, čovek bi umro od velike usamljenosti duha. Šta god zadesi životinje, ubrzo snađe i čoveka. Sve je u svetu povezano. Nije čovek tvorac razboja života, već je samo vlakno u njemu. Što učini sa razbojem – čini sa sobom.


Kristalna djeca

Autor: Ljiljana Đurović Preuzmi

Kristalna djeca

Kristalna djeca, kao nova generacija djece, dolaze otvarajući nam vidike svojim posebnim i zadivljujućim talenima i sposobnostima. Indigo djeca su "revolucijom svijesti" stvorila uslove da prepoznamo i njegujemo ove generacije koje dolaze. Misija Kristalne djece je da nas nauče da živimo u višim dimenzijama postojanja, a prije svega u Harmoniji, Miru i Ljubavi.


Venerina deca

Autor: Jelena Lemot Preuzmi

Venerina deca

Onoga dana kada se budemo divili tom delu ljudske populacije na način, na koji se divimo „prosvetljenim" ljudima, tada smo pomirili suprotnosti u nama.


Proviđenje viših stanja svesti kroz aspekt elftila

Autor: Ivan Bogetić Preuzmi

Proviđenje viših stanja svesti kroz aspekt elftila

Priroda aspekta elftila se različito očituje u raznim granama života, ali je najmanji zajednički sadržatelj veliki potencijalni kvalitet kojim ovaj aspekat odiše.


Osma kuća horoskopa, nagrada ili kazna

Autor: Daniel Šijaković Preuzmi

Osma kuća horoskopa, nagrada ili kazna

U davna vremena mudraci su verovali da čovek prolazi kroz dve faze u životu: razvija se ili propada. U današnje vreme verujemo da teške godine, slabost ili pad u životu predstavljaju neku vrstu stagnacije, zastoja ili evolucije što se u praksi pokazalo kao sumnjiva tvrdnja.


Kod za magičara u natalnoj karti

Autor: Željko Tomović Preuzmi

Kod za magičara u natalnoj karti

U prirodi postoji Sila neuporedivo snažnija od svake poznate, a čovjek koji njome ovlada i usmjeri je, u stanju je da izmijeni lice cijelog svijeta. Ova Sila bješe poznata starima, ona sadrži Univerzalni Agens čiji je vrhovni zakon Ravnoteža, dok je njegov pravac povezan s Velikim Arkanumom transcendentalne Magije.


Rekonekcija

Autor: Jasmina Krt Preuzmi

Rekonekcija

Ako imate sreće, vaše isceljenje doći će u obliku u kojem ste ga očekivali; ako zaista imate sreće, vaše isceljenje doći će u obliku o kojem niste čak ni razmišljali, u obliku koji je Univerzum osmislilo specialno za vas.


Godina Venere

Autor: Milka Mizdrak Preuzmi

Godina Venere

Na čudesno putovanje kroz sopstveni univerzum u godini Venere, koja je za nama, a pod budnim okom sedam eklipsi, novog početka i ideje Urana u Ovnu, kao i neistraženih suptilnih predela koje Neptun u Ribama jednostavno doziva, a Regulus pravi prve korake kroz žitna polja Device, povela bih vas tekstom pesme „Zapremina tela", poznatog beogradskog sastava Darkwood Dub.


Avantura bez kraja - šifra 22

Autor: Jelena Lemot Preuzmi

Avantura bez kraja - šifra 22

Povezivanje Astrologije i Tarota, verujem da je za mnoge astrologe, koji se bave tom tematikom, potpuno prirodan proces, spontan, sto se i meni desava. Arhetipovi u obe discipline pocinju sami od sebe da komuniciraju i da se prepoznaju jedan u drugom i jedan sa drugim.


Svetska ekonomija i astro ciklusi - drugi deo

Autor: Roy Gillett Preuzmi

Svetska ekonomija i astro ciklusi - drugi deo

Koji su pravi uzroci i trajna rešenja za naše aktuelne krize? Ispostavilo se da veliki ideal slobodne svetske ekonomije nije ništa više od "probisvet kulture" koju pokreću pohlepa i nepoštovanje sreće celih nacija i naroda. Čak su marginalizovani i otuđeni porodični kontakti i vrednosti.


Svetska ekonomija i astro ciklusi - prvi deo

Autor: Roy Gillett Preuzmi

Svetska ekonomija i astro ciklusi - prvi deo

Tokom boravka Plutona u Jarcu u poslednjih 500 godina su se dešavala važne promene koje su preteča napretka u narednim decenijama i vekovima. Pluton je uvek povezan sa najdubljim transformacijama, koje prestavljaju smrt jednog i rođenje drugog, a u znaku Jarca, znaku strukture, države i velikih sistema i biznisa, ovo dovodi do najdubljih promena na nivou države, vladajućih struktura i uređenja.


Deca koja ne žele da se rode i njihovo vreme

Autor: Iva Vučinić Preuzmi

Deca koja ne žele da se rode i njihovo vreme

Peta kuća, upravo ona u kojoj se odmaramo, smejemo, igramo, ljubimo i volimo dolazi iz osme kuće. Zamislite samo koliko bi svet magičan bio kada bi svi znali da se srcem mogu nasmejati samo iz simbolike Škorpiona i osme serije horoskopa.


Kao u snu...

Autor: Izabela Spahić Preuzmi

Kao u snu...

U osnovi prirode svake fiksne zvezde boravi deo mita sazvežđa kojem pripada. Neophodno je razumeti prirodu mita svake konstelacije i tek onda uzeti u obzir razmatranje konkretnog upliva zvezde.


Patuljasti planet CERES

Autor: Sanja Lorencin Preuzmi

Patuljasti planet CERES

Da li Pluton ima neuračunjivog rođaka koji na nas vreba u unutrašnjem Sunčevom sustavu? Patuljasti planet Ceres... je možda rođen u istom carstvu kao i Pluton, ali je proputovao dug put sve do asteroidnog pojasa.


Kreativno ispoljavanje Urana u 5. kući

Autor: Jasmina Aleksić Preuzmi

Kreativno ispoljavanje Urana u 5. kući

Osobe kod kojih se u 5. kući nađe Uran u natalnoj karti imaju jaku potrebu za nezavisnošću. Peta kuća je kuća izražavanja sebe u ličnom i kreativnom smislu. Promena i kreativnost sinonimi su za ljude koji imaju Uran u 5. kući svog natalnog horoskopa.


Prostranstvo koje doživiš

Autor: Nataša Lalović Preuzmi

Prostranstvo koje doživiš

Ernest Hemigvej, jedan od najpoznatijih svetskih pisaca, tokom svog života, pored pisanja koje mu je predstavljalo svetlost življenja, bio je i veliki avanturista i svetski putnik. Šta ga je pratilo tokom tih putovanja, šta je doživljavao, kako se osećao, zavisilo je od toga gde putuje i kako je koji prostor delovao na njega, i kako je on emotivno doživljavao taj prostor.


Klijenti kao nesvesne osobine astrologa

Autor: Paula Ključević Preuzmi

Klijenti kao nesvesne osobine astrologa

Kako su klijenti predstavljeni serijom 12 to oni u horoskopu astrologa direktno vezuju astrologa za prošloživotna iskustva i pružaju šansu astrologu da osvesti ta iskustva, i da upravo kroz odnos sa klijentom. Prošloživotna iskustva se danas ogledaju u okolnostima u kojima se nalazimo i ljudima, klijentima koji nam dolaze.


Ja pevam svoj stih

Autor: Ana Kosović Preuzmi

Ja pevam svoj stih

Umetnost i umetnici predstavljeni su astrološki Venerom, pre svega zato što su njeni principi lepota, radost, ljubav, mir koji su osnova svake umetnosti.


Mesto pod Suncem

Autor: Zorana Stanojević Preuzmi

Mesto pod Suncem

Čovekova potreba za pronalaženjem životnog prostora sa kojim je u skladu, večna je tema jednako stara kao i sam čovek.


Ljubavni trougao

Autor: Marija Komarek Preuzmi

Ljubavni trougao

Na nesvesnom nivou svako biće žudi za svojom srodnom dušom, a ona može doći u najnezgodnijem trenutku. Nema pravila ili ima pravila? Koji su to astrološki kodovi koji će najpre ukazati na ljubavni trougao.


Buđenje Boginje, mit o anti-Perseju i osveta Lilit

Autor: Saveta Ćatić Preuzmi

Buđenje Boginje, mit o anti-Perseju i osveta Lilit

U biografijama Ibzena i dvadeset godina mlađeg Strindberga postoji niz sličnosti. Osim skandinavskog podneblja i vokacije pisca, obojica su bili i slikari. Vreme u kojem stvaraju je vreme afirmacije feminističkih ideja, koje su podržane od značajnih umova tog vremena.


Tumačenje snova - san ili java

Autor: Paula Ključević Preuzmi

Tumačenje snova - san ili java

Mnogo puta do sada smo čuli ili pročitali da nam trećina života prođe u spavanju. A šta se tačno dešava u tom periodu, to nam je već manje poznato. Po Jungu mi stalno sanjamo, čak i kada smo budni, samo tada nismo u stanju da od sopstvenih misli čujemo svoju podsvest i percipiramo snove.


Oskar - priznanje talentu

Autor: Biljana Debeljak Preuzmi

Oskar - priznanje talentu

Talenat je nešto sa čim se rađamo, sila inercije i nesvesnog koju nosimo kao poklon iz prethodnih inkarnacija ili kao gen nekog pretka koji živi u nama – svejedno – rođeni smo sa njim.


Tajna levorukih

Autor: Vesna Lazić Preuzmi

Tajna levorukih

Pitanje zašto je čovek levoruk ili desnoruk ostaje i danas jedna od najvećih misterija ljudskog roda. Astrološki gledano samo leva hemisfera sarađuje sa Merkurom, što znači da funkcije desne hemisphere imaju uticaj drugih planeta i dolaze kao uticaj neke druge kuće a ne treće?


Mišima

Autor: Zoran Zelić Preuzmi

Mišima

Ako bi letimično bacili pogled na istoriju japanske književnosti, sigurno bi uočili nemali broj kvalitetnih pisaca koji su svojim književnim delima duboko utisnuli tragove u kulturnu baštinu zemlje izlazećeg sunca.


Gospodar Evolucije

Autor: Sanja Maličević Preuzmi

Gospodar Evolucije

Ulazak Urana u znak Ovna obeležava početak jedne nove epohe za čitavo čovečanstvo. Koju poruku nam Uran šalje putem Venere? Kako se uskladiti sa promenama? Šta se to očekuje od nas?


Zašto smo zajedno?

Autor: Ella Levšah Preuzmi

Zašto smo zajedno?

Kada u vremenu dođe do "kriza" u zajedničkom životu, kada partneri ne čuju jedan drugoga tada se rodi pitanje. ''Da li ima naš odnos ikakvu perspektivu ili je bolje da se rastavimo?'' ; ''Što je ono zbog čega ima smisla nastaviti zajednički život?''


Stigla Vam je pošta...

Autor: Zorana Stanojević Preuzmi

Stigla Vam je pošta...

Novo vreme donelo je nove tehnologije čijom se primenom svet smanjio, a potencijal komunikacije izuzetno raširio. Prema najnovijim istraživanjima u Americi ali i širom razvijenih zemalja, sve je više parova koji se upoznaju putem interneta.


Numerička priroda stepenova u prediktivnoj astrologiji

Autor: Emira Antonić, Svetlana Miletić Preuzmi

Numerička priroda stepenova u prediktivnoj astrologiji

Ideju za ovo otkriće dobile smo nastojeći da otkrijemo KADA dolazi do kulminacije mešanja energija predstavljenih pozicijom i dispozicijom neke natalne planete. Došle smo do određenih zaključaka na osnovu mnogobrojnih primera koji su potvrdili našu konstataciju. Teorija je zasnovana na simbolici stepena Zodijaka.


Trag u beskraju

Autor: Vesna Lazić Preuzmi

Trag u beskraju

Edgar Alan Po je kroz svoje književno delo neprestano bio u bekstvu od granica... Ponajpre, prolazi kroz neko "tragično iskustvo mraka", da bi se nakon toga "konačno pojavilo svetlo". Ovo se uočava i kroz uticaj nekoliko fiksnih zvezda.


Bog ali i čovek

Autor: Jelena Lemot Preuzmi

Bog ali i čovek

Pokušajmo da spoznamo Isusovu ljudsku prirodu sa astrološke strane. Kako je izgledao? Da li je bio lep, zgodan, visok, nizak? Kakav je bio njegov psihološki profil, emotivni život? Da li se zaljubljivao, voleo kao svaki muškarac? Nameće se i poslednje pitanje u nizu - kada je zapravo Isus rođen?


Put iscrtan notama

Autor: Renata Dožić Preuzmi

Put iscrtan notama

Da bi smo mogli prevazići Saturna i naći spas od sudbine, ponekad je potrebno napraviti izmenu u prostoru, kojeg definiše Jupiter, jer svaka izmena u prostoru donosi promenu u vremenu, mogućnost promene sudbine.


Evropska Unija

Autor: Smiljana Gavrančić Preuzmi

Evropska Unija

Na odnos prema različitom i drugačijem kao o relaciji koja se tiče političkog života i njegovog razvoja po prvi put nailazimo kod antičkih Grka, koji nam svojim mitovima dočaravaju razmišljanja o različitim pojavama, pa i o tome otkud termin Evropa kao oznaka određenog geografskog područja.


Susret Astrologije i Fizike

Autor: Lea Imširagić Preuzmi

Susret Astrologije i Fizike

Danas su ortodoksne nauke limitirane na eksplicitni poredak. Time se fokusiramo isključivo na ono što vidimo oko sebe i greškom pretpostavljamo da je to celokupna realnost. S druge strane, astrologija i druge ezoterične nauke su nauke implicitnog poretka i, pre nego da je suprotstavljena fizičkim naukama, astrologija i fizika su dva aspekta veće celine.


Misterija solarnih ciklusa

Autor: Lea Imširagić Preuzmi

Misterija solarnih ciklusa

Solarni ciklus je još uvek misterija za naučnike po pitanju toga šta ga izaziva i kako tačno predvideti njegov intenzitet, a u vremenu ispred nas ovo pitanje postaje sve aktuelnije. Magnetno polje Sunca je vrlo nestabilno i aktivnost Sunca neprestano raste i iznenađuje NASA-ine naučnike.


Desifrovanje Nostradamusa

Autor: Andrej Paskevič Preuzmi

Desifrovanje Nostradamusa

Ako čitajući katrene istražimo astrološku simboliku, jasno je da ćemo u tradicionalnom značenju „starog lava" lako prepoznati Saturna koji upravljam svim što je staro, dok u u „mladom lavu" prepoznajemo Marsa koji upravlja oruđem i oštrim predmetima.


Čovjek kao biće definirano životnim prostorom

Autor: Zvjezdana Pančić Preuzmi

Čovjek kao biće definirano životnim prostorom

Svaka duša odabira vrijeme i prostor kako bi naučila i savladala određene lekcije, zbog kojih i dolazi na Zemlju. U mitologiji Zevs je obijedio svoga oca Hronosa, a kako mi ne možemo pobijediti vrijeme, možemo promijeniti prostor. Promjenom prostora mijenjamo i vrijeme - sudbinu koja nam je zapisana.


Ne vjerujte - provjerite

Autor: Zvjezdana Pančić Preuzmi

Ne vjerujte - provjerite

Astrologija podrazumijeva da je svako ljudsko djelo rođeno pod utjecajima određenih konstelacija i da mora nositi pečat tih upliva. Horarna astrologija se tradicionalno smatra početkom astrološke obuke učenika.


Muzika Duše

Autor: Renata Dožić Preuzmi

Muzika Duše

Postoji nešto čudno u ljudskom biću, večita borba između Tela i Duše, animalnog i ljudskog. U svim velikim ljudima ovi porivi su silovito sukobljeni, ali ne toliko snažno i toliko izraženo kao kod Wolfganga Amadeusa Mozarta.


Uticaj Fiksnih Zvezda

Autor: Srđan Stojić Preuzmi

Uticaj Fiksnih Zvezda

Planete su mala bica koja se krecu, dok su zvezde velika bica, svetla na nebu koja se ne pomeraju, citavi svetovi koji imaju svoju mitolosku pricu.


Čarolija imena

Autor: Sanja Maličević Preuzmi

Čarolija imena

Dati ime nekome znači podrediti ga uticaju određene planete koja živi u natusovom horoskopu i entitet je za sebe, potpuno lična persona koja diktira sudbinu. Čovek se nesvesno i svakodnevno odaziva na to, čime zapravo overava i potvrđuje dominantnu ulogu te planete u sopstvenom životu, njeno vladarstvo nad njim.


Pod okriljem Zevsa

Autor: Paula Ključević Preuzmi

Pod okriljem Zevsa

Radujte se dok volite, sanjate, živite. Od života ništa niste tražili, a sve ste dobili. Upoznajte čaroliju prirode i pronađite svoju. Ja sam pored svog Čarobnjaka upoznala svet duginih boja. Zahvaljujem se svom Učitelju koji mi je pokazao taj čarobni svet.


Vrste uma i načini učenja

Autor: Tanja Ogrizović Preuzmi

Vrste uma i načini učenja

Šta su misli, kako i gde nastaju? Jesmo li mi tvorci misli, ili su one te koje stvaraju i oblikuju nas? Kako se mišljenje menja procesom učenja i saznavanja?


Ko je ustvari novi/stari predsednik?!

Autor: Smiljana Gavrančić Preuzmi

Ko je ustvari novi/stari predsednik?!

Misterija oko drugog kruga predsedničkih izbora u Rumuniji 2009.godine...


Svetski putnici

Autor: Zorana Stanojević Preuzmi

Svetski putnici

Šta nas spaja, a šta razdvaja? Da li je to pogled na svet, svrha, daljine ili je to vera? Svakako da obrazovanje ruši granice koje moral, etika ili bogatstvo mogu postaviti. Ipak ni jedan visoko obrazovan pojedinac ili pak religija ne odriču se vekovnih mudrosti i darova filozofije.


Svetlo Dharme

Autor: Ivana Đipalo Preuzmi

Svetlo Dharme

Spoznaja intelekta o širini i svrsi, o uzroku i posledici, koja se dobija karmičkim, duhovnim pristupom u tumačenje astrološke karte, osvetljava mnoge tajne i nejasnoće života.


Astrološki rezovi skalpelom

Autor: Dijana Jotić Preuzmi

Astrološki rezovi skalpelom

Determinante za profesiju hirurga - Ako za bolest postoje predispozicije i ako je možemo predvideti iz astroloških simbola jednog natalnog horoskopa, veoma je važno da bude i tretirana na odgovarajući način. Zato je izuzetno bitno odgovoriti na pitanje kome danas obični ljudi poveravaju svoje živote i od čijih veštih ili neveštih ruku najčešće zavisi njihov život.


Put ljubavi, put odrastanja

Autor: Emira Antonić Preuzmi

Put ljubavi, put odrastanja

"Onaj ko voli u stanju je da pobedi svet, ne plaši se da će nešto izgubiti. Prava ljubav je čin totalnog prepuštanja…" - Paulo Koeljo

 


Uranov ples

Autor: Vesna Tomašević Preuzmi

Uranov ples

Možemo imati svu sreću sveta zapisanu našim rođenjem, ali ne može sve sreća odraditi sama, moramo joj i mi pomoći. Da bi se ostvarilo bogatstvo kroz igre na sreću, pod pretpostavkom da je to istaknuto u natalnoj karti, moramo odigrati!


Neke tajne više nisu tajne

Autor: Smiljana Gavrančić Preuzmi

Neke tajne više nisu tajne

Tajna je veoma širok pojam, ali vrlo precizan i tačan, određuje se po precizno i tačno utvrđenom kriterijumu.


Besmrtnik

Autor: Silvana Vojnić Preuzmi

Besmrtnik

"Najlakše je biti besmrtan. Osim čoveka, sva su bića takva jer ne znaju za smrt" - Horhe Luis Borhes


Hermetička Astrologija

Autor: Lea Imširagić Preuzmi

Hermetička Astrologija

Posvećeno onima koji su na Stazi samospoznaje, koji su tragaoci za njom, i koji će poći na Put.


Slava muževa u horoskopu njihovih žena

Autor: Svetlana Janković Preuzmi

Slava muževa u horoskopu njihovih žena

Ah, ta ljubav, taj veličanstveni osećaj ispunjenosti duše, večita je inspiracija pesnika, umetnika.


Astrorelokacija

Autor: Ivana Đipalo Preuzmi

Astrorelokacija

Ko se oslanja na Jupitera, zna, a još više veruje da je sve baš dobro i isto očekuje uvek. Da bi pustili Jupitera da unese radost u život, najvažnije je imati daleku viziju i samo verovati u nju, bez obzira što okolnosti i razum često kažu da je njeno ispunjenje nerealno. Tamo gde Jupiter živi nema mesta sumnji, preispitivanju, lukavosti. I da bi se naša amajlija aktivirala potrebno je samo bezrezervno verovati, i pustiti se u nešto što je nepoznato i još više intelektom nedokučivo.


Nebo zna put

Autor: Jasna Evetović Preuzmi

Nebo zna put

U periodu adolescencije, koja je vreme vladavine Venere, često razmišljamo o tome ko je naš princ za Veneru; odnosno princeza za Marsa; sa kojim želimo da poletimo na sedmo nebo. Želeli bismo da znamo ko je osoba čije pojavljivanje u našem životu samo slutimo, a koja će nam večno biti draga.


Salvador Dali

Autor: Nevena Cvetković Preuzmi

Salvador Dali

''Svakog jutra kada se probudim osetim izuzetnu radost – radost što sam ja Salvador Dali – i pitam se šta će novo i lepo ovaj Salvador Dali danas postići'' - Salvador Dali


Eklipse

Autor: Aleksandra Ralić Preuzmi

Eklipse

Svako od nas tokom života ima bar jednu pruženu šansu da doživi najdublje, korenite promene, one nakon kojih naš život kreće jednim sasvim drugim tokom, nakon kojih sve izgleda potpuno drukčije, i nakon kojih nam se čini kao da je sve ono do tada proživljeno živeo neko drugi…


Izlet u nebo

Autor: Olgica Nikolić Preuzmi

Izlet u nebo

„Oblak ne zna što se kreće baš u tom pravcu i tom brzinom. On oseća impuls… to je mesto na koje sada treba otići. Ali nebo zna razloge i šablone iza svih oblaka. I ti ćeš znati, takođe, kada sebe dovoljno uzdigneš da vidiš iza granica." - Ričard Bah


Za sve postoji pravi trenutak

Autor: Svetlana Miletić Preuzmi

Za sve postoji pravi trenutak

Začeće samo po sebi je tajna, o tome niko ne razmišlja, a još manje zna, to je jedan suptilan proces koji se dešava mimo naše svesne volje. Što se njega tiče, jedino smo svesni toga da li ga želimo ili ne. Stepen u celom zodijaku koji zna tu tajnu je 3. stepen Škorpiona.


Brak kao presuda ili konačno oslobođenje

Autor: Srđan Stojić Preuzmi

Brak kao presuda ili konačno oslobođenje

Odnosi koje u životu gradimo definišu nas kao razvijena ljudska bića. Partner je taj koji definiše našu sudbinu. Svaki odnos od nas traži prilagođavanje, a brak samog natusa vodi u promene jer je promena potrebna da bi se natus uskladio sa partnerom.


Kôd za profesiju agenta prodaje nekretnina

Autor: Dušan Radojičić Preuzmi

Kôd za profesiju agenta prodaje nekretnina

U našoj poslovnoj praksi, prilikom prijema u radni odnos veoma retko se koristi stručna pomoć psihologa, a o astrolozima da i ne govorimo. Ovo istraživanje je pokušaj da se utvrde astrološki kôdovi po kojima bi se mogla prepoznati ličnost sposobna za uspešno obavljanje poslova prodaje nekretnina.


Poremećaji sna

Autor: Vesna Tomašević Preuzmi

Poremećaji sna

Problemi svakog pojedinca nose svoj sadržaj u ličnom nesvesnom. Lično nesvesno 12 kuća, kuća tajni, snova, prethodnog života, predstavlja praiskonski obrazac, arhetip koji teži da se ispolji u svesnom, a da taj sadržaj ne bi krenuo naglo i napravio pometnju u sferi svesti, natusu je potreban prefinjen filter između svesnog i nesvesnog.


Mozart

Autor: Renata Dožić Preuzmi

Mozart

„Čudo od deteta" počinje da ispoljava svoj neobičan talenat već sa svoje 3 godine, na šta već ukazuje Mesec u trigonu sa Neptunom...


U Neptunovoj mreži fobija

Autor: Vesna Tomašević Preuzmi

U Neptunovoj mreži fobija

Neptun je u astrologiji poznat kao onaj „koji plete mrežu", a 12 kuća kao mesto svih praiskonskih strahova kojih nismo svesni, jer potiču iz najdubljeg dela nas, pa vidimo da su fobije vezane za seriju 12 Neptun, 12 kuća, znak Riba; a kako se njihov objekat situacija, predmet, osoba ili životinja doživljava kao opasnost, upletena je i serija 8 Pluton, 8 kuća, znak Škorpiona...


The King Was Dead, Long Live The King

Autor: Rada Radulović Preuzmi

The King Was Dead, Long Live The King

Znamo da horoskopi žive i posle smrti i da postoji neraskidiva veza sa osobama koje nas plene svojim likom i delom, a možda nismo svesni odakle ta jaka veza i zainteresovanost...


Planetarni termini

Autor: Igor Ognjenović Preuzmi

Planetarni termini

Termini su neka vrsta izuzetka medju različitim podjelama Zodijaka. Oni nisu posljedica dijeljenja kruga nekim brojem i ne spadaju u domenu niti jednog harmonika.


Seks kao droga

Autor: Vesna Tomašević Preuzmi

Seks kao droga

Seks nije isključivo fizički ili isključivo emocionalni čin, to je energetski čin u komunikaciji. Kako su planete koje su u igri, odnosno one koje energetski komuniciraju, većinom nesvesne Pluton i Mars, i podsvesne Mesec i Venera; uključimo li u igru gospodara ovisnosti Neptuna, opet podsvesnu planetu, koja je u lošoj kombinaciji sa njima, govorimo o ovisnosti o seksu.


Odraz u ogledalu

Autor: Ivana Đipalo Preuzmi

Odraz u ogledalu

Slično privlači slično i svako biće pronalazi upravo partnera koga privlači i koji je slika njegove potrebe. I pored raznolikosti odnosa koje biće gradi tokom postojanja, možda je baš ljubavni odnos ono što svakog od nas najviše oblikuje, upotpunjuje i daje mu svrhu.


Tajne službe i tajne organizacije

Autor: Smiljana Gavrančić Preuzmi

Tajne službe i tajne organizacije

Zajedničko za pripadnike tajnih službi i tajnih organizacija jeste to što im je Univerzum „podario" harmoničan aspekt između Merkura - reč, i Neptuna - tajna; i na taj način „probudio" u njima potrebu da čuvaju tajnu...


Mogućnosti velikog trigona

Autor: Tatjana Milošević Preuzmi

Mogućnosti velikog trigona

Praktično ispoljavanje velikog trigona u natalnim horoskopima.


Preko reke - iza osam je devet!

Autor: Snežana Marić Preuzmi

Preko reke - iza osam je devet!

Šta je religija u stvari nego ljubav? Ljubav prema precima, prema prapostojbini svih nas, prema nama samima, prema Bogu koji je u nama.


Rudolf Štajner - Prometej novog Eona

Autor: Daniela Zorić - Vukorep Preuzmi

Rudolf Štajner - Prometej novog Eona

"Besmrtnost, nerođenost - tek onaj ko oboje shvati, rezume večnost" - Dr Rudolf Štajner.


Saturn i Mars u 12. kući

Autor: Paula Ključević Preuzmi

Saturn i Mars u 12. kući

Toliko je dobrih knjiga napisano na temu čoveka. Jednako pratimo kako se razvija i pomera u večitoj potrazi za smislom i redom. Toliko je sjajnih knjiga napisano, a da o čoveku ništa ne znamo.


Vidovitost u natalnom horoskopu

Autor: Srđan Stojić Preuzmi

Vidovitost u natalnom horoskopu

Vidoviti ljudi imaju nesvakidašnji Božji dar koji su zaslužili svojim dobrim delima u proteklim inkarnacijama...


Tehno muzika

Autor: Milina Krejović Preuzmi

Tehno muzika

Tehno muziku (Uran) karakterišu: ritam Neptun i Mesec; svetlosni efekti Mesec i Neptun, i masa ljudi Pluton i Mesec.


Sećanje na magiju

Autor: Dragana Stevović Preuzmi

Sećanje na magiju

„Na oblaku sna, uokviren sjajem jačim od Sunca, sedi moj anđeo..."


Brakovi koji su kratko trajali

Autor: Snježana Kralj Preuzmi

Brakovi koji su kratko trajali

Oduvijek me zanimalo zašto neki ljudi u braku provedu samo nekoliko mjeseci ili godinu do dvije...


Tajna misija Džejkoba Brusa

Autor: Karina Dilanjan Preuzmi

Tajna misija Džejkoba Brusa

Krajem XVII veka ukrstile su se sudbinske linije Isaka Njutna i glavnog junaka naše priče – Džejkoba Brusa. Njutn bio je predstavnik škotskih plemića i stoga, kada je u Britanju doputovao mladi potomak legendarnog i slavnog Roberta Brusa, kralja Škotske i spasioca i čuvara templara, ovaj događaj nije mogao ostati ne zapažen sa njegove strane.


Mundana astrologija na ličnom nivou

Autor: Ivana Navil Preuzmi

Mundana astrologija na ličnom nivou

Svaki kolektivni entitet ima svoj horoskop i on uvek poseduje svoj opšti simbol koji je izražen u jednom znaku.


Potonuće Titanika

Autor: Karina Dilanjan Preuzmi

Potonuće Titanika

Oko potonuća „Titanika" veliki broj legendi, pretpostavki, najneverovatnijih priča i mistike, koje stalno bude maštu kod čitalaca. Pokušaćemo i mi, ali sa svoje „astrološke" osmatračnice, da pogledamo priču o „Titaniku". A nama je data velika prednost, jer su taj događaj i sudbina njegovog kratkog života ostali detaljno dokumentovani.


Sklad Sunca i Meseca

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Sklad Sunca i Meseca

Unutrašnja potreba čoveka je onakva, kakva je definisana odnosom roditelja ili onakva kakva je definisana pozicijom i odnosom Sunca i Meseca. Da li je čovek sposoban da igra tu ulogu zavisi od konkretne priče natusa.


Marija Kalas... jedinstvena, božanstvena, neponovljiva...

Autor: Vera Jovanović Preuzmi

Marija Kalas... jedinstvena, božanstvena, neponovljiva...

"Živela sam za umetnost, živela sam za ljubav" - ove poznate reči mogle bi da budu epitaf žene koja je strastveno unela sebe u umetnost i posle koje opera više nikad nije bila ista.


Zašto smo se voleli

Autor: Rada Radulović Preuzmi

Zašto smo se voleli

Ovo je priča o jednoj ljubavi koja se desila „na prvi pogled". Oba partnera su imala zajedničkog prijatelja, kod koga je jedne večeri pred doček Nove 1970. godine došlo do susreta. Zabavljali su se skoro četiri godine, a onda ih je iznenadila njena trudnoća. Brak je došao malo ranije no što su planirali. Bili su neiskusni, mladi i zaljubljeni, ali pokazaće se da to nije bilo dovoljno...


Izgubljeni između dva znaka

Autor: Igor Ognjenović Preuzmi

Izgubljeni između dva znaka

Svatko tko je rođen na posljednjem stupnju nekog znaka tokom života prolazi kroz fazu traženja svog identiteta. Ti stupnjevi u sebi nose nešto od znaka Riba i Neptuna.


Tiho Brahe i Johannes Kepler

Autor: Karina Dilanjan Preuzmi

Tiho Brahe i Johannes Kepler

Supernova – u kosmosu i na zemlji - non videri sed esse (biti, a ne izgledati). Ova deviza Tiho Brahea, koja je dostojna biti ukrasom grba filozofa, koji propoveda zenbudizam ili savremenog egzistencijaliste, ostavila je trag na celokupan život velikog naučnika.


Roman Polanski ili kako preživeti...

Autor: Marina Antunović Preuzmi

Roman Polanski ili kako preživeti...

Veliki umetnici se često smatraju najboljim hroničarima. Umetnost je ogledalo vremena u kome je nastala. Shodno tome, u horoskopima ovakvih ljudi očekujemo da transcendentalne planete, koje boje opštu sliku sveta, budu vrlo jako intergrisane.


Život kao bajka

Autor: Đurđija Đurić Preuzmi

Život kao bajka

Već iz ličnog imena možemo imati određenu sliku o ličnosti, energiji i sudbini koju nosi... ono se vidi iz 3. kuće... U ovom imenu se krije i neka ingenioznost jer 3. kuća ne počinje slučajno na stepenu genijalnosti...


108 koraka ka prosvetljenju

Autor: David Cochrane Preuzmi

108 koraka ka prosvetljenju

Neki budistički hramovi imaju 108 koraka koji vode do hrama, na hinduističkim brojanicama se nalazi 108 perla koje čine brojanicu, postoji i veoma slična analogija sa hrišćanskim brojanicama, Krišna ima 108 gopija koje ga okružuju. Broj 108 se pojavljuje kao ključni broj u tajnim spisima, mitovima, arhitekturi i ritualima.


Smislena povezanost bezvremenog polja

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Smislena povezanost bezvremenog polja

Većina nas veruje da vreme prolazi. Ta ideja prolaženja može se nazvati vremenom, ali to je pogrešna ideja: u stvarnosti, vreme ostaje tamo gde jeste!


Astrologija u procepu vremena

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Astrologija u procepu vremena

Pretpostavimo da ste navili sat da zazvoni za pet minuta. Vreme prolazi... Još 4 minuta... 3... 2... 1 minut – još samo deset sekundi do zvona, 5 sekundi, 4, 3, 2, samo još jedan sekund i desiće se... ali još samo pola sekunde, pa još pola od pola 1/4 sek.; pa još pola od toga 1/8 sek.; 1/16 sek., 1/32 sek., 1/64 sek., 1/128 sek... i ovaj niz bi tako mogao ići do beskonačnosti, večno se približavajući, ali nikada ne dolazeći u tačku u kojoj bi se dati „događaj zaista desio".


Kad tugu sreća odveže

Autor: Nelica Ivanović Preuzmi

Kad tugu sreća odveže

Neptun je planeta kojom su predstavljeni svi naši snovi, ideali ali i iluzije i obmane kojima smo svi manje ili više skloni.


Iskustva s NLO-ima

Autor: Zorica Ilievski Preuzmi

Iskustva s NLO-ima

Kontakti s vanzemaljskom inteligencijom, bili oni plod mašte ili realnost, povezuju ljude koji su imali ovu vrstu iskustava kroz zajednički kod koji živi u njihovim horoskopima...


Saturnov i Jupiterov kod

Autor: Jelena Vojvodić Preuzmi

Saturnov i Jupiterov kod

Odrediti karijeru natusa znači odrediti težnju njegove prirode koja je definisana serijom 10 i Saturnom – onim koji upravlja neminovnom silom teže i sudbine...


U poseti Bhrigu Samhiti

Autor: Finn Wandahl Preuzmi

U poseti Bhrigu Samhiti

Mistično putovanje danskog astrologa po Indiji i susret sa drevnim znanjima astrologije…


Univerzalna povezanost

Autor: Aleksandra Ralić Preuzmi

Univerzalna povezanost

Odnos, koji je tema ovog rada, po svojoj prirodi je doista čudan, jer je u pitanju odnos moje malenkosti sa bićem koje nije više u tom obliku među živima. To biće je John F. Kennedy…


Kobna provokacija 22. stepena

Autor: Mirjana Mitrović Preuzmi

Kobna provokacija 22. stepena

Kako je ovaj stepen uticao na život i smrt dva najveća košarkaška asa sa ovih prostora.


Pravilnom ishranom do psihičkog i fizičkog zdravlja

Autor: Jelena Ivković Preuzmi

Pravilnom ishranom do psihičkog i fizičkog zdravlja

Asc mi je u znaku Device, vladar 2. kuće u 6. kući i obrnuto, vladar 6. kuće u 2. Očigledno da su mi zvezde naredile da se pozabavim ovom temom, jer moje zdravlje direktno zavisi od moje ishrane.


Sabijski simboli u horarnoj astrologiji

Autor: Dušica Miljković Preuzmi

Sabijski simboli u horarnoj astrologiji

Sabijski simboli opisuju svaki stepen zodijaka pojedinačno. Dobijeni su čisto intuitivnim putem, zahvaljujući vidovitim pojedincima koji su imali određene vizije. Najznačajnija osoba je Elsie Wheeler, koja je astrologu Marcu Edmundu Jonesu opisivala simboličke slike koje su odgovarale kartama na kojima je samo bio ubeležen stepen zodijaka.


Troja

Autor: Silvana Vojnić Preuzmi

Troja

Vreme Hektora i Ahila je vreme poslednjeg uzleta i bljeska moćne Mikene, početak njenog kraja. Ubrzo posle pada Troje pala je i Mikena, razoreni su svi gradovi kontinentalne Grčke i Peloponeza, izgubljen je čitav jedan svet, nastalo je Mračno Doba.


Emili Bronte

Autor: Ljiljana Rančić Preuzmi

Emili Bronte

Odrastajući bez majke u veoma surovim i hermetičkim uslovima Jorkširskih pustara, uspela je da dubinom i snagom književnog izraza ostavi duboke tragove svojim vrednim delima, započinjući novu eru književnosti – Eru modernog realizma.


Uvod u Astrološko isceljivanje

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Uvod u Astrološko isceljivanje

U Univerzumu su sve stvari zaokružene i prirodno smislene i ispravne. Ono što doživljavamo kao problematičan aspekt definisano je samo nezavršenom ili nezaokruženom aktivnošću – te je i svako rešenje problematičnih aspekata vezano za zaokruživanje odnosa dve planete, odnosno završavanje nekada davno započete akcije u smislenu celinu na opšte zadovoljstvo obe planete.


Razgovori preko okeana

Autor: Marija Šajkaš Preuzmi

Razgovori preko okeana

Da li je astrologija nauka ili umetnost, koliko udela ima slobodna volja, te o važnosti učitelja i učenja – eksluzivno za Kepler Institut, sa Robertom Korom razovarala je Marija Šajkaš.


Čovek i univerzum

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Čovek i univerzum

Stvarnost je celina, a delovi sa koje je mi posmatramo zavise od ugla posmatranja. Pošto ne možemo izaći iz svemira koji obuhvata sve, imati neki stav, znači zahvatiti samo deo stvarnosti. Ili možemo reći, zahvatiti stvarnost u određenom stanju. Pošto je stvarnost svest – saznanje zavisi od stanja svesti.


Lilit

Autor: Ivana Đipalo Preuzmi

Lilit

Suočavanje sa svojom podsvešću ne izgleda tako primamljivo, jer u njoj žive nepoznati strahovi, duhovi, instinkti, i jedan karakter koji natus ne želi da upozna jer možda je on baš upravo nešto što ne želi da bude. Kako u karakteru čoveka postoje osobine za koje nije spreman, tako i u vasioni postoje tela koja još uvek čekaju neotkrivena i nepriznata.


Spiralni putevi vremena

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Spiralni putevi vremena

Istok i Zapad pričaju svoje priče, koje se često razlikuju, ali se uvek dopunjavaju. Takva je i priča o velikim svetskim razdobljima – kada dva sistema spojimo u celinu, postajemo mnogo bliži celovitom znanju zapisanom u važnim tekstovima...


Njima su daljine posebno bliske

Autor: Anica Đurović Preuzmi

Njima su daljine posebno bliske

Među onima koji se do sada još nisu otisnuli u „bijeli svijet", postoji svijest da je stranac ustvari osoba koja priča drugačiji jezik i njega je dovoljno znati, a sve druge razlike u načinu života i kulturi koju nose su oduvijek u mom okruženju bile velike prednosti iz kojih se znalo vidjeti i naučiti vrlo lijepih i korisnih stvari.


Kôd za vaterpoliste

Autor: Daniela Živković Preuzmi

Kôd za vaterpoliste

Svaki sport ima svoje signifikatore. Koji bi bili za vaterpolo? Proverite da li naši poznati vaterpolisti poseduju to znamenje?


Slava u horoskopu

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Slava u horoskopu

Šta je to što ukazuje na slavu u jednom horoskopu? Odakle ona ide? Šta je u korenu poznatosti ili slave? Iz kog ugla polazimo kada nju posmatramo? Imamo različite horoskope i ne pokazuju svi iste parametre, ali imaju nešto zajedničko u osnovi.


Čovek od čelika

Autor: Jelena Soković Preuzmi

Čovek od čelika

Život i dela Josipa Visarionoviča Džugašvilija, poznatijeg kao Staljin, ispričana kroz astrološku simboliku i pretočena u stihove...


Čarobnica

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Čarobnica

Kad govorimo o onome što u jednom horoskopu čini bilo šta čarobnim, ili što bilo šta uspe da inspiriše do nivoa egzaltiranosti ili sreće, ili sama planeta koja bi sama po sebi govorila o egzaltaciji čoveka, bio bi uvek Neptun, kao viša oktava Venere, Neptun koji je sam po sebi vrhunac svega, i u seksualnom zadovoljstvu a i u svakom drugom idealu kome život teži.


Putovanje unutrašnjim svjetovima

Autor: Igor Ognjenović Preuzmi

Putovanje unutrašnjim svjetovima

Veliki psiholog Jung je svojedobno ustvrdio kako je lako moguće da mi ustvari stalno sanjamo, jedino što u budnom stanju obuzeti bukom svjesnog uma nismo u prilici percipirati unutrašnje sadržaje. Jungova pretpostavka je više nego utemeljena, čak toliko da bi se mogli upitati nije li i stanje budnog uma samo jedna vrsta snova.


Seksualnost i Mars u horoskopu

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Seksualnost i Mars u horoskopu

Ako je ono što opisuje stanje sreće definisano emotivnim stanjem i nivoom koji živi u samim osećanjima osobe, možemo reći – podsvesnom nivou, onda je ono što je definisano elementom seksualnosti, nesvesno u čoveku. Kontaktirajući seksualne energije, dve osobe ulaze u svoj nesvesni kod, u potpuno nesvesno biće.


Kapacitet sreće u horoskopu

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Kapacitet sreće u horoskopu

Koja količina sreće boravi u jednom horoskopu? Kako je moguće proceniti jedan život u smislu sreće, kao konačno značajnog faktora? Koji su parametri koji čine sreću i na osnovu čega se to vidi?


Pod Ateninim oklopom

Autor: Dušica Miljković Preuzmi

Pod Ateninim oklopom

Nekada davno, tačnije pre 40 godina, u mestu zaboravljenom od svih, osim od Boga bar ako je verovati imenu koje su mu meštani nadenuli; jedna žena dobi trudove. Još nerođena beba počela je zadavati muke svojim roditeljima. Nije bilo dovoljno što se Sunce sakrilo ispod horizonta, ni to što je sneg toliki da se samo rudničko terensko vozilo moglo probiti do prvog većeg grada, nego se još ni ona, mala, nije mogla odlučiti gde želi da udahne svoj prvi udah...


Tajna veza Astrologije i filma

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Tajna veza Astrologije i filma

U svakoj izmišljenoj priči, u svakom umetničkom delu, u svakoj kreaciji, uvek postoji snažna inteligencija koja plete svoju unutrašnju priču, kao potku u kojoj su svi događaji logično uklopljeni. Nijedna priča nikada nije slučajna, niti je baš Vi slučajno saznajete...


Alfa horoskop

Autor: Aleksandar Imširagić Preuzmi

Alfa horoskop

Možda je najlepša stvar u čitavom ovom istraživanju što, ne samo da pred sobom imamo horoskop Isusa, već nam se otkriva da su njegovo rođenje predvideli haldejski astrolozi, otkrili ga isti ti astrolozi i autentično sačuvali podatke o njegovom rođenju u obliku astrološke simbolike. Sada vidimo da su, na osnovu njihovih podataka, dosta godina kasnije napisana i jevanđelja – i to u obliku kodiranih astroloških simbola.


Nove dimenzije Sunčevog sustava i našega postojanja

Autor: Julia Pintar Preuzmi

Nove dimenzije Sunčevog sustava i našega postojanja

Davno je utvrđeno i dokazano da se otkrića novih tijela sunčevog sustava sinkrono podudaraju s važnim pomacima u ljudskom iskustvu i svjesnosti. Novija nam pak pokazuju kako se taj razvitak ne odvija pravocrtno. Na glinenim pločicama iz staroga Sumera nalazimo, uz Sunce i Mjesec,

deset planeta sunčevog sustava, a uz Pluton, tu se nalazi i Nibiru, planet s orbitom od 3600 godina.


Franc List - Romantični prometej

Autor: Gordana Živković Preuzmi

Franc List - Romantični prometej

Kakav je znak Božansko proviđenje dalo u noći 22. oktobra davne 1811. godine? Kakva duša se te noći inkarnirala? Da li će, uslovljena galaksijom nesvesnih sadržaja XII kuća koji će je uslovljavati i voditi kroz život kao nevidljiva sila ka ispunjenju vlastite sudbine, uspeti da iskoči iz kolektivnog nesvesnog, osvesti bar deo predodređenosti, iskoristi svoje mogućnosti i dosegne svoju svrhu...


Osobe koje su deo detinjstva provele u domu za nezbrinutu decu

Autor: Zorica Ilievski Preuzmi

Osobe koje su deo detinjstva provele u domu za nezbrinutu decu

Problem sa decom, kao i njihovo odbacivanje, srećemo još u mitologiji. Nakon što je Geja sama rodila Urana, dobili su zajedničko potomstvo: Titane, Kiklope jednooke divove i storuke morske divove – Hekatohejre. Kiklope i Hekatohejre je Uran bacio u mračni Tartar. Njegova deca su se pobunila protiv njega, a sin Kron jedan od Titana ga je zbacio s prestola i kastrirao. Ni sam Kron staroitalski Saturn nije imao više milosti prema svojoj deci.


Problemi oko začeća „novog života" u natalnoj astrologiji

Autor: Svetlana Miletić Preuzmi

Problemi oko začeća „novog života

Zašto neki roditelji moraju da čekaju na svoju bebu? To pitanje u zadnje vreme sve više zaokuplja mlade bračne parove. Pokušaću da taj problem sagledam sa astrološke strane.


Univerzum i film

Autor: Aleksandra Ralić Preuzmi

Univerzum i film

Da li vam se ikada desilo da se zapitate kako je moguće da kad god rešite da slobodno vreme „potrošite" na gledanje TV programa 'naletite' na film u kojem glavnu ulogu igra uvek isti glumac, i da je to baš vaš omiljeni glumac, i da baš možete da pretpostavite kako će se film odvijati... a niste neki filmofil?


Drakonska astrologija

Autor: Isidora Dumitrov Preuzmi

Drakonska astrologija

U osnovi drakonski horoskop nam daje informacije o stepenu razvoja duše, procesu kroz koji je duša prošla da bi stigla do sadašnjeg stupnja i put koji bira. Ova mapa daće nam sliku onoga što očekujemo, čemu stremimo i na koji način do toga dolazimo.


Heliocentrična astrologija

Autor: Isidora Dumitrov Preuzmi

Heliocentrična astrologija

Suština heliocentrične astrologije je da daje sliku vaše duše, onakava kakva jeste, bez obzira na vaš ego, emocije i reakcije. Iz nje dobijamo informacije o tome šta u životu treba, a ne šta je najlakše uraditi. Tačku vaše duše u najesencijalnijem smislu predstavlja Zemlja nalazi se uvek nasuprot Suncu iz geocentrične natalne karte.


QUAOAR - nešto se događa iza leđa Plutona

Autor: Igor Ognjenović Preuzmi

QUAOAR - nešto se događa iza leđa Plutona

Sunčev sustav dobio je još jednog novog člana. Novootkriveno nebesko tijelo nazvano po indijanskom bogu upola je veliko kao planeta Pluton i kreće se pravilnom putanjom. Kakve sve arhetipske vrijednosti u ljudima pokreće njegovo prisustvo?


Astrologija vis-á-vis oficijelna nauka

Autor: Tijana Marinković Preuzmi

Astrologija vis-á-vis oficijelna nauka

Vraćanjem u srednji vek dolazimo do veze koja je tada postojala između astrologije i drugih nauka, pre svega filozofije i o njihovom međusobnom prožimanju. Astrologija kakva je bila u srednjem veku potiče od aleksandrijskog hermetizma. Kao hermetička nauka ona je vezana za aspekte simbolizma koji proizilazi iz primordijalne - prvobitne tradicije.


Stanje praznog hoda

Autor: Michael Munkasey Preuzmi

Stanje praznog hoda

Razumevanje stanja praznog hoda tiče se učenja kako mudro koristiti kvalitete vremena. Vreme ima dva primarna kvaliteta ili stanja: direktno i prazno. Direktno stanje pomaže u stvaranju novih pravaca akcije i pri tom podupire one koje se već odvijaju u sadašnjosti, a za prazno stanje se kaže da skraćuje, odbacuje, revidira ili osavremenjuje bilo koji egzistirajući proces ili stanje.