U okviru 16. međunarodne astrološke konferencije Kepler Institut je organizovao i pretkonferencijske i postkonferencijske seminare eminentnih svetskih astrologa. Ovi seminari svake godine nude vrhunsko dodatno obrazovanje našim studentima, kao i svima onima koji su zainteresovani da upoznaju specifične astrološke oblasti i da se dodatno edukuju slušajući predavanja eksperata. Ove godine veliko zadovoljstvo nam je da vam predstavimo seminare koje su držali Nuno Majkls, Gaišeda Keavok, Henri Seltzer, Mišel Guld i Oner Dozer.
 
Svi seminari su sada dostupni i na DVD snimcima onima koji nisu imali prilike da prisustvuju, kao i svima onima koji su bili učesnici ali bi želeli da imaju i snimak celog seminara. DVD snimci seminara se mogu nabaviti na Kepler Institutu ili naručiti online na stranici web prodavnice ovde.
 
Praktičan rad sa Plutonom, Hironom i Eridom u natalnim kartama
Henri Seltzer
Ovaj duboko iskustveni i praktičan seminar je koncipiran tako da najpre predstavi duboka značenja Eride, Hirona i Plutona kroz natalne karte raznih osoba, a zatim kroz natalne karte učesnika seminara. Cilj ovog seminara je da svako dobije praktično iskustvo i sposobnost da analizira i tumači natalne karte sa upotrebom dubokih značenja ova tri posebna nebeska tela.
 
Boginje Asteroida
Mišel Guld
Povezujući moderne psihološke pristupe i drevne uvide, asteroidi su zakoračili u istoriju, simbolizam i mit, koji obogaćuju našu sposobnost tumačenja horoskopa i samu astrološku konsultaciju. Na ovom seminaru ćete naučiti kako da izaberete asteroide sa kojima radite, da odredite kriterijume po kojima ih koristite i uključujete u svoju analizu. Radeći na primerima iz prakse, kao i na drugim horoskopima, istražićemo četiri osnovna arhetipa boginja, njihove istorije, kao i načine na koje ove mitologije mogu još uvek prosvetliti naše živote.
 
Od predikcije do kreacije: stvaranje najveće dobiti od naših tranzita
Nuno Majkls
Na ovom seminaru mi ćemo proširiti i primeniti na praktičan način neke od ključnih ideja predstavljenih tokom predavanja. Bićemo u stanju da prepoznamo i radimo sa moćima sopstvenih misli, percepcije, mentalnih slika i namera, i da ih primenimo na naš život i horoskop koji opisuje prošlost, sadašnjost i budućnost. Učesnici su bili pozvani da posmatraju astrološku simboliku iz provokativne perspektive i da primene te uvide na svojim horoskopima, 
 
Godišnji horoskop
Oner Dozer
Karta solarnog povratka koja predstavlja svojevrsnu godišnju kartu je istovremeno i jedna od najpouzdanijih tehnika za prognozu godišnjih dešavanja u životu natusa. Na ovom seminaru Oner će pokazti glavna pravila i tehnike uspešnog korišćenja ove mape i demonstriraće ih na horoskopima nekih od prisutnih na seminaru.
 
Pored DVD seminara, izašao je i DVD snimak cele konferencije sa predavanjima posvećenim "novim horizontima". 
 
Program predavanja možete pogledati OVDE.
 
Kontakt: 011. 267.31.92, 064.387.222.4 ili info@keplerunited.org