Utisci studenata Kepler Instituta

Tereza Schmitt

diplomirani Astroterapeut

Tereza Schmitt

Činjenica da učim Astrologiju po svetskim standardima i to na maternjem jeziku otvorila je nove vidike, prilike i šanse. Način na koji Lea i Aleksandar prenose ovo kompleksno znanje je prava umetnost. Natalna karta je mapa naše duše, a znanje o Astrologiji GPS do sopstvene originalnosti, sopstvenih potencijala i najbolje verzije svog zivota. Kada sam počela da je izučavam, bilo je to čista zabava i radoznalst, a danas je Astrologija moj poziv i posao koji radim dušom.

Ksenija Stojkov Šutilović

diplomirani Astroterapeut

Ksenija Stojkov Šutilović

Znanje sticano na Institutu je toliko bogato, da ne kažem beskrajno i pri tome odlično strukturirano, tako da svo moje dugogodišnje samouko istraživanje ove nauke je jako dobro svedeno u dve godine koliko sam izučavala Astrohealing. Ovde sam dobila konkretna uputstva za rešavanje mojih izazovnih tema i astro aspekata, naročito kroz jako duboko integrisano znanje o istini svega. Kroz iskustveno učenje na Kepler Institutu pomogla sam značajno sebi, ali i svojim najbližima, kao i klijentima sa kojima redovno radim.

Ana Milinković Jeremić

student na kraju 2. godine

Ana Milinković Jeremić

Znanje koje sa nama dele naši predavači jeste dragoceno, kao i pristup koji imaju prema studentima. Sama struktura školovanja je vrlo sistematična i navodi vas da sve vreme budete u toku, da pratite i koračate jednom poptuno drugačijom stazom svesti. Tokom školovanja na Kepler Institutu nismo samo na izvorištu velikog astrološkog znanja, već smo usmereni i na jedan inovativni koncept rada na sebi i spoznaje kroz transformaciju svoje svesti,  što potpuno menja život. Beskrajno uživam u svakom novom predavanju i neizmerno se radujem nastavku svog astrološkog i spiritualnog putovanja.

Marija Arsenić

student na kraju 2. godine

Marija Arsenić

Školovanje na Kepler institutu sam započela bez ikakvog predznanja iz oblasti astrologije i jako mi je drago što mi ono i nije bilo potrebno. Predavanja su koncipirana tako da se postupno i sistematično usvajaju nove oblasti uklapajući ih međusobno u celinu jednog meni potpuno novog, a zapravo tako drevnog i magičnog jezika znakova i simbola. Astrologija je beskrajno polje simbolike čiji se principi uče na Kepler institutu, ali svako kao pojedinac dobija podršku da astrologiju razvije i prilagodi u skladu sa svojim ličnim interesovanjima.

Marija Lazarević

diplomirani Astroterapeut

Marija Lazarević

Osim što modul Astroterapeuta podrazumeva kontinuirani rad u astrološkom izučavanju, takođe podrazumeva i energetski razvoj budućeg praktičara. Dopada mi se jer mislim da se svaki praktičar nakon završene edukacije može dalje razvijati u svom autentičnom stilu. Nakon završene edukacije, pojedinac stiče mogućnost za razmenu iskustva sa drugim kolegama Astroterapeutima, kao i tematske sastanke. Svako novo iskustvo sa klijentom me raduje. Veoma sam zahvalna Aleksandru i Lei na znanju koje nesebično dele sa nama.

Vanja Ivanović

student 2. godine

Vanja Ivanović

Moj život se puno promenio otkad sam student astrologije, najviše u odnosima sa meni bliskim ljudima, što mi je i bila najveća i najizazovnija  tema za rad. Prezadovoljna sam stečenim temeljnim znanjem i velikim radom na sebi tokom prve godine. Radujem se drugoj godini i još boljem razumevanju sebe i svega oko sebe.

Lana Strajnić

student 2. godine

Lana Strajnić

Presrećna sam što sam ponovo učenik, svakom predavanju i vežbama se radujem i sa nestrpljenjem ih iščekujem. Nema predavanja koje nije izazvalo bar jedno: ,,Vau”! Atmosfera je veoma opuštena i prijateljska, a tokom studija uvek postoji mogućnost i dodatne specifičnije edukacije, što mene veoma raduje. Iako sam onlajn student, kontakti sa kolegama sa godine su svakodnevni i veoma bliski. Volim tu podršku koja postoji među nama, kao i opuštena ćaskanja. Ja sam jedan veoma zadovoljan student “Johannes Kepler” instituta i svakome ko zaista želi prava znanja iz astrologije najtoplije preporučujem SVOJU školu!

Dragana Rančić

student 2. godine

Dragana Rančić

Moje znanje je dobilo nove obrise i za sve ono što sam instinktivno osećala, gledajući natalne karte, sada imam objašnjenja i dokaze. Program je intenzivan, a znanje je veliko, i to je ono što me fascinira i daje mi podstrek i snagu za dalje i bolje. Takođe, veština kojom nas učite da ovladamo nema granica. Veština razmišljanja u simbolima, stvaranje slika i povezivanje činjenica u jednu veliku i jedinu pravu stvar - ljubav prema zvezdama! Zahvaljujući astrologiji moj život je dobio novi smisao. Sve zatim što se desilo, nakon upisa prve godine, samo je put ka zvezdama koji ste mi pokazali i podelili sa mnom. Hvala na svemu!

Gorica Vićentijević

student 2. godine

Gorica Vićentijević

Dugo me je pratio osećaj da u poznavanju astrologije nešto nedostaje. Kao Devicu u znaku zanimala me je svaka sitnica, a u knjigama koje sam pročitala bilo ih je teško pronaći. Nakon više godina površnog gledanja na astrologiju konačno sam ušla u njene dubine i učinila nešto vredno za sebe. To znanje koje mi je nedostajalo dobila sam na “Johannes Kepler” institutu. Zahvaljujući prvoj godini i predavačima sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, veoma sam unapredila svoje znanje, promenila pristup životnim izazovima i počela da razumem sebe i druge. Uživala sam na predavanjima i sa nestrpljenjem isčekujem drugu godinu!

Nataša Duduković

student 2. godine

Nataša Duduković

Ono što me je ispirisalo da upišem školu jeste želja da saznam više o sebi, svojim istinskim željama i težnjama, a svakako da je inspiracija došla iz predavanja i Aleksandrovih knjiga koje sam čitala u godinama koje su prethodile samom upisu škole. Zadovoljna sam količinom pruženog znanja i radujem se nastavku putovanja koje spaja sve ćelije u nama i oko nas, gradeći jedan predivan vrtlog energije i života na svim nivoima kojih težimo da se setimo. Hvala vam što ste napravili edukaciju koja omogućava da se povežemo sa sobom na svim nivoima!

Zvezdana Popović

student 3. godine

Zvezdana Popović

Edukacija iz profesionalne astrologije, pisanje prvog seminarskog rada i praktičan astrološki rad sa mojom natalnom kartom, ali i sa natalnim kartama drugih, fantastičan je proces razmene u kom osećam velike pomake u svom životu. Pomak se ogleda u lakoći koju osećam nakon svake nove lekcije iz astrologije i saznanja koja mi ona donosi. Astrologija je za mene mnogo više od edukacije. Ona je i lični rast i razvoj i duboko razumevanje i ulepšavanje svega što me okružuje. Pred kraj druge godine studija primećujem da sam olakšala život ne samo sebi nego i ljudima sa kojima sam u kontaktu. Posebno mi se dopada to što svi predavači predaju iz srca. Takođe mi se dopada i usmerenost na pronalaženje rešenja kroz astrologiju, uporedo se baveći i dubokim, nesvesnim sadržajima, kao i to što spajate najrazličitije „suprotnosti“.

Gordana Živkovićstudent na kraju 3.godine učenja (14.jun 2008.)

Gordana Živković

Zaglavljena između stvarnog i svog sveta, želeći da izađem iz okvira mogućnosti, na krilima drugog Saturnovog povratka, u sumiranju do tada postignutog, gotovo ničim izazvana, nađoh se u školi astrologije… pre nego što sam iskreno odlučila da je učim. Na prvo predavanje sam došla da zadovoljim radoznalost, na drugo da čujem nastavak prvog, na treće, jer nisam mogla da dozvolim da ne učestvujem u toj čaroliji...

U početku su svi komunicirali nekim, za mene nepoznatim, jezikom simbola. Osećala sam se kao brod na pučini, bez kompasa... ali tu je bio kapetan koji nas je vešto vodio putevima zvezdanog neba. Putujući od planeta i kombinatorike, preko svih prognostičkih tehnika i pravaca u astrologiji, učila sam kako da upoznam i razumem božansku prirodu ljudskog bića, njegovu svrhu i sudbinu. Učim kako da sebe proširim preko drugih, kako da drugima dam najbolji deo sebe, ne očekujući ništa za uzvrat. Jer tek ovde, u školi astrologije, shvatih da se u drugima ogledam.

Moj put do zvezda je bio samo kružni put ka sebi, a novim studentima mogu da poručim da ako znaju prečicu nema potrebe da se puno lomataju po astrobespućima, jer prečica je Institut Kepler. Stižeš na cilj čim kreneš.

Jelica Jurićstudent na kraju 1.godine učenja (25.jul 2008.)

Jelica Jurić

Nijedna se kuća bez temelja ne gradi, pa ako ćemo se proklamovati kao astrolozi red je da postavimo dobre temelje. „Kepler“ nas na jednostavan, efikasan i sistematski način obučava kako se gradilo, kako da gradimo i da gradnja traje.

I kako ništa u prirodi ne ide bez trojstva Duše, Duha i Tela, tako i ovde Duša (Aleksandar) uči nas zašto smo ovde, gde su nam počeci, prauzroci, vrelo, i kako da prepoznamo sa kog izvora smo pili i koju legendu popili. Duh (Lea) sa ljubavlju nas uči kako da istražujemo, prikupljamo i dokazujemo kao što su to radili i rade veliki umovi astrologije i drugih nauka. Aleksandra (telo) je tu da nam pokaže kako sve to u praksi radi, kako da ne previdimo ono što se prevideti ne sme i da nas sa beskrajnom strpljivošću koriguje i rasvetljava sve naše nedoumice.

Temelji su, dakle, duboki, čvrsti, ispravni, a da li ćemo na njima sagraditi dvorac ili prigodnu, toplu, seosku kućicu, već prema sopstvenom nahođenju...

Duška Markovićstudent na kraju 3.godine učenja (18.jun 2008.)

Duška Marković

Pre nego što sam pre tri godine odlučila da učim Astrologiju na Institutu za astrološka istraživanja „Johan Kepler“ pod vođstvom Aleksandra Imširagića i njegovog tima, desetak godina pre toga pojavilo se moje interesovanje za ovu tako čudesnu i zanimljivu oblast. Prelistavala sam neke tada dostupne knjige i časopise, s vremena na vreme čitala neke astrološke tekstove i naučila najosnovnije o planetama, aspektima, kako se izračunava horoskop... Samouvereno sam mislila da to moje „znanje“ i nije tako malo, čak sam se upuštala i u analizu natala svojih prijatelja i nekim čudom više puta bivala u pravu. Ali, sve vreme osećala sam da je Astrologija mnogo više od zabave, da mi treba pomoć da krenem dalje od toga, pa sam upisala i jedan dvomesečni kurs. Međutim, moje dotadašnje znanje nije se tom prilikom proširilo.

Tako, sa velikim interesovanjem, ali i istovremeno i sa velikom skepsom, prihvatila sam poziv za trogodišnje učenje Astrologije na novoformiranom Institutu koji je u medijima uputio Aleksandar Imširagić. Poznavajući sebe, bojala sam se da će mi možda biti dosadno na prvoj godini i da ću odustati od školovanja. Pre upisa, uradila sam test, tu sam ponešto znala, ali ne i šta je npr. dispozitor!!! Aleksandar mi je tada, sa svojom autoritativnom blagošću, rekao da garantuje da mi neće biti dosadno i ispričao nešto više o koncepciji studija.

Već prvo Aleksandrovo predavanje uverelo me je da sam na pravom mestu i zaista, sada na kraju treće godine vidim koliko je taj koncept i program bio veoma ozbiljan, sveobuhvatan, a iznad svega zanimljiv. I ne samo to – pratila sam i kod sebe i kod drugih u grupi kako se postepeno menjamo, kako postajemo tolerantniji i bolji, jer smo uglavnom svi prihvatili činjenicu da svi živimo u horoskopima drugih, kao i oni u našem čartu, da „oni drugi“ u našem horoskopu smo ustvari mi, naša potreba i energija i da nije slučajno što smo sada tu zajedno sa našim učiteljima. Počela sam na isti način da posmatram stvari i u svojoj porodici, na svom poslu i u drugim odnosima. Duh tolerancije učinio je da se stvore i nova prijateljstva, što je sve u duhu 11. kuće i Astrologije.

Iako ne spadam u red onih najvrednijih studenata (pa će mi biti potrebna i sledeća godina da završim sve obaveze), svesna sam obima i kvaliteta znanja koje sam stekla, ali i slutim koliko toga bih još morala da učim i da se usavršavam.

Mogu reći da sam zaista srećna što sam imala priliku da o Astrologiji saznajem od Aleksandra Imširagića. Takođe i od Lee Imširagić i od Aleksandre Ralić. Godišnje konferencije nudile su još mnogo drugih predavača i zanimljivih novih tema. Verujem i volela bih da, i kada konačno završim trogodišnje školovanje na Kepler Institutu, budem na neki način u daljoj vezi sa zbivanjima na toj izuzetnoj školi Astrologije i školi života.

Zahvaljujem Aleksandru, Lei i Aleksandri na nesebičnom prenošenju svog znanja, ljudskosti i dobronamernosti.

Zorana Stanojevićstudent na kraju 2.godine učenja (13.jun 2008.)

Zorana Stanojević

Svakako da je u proceni utiska veoma važan lični pogled na stvari. Prvi utisak, osim predusretljivosti koja otvara vrata dobroj komunikaciji, svakako je značajna nesebična posvećenost školi, đacima i astrologiji na veoma plemenit i stimulativan način. Posebnost se ogleda i u inspirativnoj atmosferi kojom su nadahnuta impresivna predavanja Aleksandra Imširagića. Rekla bih da je njegov potencijal nesaglediv, te svojim prisustvom i nesebičnom pažnjom usmerenom ka svakom učeniku, ispunjava sliku pravog Učitelja. Celoj atmosferi opuštenosti i pozitivnosti značajno doprinose Lea i Aleksandra čija spontanost i lakoća komunikacije ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Razlog više za poštovanje je nesebično usmeravanje na gostujuće predavače kada smo u prilici da u različitosti prepoznamo kvalitet. Izražena plemenitost, nesebičnost i pozitivno stimulišuća atmosfera znanja su svakodnevica koja inspiriše svakog iskreno zainteresovanog učenika astrologije. Ovim putem želim da izrazim ličnu zahvalnost i veliko poštovanje za uložen trud i osnivanje ovakve škole u mom okruženju.

Tatjana MiloševićAsistent Kepler Instituta 2008-2009 (12.jun 2008.)

Tatjana Milošević

Da sreća dolazi kao prirodni rezultat naših postupaka i da je sami budimo svojim mislima, ponašanjem i stanjem svesti, je osnovna i možda najvažnija stvar koju sam naučila dolaskom u „skladnu porodicu“ koja čini Institut Johannes Kepler.

Oduševljena sam najpre ljubaznošću, predusretljivošću kao i posvećenošću osoblja Instituta svojim studentima. Ono što sam shvatila je da predavači Aleksandar i Lea Imširagić, ne samo da veoma kvalitetno prenose svoje astrološko znanje, već astrologiju žive i svoj svet nesebično dele sa ostalima, radujući se njihovom napretku.

Odlična organizacija predavanja, vežbi, seminara kao i konferencija daju studentu mogućnost da konstantno, ali bez opterećenja, bude u dodiru sa oblašću koju izučava. Veoma bitna činjenica je, da pohadjajući Institut Johannes Kepler student ima mogućnost da čuje i upozna priznate astrologe iz celog sveta.

Aleksandar Imširagić, Dr Lea Imširagić i Aleksandra Ralić, kao i ostali saradnici Instituta, se veoma istrajno i časno bore da ovu oblast približe ostatku sveta i da je predstave na pravi način, ne bi li dobila priznanje kakvo joj i pripada.

Najlepše od svega je to što student i posle završene treće godine i dobijanja diplome ostaje deo Kepler porodice, obavljajući istraživački rad ili prisustvujući sekcijama i astrološkim radionicama i obogaćujući i dalje astrološko znanje koje je neiscrpno.

Uglavnom, srećna sam što sam upoznala mnogo ljudi istih interesovanja, što znam da u svakom momentu postoji neko spreman da me sasluša i što znam da provodeći vreme sa ovim ljudima i ja postajem bolja osoba.

Uostalom, zar nekome ko ima tri velika vodena trigona može doći nešto drugo osim najboljeg?!

Natalija Poljakstudent na kraju 2.godine učenja (11.jun 2008.)

Natalija Poljak

Veoma mi imponuje KEPLER-ov akademski pristup izučavanju astrologije. KEPLER-ova obrazovna spiralno-uzlazna dinamika neprimetno vodi u jedan mudar i veoma dobro osmišljen sistem, postepeno nas gradeći kao astrologe i kao duhovna bića.

Na Institutu postoje ispiti, domaći radovi kao kolokvijumi, obavezne vežbe, ocene sa ispita, izborni i obavezni seminari, konferencije, istraživački rad sa mentorom, mogućnost post-diplomskog studiranja, kao i međunarodna sertifikacija diplome. Sve kao na zvanično serfikovanim fakultetima.

Takođe sam potpuno oduševljena KEPLER-ovim site-om koji je izuzetno user-friendly za studente, gde se mogu pronaći korisne i dnevno ažurne informacije o seminarima, klubskim predavanjima, edukativnim člancima, ocenama dobijenim na ispitima i domaćim zadacima (sa pojašnjenjem o greškama i dobrim stranama naših domaćih zadataka), mogućnost prijavljivanja/odjavljivanja ispita, kao i potvrđivanja/poništavanja ocena.

Posebno bih htela da izdvojim duhovnu školu astrologije, jedan pristup koji u momentu upisivanja nisam očekivala pronaći na Institutu. Duhovna škola nas uči kako da duhovnim alfabetom čitamo namere nebeske matematike i geometrije. Omogućava nam da dublje sagledamo horoskop, da ga tumačimo kao deo jedinstvene matrice velikog i savršenog sveta u kome naši mali mehanizmi postoje da bi živeli misiju dobrote, usavršavanja i ljubavi. Duhovna škola uči kako da živimo svoj horoskop na srećniji način.

Želim Institutu KEPLER da svojim etičkim i visoko profesionalnim pristupom izbori bolji ugled savremene astrologije u javnosti i da doprinese produhovljenosti naše prilično materijalističke stvarnosti.

 

Renato Puhalodopisni student 2.godine učenja iz Rijeke (06.avgust 2008.)

Renato Puhalo

Nakon mnogo lutanja u mome životu, jedna od bitnijih odluka koju sam donio, ako ne i najbitnija, bila je ta o upisu na astrološki studij Kepler Instituta iz Beograda. Zahvaljujući ljubaznosti, nesebičnosti i požrtvovnosti predavača i asistenata Kepler Instituta dobio sam mogućnost da na jednom mjestu proširujem svoje astrološko znanje po svjetskim astrološkim standardima i da imam redovito najnovije informacije iz područja astrologije, kao i drugih znanstveno – ezoteričnih područja, što mi omogućuje cjelovitije spoznavanje mene samog i odgovore na razne događaje. Kontakte koje ostvarujem preko Kepler Instituta sa drugim studentima iz raznih zemalja, kao i sa astrolozima (među kojima su i oni međunarodno priznati), od neprocjenjive su važnosti za moj osobni i astrološki razvoj.

Nije na odmet spomenuti niti mogućnost korištenja i nabave razne astrološke literature i software-a, što u mnogo čemu olakšava astrološki rad. Smatram da je ovaj projekt astrološkog školovanja hvale vrijedan i da ga treba u svakom trenutku podržavati i svojim radom i zalaganjem omogućavati njegov daljni razvoj na dobrobit budućih generacija studenata kao i same astrologije.

Lidija Šabanovićstudent na kraju 1.godine učenja (23.jun 2008.)

Lidija Šabanović

Duga ljubav prema astrologiji i potreba za istraživanjem i proučavanjem me je navela da se upišem na Institut Kepler, verujući da ću ono malo znanja koje sam posedovala o astrologiji uspeti da proširim, uvećam i duboko zađem u izučavanje ove itekako interesantne nauke. I zaista nisam pogrešila: zahvaljujući prvenstveno dobrim i kvalitetnim, talentovanim i vrhunskim predavačima astrolozima na ovom Institutu ja sam uspela da spoznam sebe, kao i da proširim znanje, ali i da pronadem nove prijatelje. Na svemu tome sam im zaista zahvalna.

Oduševljena sam planom i programom, načinom rada, kao i organizacijom koju je naš učitelj Aleksandar Imširagić uspeo da izrealizuje, naravno uz pomoć svojih saradnika – supruge Lee i naše drage Aleksandre Ralić koja nas sve vreme bodri i uliva snagu da istrajemo i da se usavršimo na tom polju. Mnogo joj hvala na tome.

Sve pohvale i na prelepom ambijentu koji nas okružuje, koji me opušta i smiruje. Zahvaljujem se i na pozitivnim vibracijama koje nam šaljete, kao i na pozitivizmu mojih dragih koleginica Ane, Vesne i Jelice koje sve to upotpunjuju.

Sve pohvale i za Međunarodnu Astrološku Konferenciju održanu marta meseca koja me je očarala.

Svim srcem bih preporučila zainteresovanim osobama za astrologiju da se upišu na Kepler Institut: ako volite astrologiju i verujete u nju, a želite da steknete pravo znanje onda ste na pravom putu ako se obratite ovom Institutu.

Aleksandru, Lei i Aleksandri želim mnogo srece i uspeha u daljem radu!

Dušan Radojičić, Dipl.ingstudent na kraju 1.godine učenja (26.jun 2008.)

Dušan Radojičić, Dipl.ing

Želim da na samom početku naglasim da sam se na studije upisao apsolutno bez ikakvog predznanja o Astrologiji.
Iskreno rečeno kada sam se upisao na ove studije ni iz daleka nisam očekivao ovako ozbiljno pripremljena predavanja, kao ni ovako ozbiljno osmišljen i organizovan način rada, pri čemu ni jedna pojedinost nije bila prepuštena improvizaciji ili slučaju.

Normalno je da od svakog pojedinog polaznika zavisi koliko će iskoristiti od onoga što mu se pruži, a to prvenstveno zavisi od toga koliko je rada spreman da uloži kako bi nesebično ponuđeno znanje maksimalno apsorbovao.

Što se mene lično tiče, moram priznati da sam morao uložiti izuzetno veliki trud i rad da bih savladao gradivo prve godine jer sam, zbog nedostatka predznanja, morao prevazići početnu fazu u kojoj mi pod milim bogom ništa nije bilo jasno, ni od onog što sam čitao, ni od onog što sam slušao i sigurno je da mi je bilo mnogo teže nego onim polaznicima koji su se upisali sa makar i minimumom početničkog znanja.

Definitivno sam siguran da mi se moj ovogodišnji rad apsolutno isplatio i veoma sam zadovoljan jer sam uspeo da steknem daleko više znanja – i to kvalitetnog znanja – nego što sam to očekivao upisujući se na ove studije.

Astrologija se definitivno uči celog života i sa zadovoljstvom mogu konstatovati da ću studije nastaviti kako bih mogao izgraditi pravu osnovu da svoje znanje u budućnosti samostalno nadograđujem.

Marija MondealoStudent Ljubljanske grupe na kraju 1. godine učenja (29.06.2010.)

Marija Mondealo

Moje iskustvo u Kepler školi je neprocenljivo. Prije upisa na ove studije sam sa skolskim drugaricama išla na jedan kurs što je bio samo povod da sve zajedno dođemo do Keplera. Kaku kažu zvezde, sve je to bilo zapisano... ali toliko ljubavi prema astrologiji koju sniva nasa profesorica Lea i toliko entuzijazma u predavanjima još nisam nigde doživela... Jednostavno, to su predavanja koja nas mnogo inspiriraju...

Ovo mi je prva godina i nadam se da će mi se ostvariti snovi i da ću ostvariti svrhu ovog sjajnog puta kojim idem kroz Kepler Institut, jer stalno stičem novi pogled na sam koren astrologije...

Ana Florastudent na kraju 1.godine učenja (12.jun 2008.)

Ana Flora

Iako sam i pre upisa na Kepler Institut izučavala astrologiju, moram priznati da sam tek na Institutu sva ta znanja zaokružila u jednu konačnu celinu. Sve je došlo na svoje mesto... Ovde sam uz postupnost, prateći određeni red i pravila (što Saturn svakako jeste), dolazila polako do one istinske astrologije - kreativne, pune neverovatnih uvida i intuitivnih spoznaja... Savršen balans koji neguju predavači ove škole, između teorijske i praktične primene astrologije jeste imperativ vredan poštovanja... Zanimljiva i inspirativna predavanja, domaći zadaci koji su ponekad ličili na rebuse koje je u tri koraka trebalo rešiti, podsticali su i razvijali u meni ono „intuitivno znanje“; sjajna atmosfera u grupi „bojila“ je časove nekom dobrom energijom i posvećenost astrologiji u punom smislu te reči, osećala se svakim trenom prisutna... Sve u svemu, zadovoljna sam temeljima koje sam sada postavila za svoj dalji astrološki razvoj. Idemo dalje...

Neli Ivanovićstudent na kraju 3.godine učenja (24. avgust 2008.)

Neli Ivanović

Svako znanje zahteva potpuno predavanje i konstantno usavršavanje, ali ako postoji jedno Znanje koje od čoveka zahteva širinu uma, širinu poput one nebeske koja nema početk ni kraj - onda je to Astrologija. 

Zato u životu bilo ljubitelja Astrologije ili profesionalnog astrologa, mora postojati neutoljiva glad za širenjem znanja i spremnost na najdublju transformaciju stalnim radom na sebi. I kao što nije svako znanje za svakog čoveka, tako nije ni svaki put na mapi života - onaj pravi. Ali, ako se već odlučite da koračate nekom stazom - budite bar sigurni da je to staza koju valja preći do kraja.

Kepler Institut je pravi put za sve one koji kreću stazom zvanom Astrologija. Svako ko želi da dobije elementarno znanje o zvezdama koje odredjuju našu sudbinu, a zatim i da svoje znanje usavrši i izdigne na viši nivo, može biti siguran da na ovom mestu dobija baš to - sistematski rad, mnoštvo primera, odgovor na svako pitanje ili nedoumicu kao i odlične predavače koji će uvek izaći u susret. Raznovrsni seminari, razmena astroloških saznanja, razgovor sa astrolozima iz drugih zemalja - samo su neke od pogodnosti koje se stiču pohađanjem ove škole.

Ostajem zahvalna svojim predavačima i asistentima, pre svega za strpljivost i razumevanje onda kad sa jednim Jarcem kao ja nije bilo lako, jer ambicija i sumnja Saturna su samo dve krajnosti koje po nekad ne znaju za granicu. 

Iz ličnog iskustva preporučujem Institut Kepler kao mesto na koje rado odlazim, gde uvek mogu čuti i otkriti nešto novo i biti u toku sa svetskim dešavanjima, ali i kao jedno prijatno mesto gde mogu spojiti lepo i korisno u svakom trenutku. Položaj Jupitera u mojoj natalnoj karti iz znaka Lava i 9.polja u trigonu od Saturna i Neptuna sasvim jasno ukazuje da sam na pravom mestu koje vodi do ispunjenja.

Emira Antonićstudent na kraju 3.godine učenja (11.jun 2008.)

Emira Antonić

Oduvek sam imala potrebu da svaku vrstu znanja i učenja uzmem sa najvišeg nivoa (Sunce u Lavu). Želja da učim astrologiju je starija od mene same. Život koji sam živela pre dolaska na Institut je bio obojen radom u bolnici, stručnim usavršavanjem, rađanjem dece, negovanjem porodice. Naprosto nisam imala vremena da se posvetim sebi na jedinstven način, a to je da se posvetim podizanju sebe na viši nivo koji svima nama jednako pripada. Kada sam 2005. godine upoznala Aleksandra i Leu Imširagić, intuitivno sam osetila da sam na pravoj adresi. Velika istina je već davno rečena: "Kada je učenik spreman, učitelj će sam doći".

Institut je za mene bio veliko otkrovenje. Osim velike ljubavi prema astrologiji ja nisam ništa drugo imala, pa čak ni materijalnih sredstava kojima bih mogla finansirati moje školovanje. Institut mi je otvorio kapije znanja, podrške, duhovnog rasta. U vremenu u kojem živimo pod okolnostima tranzicije nisam mogla ni da sanjam da sebi priuštim učenje astrologije na svetskom nivou i slušanje predavača iz celog sveta. To sve sam dobila upravo onog dana kada sam dobila studentsku knjižicu, index, Instituta za astrološka istraživanja Johannes Kepler.

Učenje na institutu je sa izuzetnom koncepcijom osmišljeno od izučavanja astrološke gramatike na prvoj godini, pa do izučavanja fiksnih zvezda (što je moja fascinacija) na trećoj godini.
Umesto ja da idem po svetu i tražim predavače oni su dolazili meni, studentu Instituta i prenosili svoja znanja iz dugogodišnje istraživačke prakse profesionalnog astrologa.

Sada, kada sam praktično na domaku kraja trogodišnjih studija na Kepler institutu, apsolutno sam sigurna da je ovo zapravo tek početak mog daljeg istraživačkog rada u astrologiji u okviru Kepler Instituta. Moja velika želja je da postanem deo velikog tima istraživača Kepler Instituta, naročito iz oblasti karmičke astrologije.

Sebe vidim u vremenu ispred kao veoma srećnog, zdravog i uspešnog astrologa.
Beskrajno hvala Univerzumu što je imao strpljenja sa mnom da me dovede do mog pravog Učitelja i hvala mom Učitelju na izuzetnoj posvećenosti u radu sa studentima.

Srđan Stojićstudent na kraju 2.godine učenja (13.jun 2008.)

Srđan Stojić

Šta reći o „Kepler Institutu“ a da to nije prenaglašeno, navijački, nerealno sa moje strane. Tu sam na studijama evo već je druga godina i od prvoga dana sam uvideo da ovde mogu dobiti pravo, veliko astrološko znanje, kako u širini tako i u njegovoj dubini. Ovde sam naučio takve stvari koje nigde pre toga nisam čuo, video ili pročitao u nekoj astrološkoj knjizi. Na Institutu nisu zastupljena samo predavanja, već mi studenti za svaku lekciju dobijamo domaće zadatke i još plus svake treće nedelje imamo vežbe koje nam umnogome pomažu u našem astrološkom razvoju. Pored toga jednom nedeljno imamo klub gde se družimo, viđamo sa studentima iz drugih godina i tu slušamo razna astrološka predavanja.

Predavači Aleksandar, Lea i Aleksandra sa svim studentima imaju drugarski, prijateljski odnos, a ne odnos profesor-student. Sa njima uvek možeš popričati i dobiti pravi savet i o svim drugim životnim temama koje uopšte nisu vezane za astrologiju. Ovde sam stekao veliki broj prijatelja sa kojima ću nastaviti da se družim i posle studija. Jednom rečju na Institutu je prava opuštena, drugarska atmosfera uz koju se lako stiče veliko astrološko znanje.

Vesna Tomaševićstudent na kraju 1.godine učenja (18.jun 2008.)

Vesna Tomašević

Pre upisa na prvu godinu Kepler Instituta posećivala sam godinu dana Klub koji funkcioniše u okviru Instituta i stekla dosta znanja o astrologiji, koja me je i pre toga jako privlačila. No u školi sam uokvirila to znanje, ovladala astrološkom gramatikom i naučila kako da probudim svog Urana – sistem brzog razmišljanja i brzog povezivanja simbola.

Nama Astrolozima je Uran najbitnija planeta jer smo njom i predstavljeni, a u ovoj školi je sva pažnja posvećena tome, predavaci su sjajni i ulažu svoj maksimum da bi smo svoj talenat doveli do savršenstva i postali isto tako sjajni, škololovani astrolozi. Nije ni malo lako, ali je vredelo truda. U Astrologiju nikada nisam sumnjala, ali sam se saznanjima do kojih sam dolazila u školi prosto fascinirala. Bez obzira na ogroman broj ranije pročitanih knjiga iz ove oblasti i ogromnu ljubav prema astrologiji a i nesumnjivo svoj talenat, pravo znanje o astrologiji sam stekla u ovoj školi.

No kako je ovo kraj prve godine gde se izučava Natalna astrologija, o kojoj sam stekla izuzetna znanja, a astrologija ima još mnogo, mnogo grana već sada se radujem upisu u drugu godinu, novim izazovima i novim otkrićima

Svetlana MiletićAsistent Kepler Instituta 2008-2009 (11.jun 2008.)

Svetlana Miletić

Ne žalim ni jednog sekunda,
Što sam čekala toliko dugo,
Da budem deo ovog tima,
Kakav Kepler institut ima.

Seme znanja,
Koje je posejano u nama,
Nastaviće da klija, zahvaljujući
samo Vama
Dragi moji UČITELJI

U ovoj sam školi srela,
Prijatelja večnog.
I na tome Vam hvala, do neba,
Jer ste me naučili, kako da zatražim
I dobijem ono što mi treba.

Voli Vas Svetlana!!!!

Za buduće studente Kepler Instituta!!!!!!!!
U potrazi za znanjem, ne morate
Ići u Indiju, Ameriku ili Rusiju,
Sve će te to naći u klupama ove ŠKOLE
Pod okriljem dvoje ljudi koji se Vole.

Dopustite da i Vas obasja svetlost,
Koju oni sa sobom nose,
Verujte, pružiće Vam se prilika,
Da će i Vama da se ponose!

Smiljana Gavrančićstudent na kraju 4. godine učenja (11.06.2011.)

Smiljana Gavrančić

Kada sam oktobra 2006. god., došla na Institut Kepler – došla sam po odgovore na pitanja: zašto, kako, kada... Danas, imam te odgovore. Puno osvešćivanja koja su za posledicu imala i suze, ali i osmeh, jer, došla sam do istine, a istina oslobađa... Moje školovanje sam doživela kao putovanje kroz jednu podzemnu reku, o čemu i govori moja Venera na Ahernaru, kao vladar 11 (astrologija)... Na tom putovanju su mi društvo pravili Aleksandar Imširagić, moj VELIKI Učitelj, sa svojim Suncem na Ahernaru, zatim Lea Imširagić sa svojim Jupiterom na Ahernaru, i naravno Zorica Ilievski sa svojom Venerom na Ahernaru...Svima sam beskrajno zahvalna, jer sam uz pomoć njih otišla jako daleko u duhovnom smislu...

Posebno mi je prijala 4.god. koja mi je donela puno znakova pored puta... Mogu slobodno da kažem da bih jako često vrištala od spoznaja do kojih sam došla izučavajući hermetičku astrologiju. Danas su moje Vode čistije i naučila sam da prihvatim, oprostim, da bacam svetlo na sve, jer tada se i ono što je „loše“ popravlja, postaje bolje... Danas, imam unutrašnji mir, a to je velika stvar... Moje astrološko putovanje se sa četvrtom godinom ne završava, jer znam da će se Univerzum pobrinuti za dalje,kao što se i pobrinuo da oktobra 2006.god. postanem deo Instituta Kepler, jer ništa slučajno nije. Posebno sam zahvalna svojim učiteljima što su me naučili kako da budem tiha, što su me naučili tišini... Nikada neću zaboraviti kada mi je moj Učitelj, Aleksandar, rekao „Kad središ sebe, ništa drugo ne preostaje nego da se ispred tebe pojavi tvoja refleksija i da imaš savršenu priču...“. I am happy!

 

Nevenka DroleStudent Ljubljanske grupe na kraju 1. godine učenja (14.06.2010)

Nevenka Drole

U životu ništa nije slučajno, sve ima neku svrhu, pa i to da mjenjam svoj život kroz astrologiju na Kepler Institutu, gdje uspjevam nači odgovore na sva moja pitanja, koja me vode u druge svetove. Kad prođeš u životu preko uspona i padova, kad se uvek nađeš na istoj tački početka i počneš se pitati….«šta je sad ovo, opet sam tu, pa tu sam več jednom počela, šta se dešava...?« tada dođe trenutak kada počneš gledati stvari drugačije i kad se misli polako preklope na drugu frekvencu, uvidiš da sve što se dešava oko tebe sam stvaraš, sa svojiom energijom i razmišljanjem.
Nije lako izbrisati celu životnu kasetu odjedanput i zamjeniti je novom… to bi bilo lepo ali verovatno nebi imalo svrhe po koju smo došli u taj život. Knjige Aleksandra Imširagiča su bile prve u nizu mnoge literature koje sam pročitala i odmah razumela. On piše nekim stilom koji meni očito odgovara da razumem stvar i tada sam poželjela da idem bar na neko njegovo predavanje. No, sa mojim Saturnom ništa ne ide lako, pa ni to nije išlo…trebalo je još dve godine da prođu kako bih pronašla put do škole i da bih je upisala.

Onda sam otišla na prvi seminar, a u učionicu je došla Lea Imširagić, nasmejana, puna energije, predaje i mene prosto fascinira – ne samo znanjem koje ima, već svojom pozitivnom energijom, spremnošću da nam pomogne u razumevanju i sa svojom smirenošću kojom odgovara na sva naša pitanja kojima ponekad nema kraja. Kad je slušam, se ponekad pitam da li imam pred sobom svetsku enciklopediju?... ali u sledećem trenutku znam da ljubav može sve i tada nema prepreka, a oni to rade sa srcem punim ljubavi. Astrologija je postala deo mog života, osvojila me svojom energijom, a Kepler škola mi pruža neizmerno široko znanje…

Sve njihove knjige za koje mi je prije trebalo puno veza da do njih dođem su sada jednostavno tu, svi seminari na DVD-evima…

Astrtološka konferencija u Beogradu je bila posebni doživljaj… Slušati poznate astrologe na predavanju je iznimno iskustvo, ljepa atmosfera, anđeli sa nama… bilo je nezaboravno barem za mene prvi put. I tako sam došla do kraja 1.godine, sretna da sam deo tog tima, da mi se otvaraju vrata duhovnog znanja, da uspostavim harmoniju u sebi, a možda pomognem i nekom dugom da nađe sebe.
Zahvalna sam Aleksandru i Lei Imširagić na podršci i znanju kojim nas obasipaju, da osvestimo svoje postojanje i svrhu zbog koje smo tu, za sve nas koji želimo pronaći sopstveni raj na zemlji.

Ninoslava Šajnovićstudent na kraju 1.godine učenja (18.06.2010)

Ninoslava Šajnović

Astrologija je u moj život, veoma stidljivo, ušla još pre mnogo godina. Kada se osvrnem unazad, mogu samo da konstatujem da mi je žao što još tada nisam istrajala u njenom učenju. Međutim, u to vreme su neke druge stvari izgledale važnije i astrologija je ostala u mom sećanju kao nešto u šta sam zavirila, što me je oduševilo, što sam zavolela i što bi jednog dana bilo dobro bolje proučiti. Godine su prolazile, trenutak je sazreo i u jednom momentu sam osetila da želim ponovo da zavirim u ovu oblast i otkrijem da li zaista ima toliku vrednost koliko se to meni čini. I tako je počelo...
Poželela sam da se upišem u neku školu astrologije i ubrzo sam na internetu naišla na stranicu „Kepler Instituta“ koja mi je privukla pažnju svojom ozbiljnošću. Zatim sam, u jednoj knjižari naišla na „Četiri kapije karme“, Aleksandra Imširagića. Knjiga me je potpuno očarala i svojom tematikom i načinom pisanja i kada sam završila sa njenim čitanjem bila sam sigurna da je baš ova škola mesto na kome želim da budem. I nisam pogrešila. Godinu dana je prošlo, a moje oduševljenje i Kepler Institutom i astrologijom sve više raste.

Škola je zaista sjajno organizovana. Predavanja su nas iz nedelje u nedelju vodila sve dublje i dublje u materiju, a vežbe su se skladno nadograđivale na pređene oblasti. Domaći zadaci su me posebno fascinirali, jer su briljantno koncipirani i studentu je prosto nemoguće da prolazi kroz gradivo, a da mu sve moždane vijuge nisu uključene. Ono što ovu školu čini posebnom je fantastična energija koja u njoj vlada konstantno. To je mesto gde dolazimo da učimo, ali i da se opustimo i družimo, a energija je toliko pozitivna da nas naprosto sve zajedno nosi napred. Svaki put kada uđem u učionicu, kao da zakoračim u neku drugu dimenziju. Svakodnevica nestaje i predamnom se otvara jedan drugi svet. Očekivala sam dobre predavače, ali mogu da kažem da su Aleksandar i Lea Imširagić i Aleksandra Ralić nadmašili sva moja očekivanja, svako na svoj autentičan način. Od asistenata bih posebno istakla Đurđiju Đurić koja svojom energijom časove vežbi podiže na izuzetan nivo. Primetila sam da kada se predavanja završe, studenti obično ostaju još neko vreme na svojim mestima, sređujući utiske. Niko ne žuri da ode, već naprotiv, svi žele da ostanu još i slušaju dalje. Mislim da nema većeg komplimenta za naše učitelje od toga, niti većeg dokaza da smo u pravoj školi i na pravom mestu. I to naravno nije sve. Mnogobrojni seminari koji se održavaju u školi značajno doprinose kvalitetu škole i pružaju studentima mogućnost da prošire svoje astrološke vidike. Naravno, Međunarodna Konferencija koja se održava jednom godišnje, je nešto što se posebno pamti i što mora da bude istaknuto kao veliko i inspirativno.

Na prvoj godini sam, kroz proučavanje natalne astrologije dobila odgovore na mnoga životna pitanja. Naravno, pitanja uvek ima još i ja sa uzbuđenjem očekujem drugu, a onda i ostale godine na ovim studijama. Osećam se kao neko ko je prvo samo stajao pred velikim okeanom diveći mu se, a onda sam upisom u ovu školu zakoračila u njega i počela da ronim otkrivajući sve više njegovu lepotu. Vidim da što idem dublje, to je lepše i da je potrebno roniti dugo i istrajno kako bi se otkrio makar deo onoga što je unutra sakriveno.

Barbara PrahStudent Ljubljanske grupe na kraju 1. godine učenja (28.06.2010.)

Barbara Prah

Prije par godina kada sam srela Aleksandra na njegovom predavanju „Četiri kapije karme“ u Ljubljani i to predavanje me je potpuno fasciniralo. Nikada prije nisam srela predavača koji bi tako sa srcem i dušom prenosio znanje ljudima. I već tada sam odlučila ako odem na studij astrologije – upisat ču je kod njega. I eto, to se dogodilo. Sada sam na kraju prve godine, puna energije i volje da idem dalje u drugu godinu i da osvojim nova znanja.

A sve to je i zasluga naše sjajne predavačice Lee, koja nas je vodila kroz prvu godinu te nam korak po korak otkrivala tajne ključeve astrologije, kako bi izgradili sistem za kvalitetno istraživanje astrologije. Njena predavanja su puna energije, zabavna i obogaćena sa njenim dubokim duhovnim znanjem, a za svakog učenika si uzima vreme i kreira sa njim prijateljski odnos. Naravno, sama atmosfera između nas učenika je fenomenalna, stvaramo lepe odnose i osjećamo se kao da se znamo već iz prošlih života.

Biljana Debeljakstudent na kraju 1.godine učenja (18.06.2010.)

Biljana Debeljak

Moja zainteresovanost za astrologiju traje već godinama.Sada, na kraju prve godine studija, usuđujem se da kažem-oduvek. Prisustvovanje različitim predavanjima, čitanje knjiga i astroloških časopisa, činili su to interesovanje stalno aktivnim. Ipak,osećala sam da to nije dovoljno. Trebalo mi je još više znanja, bolja predavanja, šira sagledavanja – što sve liči na jednog Strelca.
Avgusta 2008.godine u Novom Sadu, po prvi put sam prisustvovala predavanju Aleksandra Imširagića. Atmosfera u sali je bila sjajna, predavanje fascinantno. Tog popodneva sam shvatila da sam posle dugog čekanja pronašla svog Učitelja.

Tako je sve počelo. Bila sam žedna znanja, a ono što je Institut "Johannes Kepler" pružao, prevazišlo je i moja najsmelija očekivanja. Potpuno profesionalni pristup koji je istovremeno fleksibilan i neopterećujuć za studente, bio je pravo otkrovenje. Ogromna posvećenost predavača, njihovo znanje, ljubav i pozitivna energija koju nesebično prenose na učenike, delovala je kao da dolazi iz nekog drugog sveta. Ni sa čim sličnim se do tada nisam srela. Čak mi je i obaveza pisanja domaćih zadataka pričinjavala zadovoljstvo (mislim da je ovo jedina škola na svetu u kojoj je to moguće)!
Zahvalna sam Aleksandru Imširagiću na beskrajnoj ljubavi i strpljenju da svakom učeniku izađe u susret i pruži odgovore na pitanja. Zahvalna sam Lei Imširagić što nas na svakom času obasja poput Sunca. Zahvalna sam Aleksandri Ralić koja nepogrešivo oseća kada treba da uspostavi disciplinu i koja polaganje ispita čini prijatnim doživljajem. Zahvalna sam svim asistentima, posebno Đurđiji Đurić na predanom i savesnom pripremanju vežbi i pregledanju domaćih zadataka.

Srećna sam što sam učenik ove škole i velika mi je čast što imam priliku da učim od najboljih. Jedino što je potrebno poneti sa sobom na uzbudljivo putovanje stazama astrološke nauke jeste ljubav prema astrologiji. Institut "Johannes Kepler" poseduje tajnu formulu kako se ta ljubav pretvara u znanje.

Jelena LemotDopisni student iz Tuluza na početku 2.godine učenja (09.06.2010)

Jelena Lemot

Astrologija privlači moje interesovanje još od najranijih školskih dana, tačnije kako sam savladala čitanje i pisanje. Bila je prisutna tokom mog odrastanja i sazrevanja u onoj meri u kojoj sam mogla da razumem, prihvatim i osvestim njene poruke. Bilo je velikih prepoznavanja, inspiracija i ushićenja u svakom bliskom susretu sa njom ali bilo je velikih preuzimanja svesti, nekada i bolnih koja su me još više inspirisala i oplemenjivala i koja su neophodna za svakog ko želi da zaroni u vode svog nesvesnog. Pomagala mi je da spoznam i da potvrdim svoje unutrašnje osećaje. Postala mi je najbolja prijateljica.

Krajem devedesetih godina i početkom novog veka počela je da se pojavljuje bogatija astrološka literatura na našim prostorima, najviše zahvaljujući Aleksandru Imširagiću. Ta novonastala plodna situacija još više me je inspirisala da nastavim svoje druženje sa Astrologijom.

Kako je sve u neprekidnom kretanju, promeni, kruženju tako je neminovno došlo i do donošenja jedne od najvažnijih odluka u mom životu a to je odluka o profesionalnom bavljenju Astrologijom. Kako je odluka sazrela tako se stvorila i idealna situacija – astrološki program školovanja na akademskom nivou, Institut za astrološka istraživanja “Johan Kepler”. I evo me, na kraju 1. godine studija sa prelepim utiscima, neprocenjivim uvidima kako astrološkim tako i životnim. Poseban utisak na mene je ostavila Androginija koju žive i isijavaju Lea i Aleksandar. I zaista, bez sklada Yin/Yang, svetla i tame, suvog i vlažnog, belog i crnog, dana i noći… nema kreacije za kolektiv… Njima to uspeva jer žive i rade taj sklad suprotnosti, žive taj sadašnji trenutak u preseku vremena i prostora… žive Uran, Astrologiju, Vodoliju, za Kolektiv! Hvala nebesima za njihov androgini spoj koji prenosi “manu” svima koji su je “gladni”!

Više mi je nego drago što pripadam ovoj školi, ovom pravcu, spoju istočne i zapadne astrološke prakse, etičkom pristupu i savršenoj metodologiji, ali ne samo tome već i širem krugu, najširem astrološkom krugu na svetskom nivou - ISAR –u, internacionalnom astrološkom udruženju koje okuplja astrologe iz celog sveta. Toplo mi je oko srca jer sam našla svoju astrološku porodicu.
Neizmerno hvala Lei i Aleksandru Imširagiću za sav njihov dugogodišnji trud, nesebični rad i posvećenost koji je nama budućim astrolozima naširoko otvorio VRATA SVETA - SVETA VRATA!

Marija Kračunstudent na kraju 1.godine učenja (17.06.2010.)

Marija Kračun

Srećna sam što se moje putovanje nastavilo u ovom pravcu. Imala sam božanstvenog vodiča, anđeoskog lika sa izrazito moćnim Suncem, koji mi je dao smernice i otvorio mi tajna vrata jedne čarobne zemlje.

U toj se zemlji nalazi matično drvo koje je povezano sa svim drvećem na planeti i dovoljno je da sedite u njegovoj senci a ono će šapatom deliti svoje znanje. Takođe postoji i skriveno semenje koje ako nađete i posadite moći ćete da uzgajate carske vrtove. Putnici koji prolaze ovom zemljom imaju jako čudne i fantastične vibracije a neki od njih će imati vaše nedostajuće elemente koji su vam potrebni da bi nastavili svoje putovanje. Ovde se stalno organizuju neka dešavanja a atmosfera je uvek predpraznična.

Ono što me posebno fascinira je što ova zemlja ima dva velika Meseca i nekoliko manjih satelita pa noćno nebo prosto šljašti u ogledalu kristalno prozračnog okeana. Ukoliko vas put navede u ovu zemlju, ispraznite svoje torbe pošto ćete imati svašta za poneti nazad i da – najvažnije – obucite sa lagano pošto je preko dana jako toplo, a Sunce je izuzetno jako.

 

Ljiljana Đurovićdopisni student iz Budve na kraju prve godine učenja (04.jul 2011.)

Ljiljana Đurović

Univerzum uvijek postavi sve stvari na svoje mjesto, kao da smo svi djelovi jedne velike slagalice. Astrologija je nekako oduvijek bila prisutna u mom životu na neki posredan način sve do trenutka kada je jedna predivna knjiga Mileta Dupora dospjela u moje ruke. Pročitala sam je u jednom dahu i shvatila da sam pronašla dio sebe. Znam da većina ljubitelja Astrologije dijeli neku sličnu ovakvu priču. Žedj za znanjem je bila velika pa sam nabavila dosta knjiga. U svom tom moru astrološke literature za mene su bile posebne knjige Lee i Aleksandra Imširagića. Počevši od najosnovnijih stvari do čitavih oblasti života i kodova kroz koje dogadjaji funkcionišu, sve je jasno, sistematično, naučno, a vrlo duboko i spiritualno. Za mene je to bio okean znanja. Čitala sam ih iznova mnogo puta i sama shvatila dosta toga, ali takvi uvidi probude i mnoge strahove, kada kreneš sam na put do Urana. Školovanje na Kepler Institutu sam započela nekoliko godina kasnije kao dopisni student, a ni taj trenutak nije slučajan. Progresivni Merkur je baš tada napravio egzaktnu konjukciju sa Uranom u mom natalu. O posebnoj atmosferi na Institutu, kvalitetu predavanja, količini znanja koju stičemo, napisano je mnogo. Ja ću reći da sam sigurna da se nijedan student bilo kojeg drugog fakulteta sigurno ne raduje svakoj novoj lekciji kao ja i moje kolege. Svaka lekcija je novi izazov i u svakom predavanju mi otkrivamo dio sebe, otkrivamo snagu i energiju za koju nismo ni znali da postoji. Na taj način moguće je promijeniti svoje unutrašnje biće, prihvatiti okolnosti lakše i razumnije, jer kakvi smo iznutra takvi smo i spolja i takve dogadjaje privlačimo. Smatram da je Institut “Johannes Kepler” začetnik jedne sasvim nove atmosfere u kojoj će se Astrologija ponovo vratiti kao nauka koja je vijekovima bila izučavana na katedrama širom Evrope, za što imamo istorijske činjenice. Mi kao studenti i naši Učitelji smo tu da znanjem i dostojanstvom to i ostvarimo.

Jasmina Aleksićstudent na kraju 1. godine učenja (18.06.2011.)

Jasmina Aleksić

Nakon predavanja i promocije knjige Lee Imširagić NAUČNA ASTROLOGIJA prošlog septembra, ja sam iznenadno odlučila da upišem Kepler institut. Neosporna zanimljivost predavanja ipak nije bila osnovni motiv. Ja sam bila fascinirana ljudima oko sebe u prepunoj sali, njihovim interesovanjem i pozitivnom energijom. U pauzi su razgovarali meni potpuno nepoznatim jezikom koji zvuči jako zanimljivo..“Gde ti je vladar ASC..? A kakve aspekte ima dispozitor? Na kom stepenu, u kojoj kući? “Osećala sam se kao Zemljnin među Avatarima.To nikako nije prijalo mojoj Ovan/Ovan prirodi. Poželela sam da i ja postanem deo te posebne grupe ljudi i sa razumevanjem učestvujem u razgovorima.

Budući da o astrologiji nisam znala ništa više od čitanja horoskopa u štampi u vreme dokolice, odlučila sam da upišem neki kurs koji bi me, kao apsolutnog početnika, uputio u tu oblast. Mislila sam „Ok, imamo 10 planeta i 12 znakova. What’s a big deal? Šta tu ima preterano da se uči?“

Za manje od nedelju dana zatekla sam se u prvoj klupi učionice, zbunjeno držeći u rukama index univerziteta koji traje 4 godine! Kako je došlo do takvog preokreta? Već pri prvoj poseti Institutu, upoznala sam dvadesetak ljudi koji su upravo upisali 1.godinu. Većina njih je uveliko bila u materiji i čak prošla silne kurseve kod raznih astrologa. Neki od njih su se već uveliko bavili astrologijom i radili sa klijentima. Pomislila sam da ja, koja koja nisam znala ni simbole horoskopskih znakova, nemam šta da tražim u takvom okruženju. Međutim, moje buduće kolege su me brzo razuverile. Objasnili su mi da ću, upišem li samo neki kurs, uvek želeti da saznam još nešto, kao i da su oni posle godina pohađanja i rada definitivno shvatili da imaju „rupe“u znanju. Uverili su me da je prava stvar da studiozno krenem od samog početka i da se nalazim na najboljem mestu za taj poduhvat... I hvala im na pravom savetu. Moj strah da neću uspevati da ih sustignem u znanju bio je potpuno neosnovan.
Aleksandar je krenuo sa svima nama od najosnovnijih stvari, na lako razumljiv način kao da se svi prvi put susrećemo sa ovom divnom naukom. Kako sam vremenom saznavala više i nalazila potvrdu za sve u svakodnevnom životu, tako sam zaranjala sve dublje u opčinjenost. Moj urođeni optimizam konačno je našao naučnu potvrdu. Većina stvari koje nam se u životu dešavaju plod su naših stavova i shvatanja. Ako verujemo, želimo i volimo, možemo preokrenuti i ono što deluje nemoguće. Cele godine sam sa ushićenjem čekala sledeće predavanje, nestrpljivo gledala da li je još iste večeri lekcija stigla na Web stranicu i radila domaće zadatke kao razonodu između učenja.

Pozitivnu atmosferu kojom odišu svi predavači kao i studenti, mogu da dožive samo oni koji nam se pridruže. Taj osećaj opuštanja i bega od stresne stvarnosti, deluje jače od bilo koje psiho terapije, kontrole besa i sličnog.

Danas moji prijatelji kažu da je prosto neverovatno kako astrologiju nisam otkrila ranije u životu jer se ta magija savršeno uklapa uz moju ličnost a ja sada znam da za sve postoji pravo vreme, da se ništa ne dešava slučajno i da nikada nije kasno da se šire vidici, znanje i, naročito, za rad na sebi...

Ratko Devčićdopisni student 2. godine iz Rijeke (27.06.2011.)

Ratko Devčić

Naravno! Tek pošto je završio prvi Saturnov povratak bio sam u prilici da se ozbiljnije upoznam sa Astrologijom. Bio je to moćan trenutak i jedno veliko buđenje poznato mnogim zaljubljenicima Astrologije koje se javlja čak i kada ste na njenom početku. Latentna snaga, gotovo je preko noći oživjela u meni i kada isključim slučajnost, Astrologija postaje dio moje svakodnevice.
Ljubav je to prije svega, a nešto kasnije shvaćam i njen religiozan karakter. Ona po automatici postaje kanal kojim se povezujem sa svijetom istinske duhovnosti, put je to ka spoznaji jedinstva i tvorca što živi u meni. Kako se sa tom divnom naukom stvorila i emotivna veza, imao sam silnu potrebu da je istražujem sve dublje, da osjetim njenu svrhu i pojavila se potreba za jednim ozbiljnijim pristupom. Bilo je potrebno vrijeme i prostor da se stvori veza sa Astrološkim institutom koji je u mome natalu već opisan egzaltiranim Uranom na Akruksu u 11.

Znam da nisam jedini student koji ima jedno posebno i nesvakidašnje iskustvo kada je u pitanju Johannes Kepler Institut u Beogradu. To iskustvo dato je rijetkim pojedincima. Aleksandar i Lea Imširagić, kao glavni nositelji, svakako ulažu veliki napor da institucija ovog tipa zadrži svoju esencijalnu vrijednost. Zadržati se u dimenziji Urana nikome nemože biti lagan posao. Naravno da nije teško osjetiti jednu drugu dimenziju kada se slušaju njihova predavanja, fina je to, kozmička vibracija pored koje malo tko ostaje ravnodušan.

Aleksandar i Lea svojim radom u Institut unose i jedan Kozmoplitanski duh. Posvećenost i ljubav osjeti se na svakom njihovom predavanju, a sama predavanja su vrlo bogata i inspirativna te obuhvaćaju jedan široki spektar astrološke tematike. Ovisno o kapacitetu, svaki student na svoj način tu može dosta da spozna i nauči.

Pored mog emotivnog utiska, svakako da postoji i onaj racionalni koji meni osobno sugerira da nesmijem ostati u pasivnom stanju, već je važno da i ja na neki svoj način radim, istražujem i donosim neke nove uvide, da zaokružim energiju sa Johannes Kepler Institutom.

Osobno, osjećam povlasticu, ali i odgovornost što sam u takvom jednom Vodolijanskom okruženju

Bernarda Pavičstudent Ljubljanske grupe na kraju 1. godine učenja (21.jul 2011.)

Bernarda Pavič

Poznavanje empiričnih prirodnih nauka me fascinira i inspiriše već nekoliko godina. Na astrološkoj školi »Johannes Kepler« upisala sem se, jer sam prepoznala vrhunski kvalitet predavača Aleksandra i Lee Imširagić, koji pre svega sa iskrenim zadovoljstvom prosleđuju svoj neiscrpan vir astrološkog i metafizičkog znanja. Njihov širok i hermetički astrološki uvid jako dopunjuje moj trud i napor da upoznam prirodnu istinu. Nakon prve godine jako sam srećna što sam se upisala, jer danas mnogo više razumem različite uticaje nebeskih tela, sa time i različite mogućnosti ispunjenja čovekove sudbine. Kolika vrednost!

Karin Potočnikstudent Ljubljanske grupe na kraju 1. godine učenja (14.06.2011.)

Karin Potočnik

Učitelj se pojavljuje kada je učenik spreman.

Lea I Aleksandar, srce I duše naše Kepler Škole, rade svoj zadatak Učitelja više nego odlično stvarajući buduće Astrologe.
Ono što me posebno raduje jeste neiscrpnost Astrologije koju učimo, a kroz plastično demonstriranje znanja od strane Učitelja – ona nam takođe praktično pomaže u svakoj oblasti življenja. Ovo je zaista jedna egzaltirana Škola.

Uživam da napredujem u znanju jer se oslobađam u svakom trenutku.
Jupiter u Vodoliji

Damjana Anžić Likarstudent Ljubljanske grupe na kraju 2. godine učenja (20.06.2011.)

Damjana Anžić Likar

Školovanje na Institutu Johannes Kepler ima jednu bitnu razliku u vezi astrološkog obrazovanje ako ga uporedim sa ostalim sistemima, sa kojima sam dolazila u kontakt prije. Radi se o posebnom, sistematičnom radu sa studentima, koji inspiriše studenta da osim saznavanja preko obaveznih kurseva i seminara koristi i ličnu inicijativu koja dopunjuje uvid u astrologiju.

Na taj način Institut Johannes Kepler omogučava sagraditi strukturu sa tvrdim temeljima, na kojima može da stoji sva odgovornost koju sa sobom nosi kasniji rad sa klijentima.

Darinka Virčdopisni student 2. godine učenja iz Pule (13.06.2011.)

Darinka Virč

Upisala sam prvu godinu dopisnog studija na Kepler Institutu u maju 2010. godine.
Od 1994. godine učila sam astrologiju sama uz pomoć Dade Tušinski koja je bila učenica Mile Dupora. Nakon njene smrti željela sam nastaviti sa učenjem astrologije, ali s obzirom da radim nisam bila u mogućnosti pohađati studij astrologije, ali kad sam dobila informaciju da na Kepler Institutu mogu upisati dopisni studij astrologije, moj san se ostvario.
Očekivala sam da ću moći dopuniti i proširiti svoje znanje astrologije na Kepler Institutu, međutim nisam mogla ni zamisliti da ću dobiti priliku da u tolikoj mjeri proširim svoje astrološko znanje i životno iskustvo.

Oduševljava me profesionalnost i odgovornost mojih profesora Aleksandra i Lee Imširagić koji imaju nezamislivo veliko znanje i poznavanje astrologije.

Iako sam polaznik dopisnog studija omogućen mi je uredan kontakt sa mojim profesorima putem e-mail-a, koji mi ažurno odgovore na svako moje pitanje i koji ocijene svaki moj rad u točno dogovorenom terminu, bez obzira na veliki broj njihovih obveza.

Osim samim studijem astrologije oduševljena sam i svim pratećim sadržajima, kao sto su seminari u Ljubljani i Puli i Astrološka konferencija u Beogradu, na kojoj sam imala prilike slušati predavanja najpoznatijih svjetskih astrologa. Na taj način sam također stekla mnogo znanja i dobila uvid koliko poznavanje astrologije može pomoći ljudima na svim životnim područjima.

Moji profesori, Aleksandar i Lea svoje široko astrološko znanje prenose na nas studente nesebično sa puno entuzijazma i ljubavi. Njihova me prekrasna osobnost potakla da učim ali i više radim na sebi, da postanem bolja osoba. Studirajući na Kepler Institutu u ovih godinu dana, bolje sam upoznala sebe i poradila na osvješćivanju potreba drugih, te je moje savjetovanje klijenata postalo kvalitetnije kao i svi moji odnosi. Za mene studij na Kepler Institutu nije samo stjecanje znanja iz astrologije, već i stjecanje znanja iz ljepote življenja i osvješćivanja svoje životne svrhe.

Marija Kesićdopisni student iz Niša na kraju 1. godine učenja (15.06.2011.)

Marija Kesić

Za razliku od većine mojih kolega i koleginica, mene je astrologija površno zanimala sve do moje tridesete godine. Tada se u meni javila izrazito jaka želja za „pravom istinom“ vezanom za suštinu, osnovu i prauzroke kako ljudskog življenja tako i prirode oko nas, pa i ostale materije koja nas okružuje. Pokupovala sam i pročitala dosta knjiga, ali to nije bilo ni približno pravo astrološko znanje, niti mi je dalo odgovore na pitanja koja sam imala u sebi. Tačnije, dešavalo se da totalno pogrešno ili nedovoljno apsorbujem informacije iz literature koju sam imala.

Ma kakvu literaturu koristili, ona sama za sebe neće biti dovoljna za pravo, temeljito i dobro sticanje astrološkog znanja ukoliko nemamo kontakata sa drugim, učenijim ljudima. Onda sam odlučila da mimo svih svojih dosadašnjih obaveza dopisno upišem Kepler Institut jer je na ovim prostorima jedina prava i priznata škola astrologije širom celog sveta, shvatajući da ću samo tako dobiti pravo naučno validno znanje o verovatno najstarijoj i najneistraženijoj nauci.

Od momenta dolaska na Kepler Institut do danas, imam samo reči pohvale za izuzetnu stručnost, predanost, temeljitost i strpljenje ljudi koji mi pomažu da saznam upravo istinu koju sam toliko želela na čemu sam im jako zahvalna.Pritom sam stekla puno novih prijatelja, ljudi sličnih sebi, sa kojima planiram i dalje praviti krupne korake u astrološkom usavršavanju i daljem duhovnom razvoju. Znam da sam upisom studija astrologije na Kepler Institutu verovatno učinila najbolju stvar koju sam mogla učiniti za sebe jer je svaki čovek nepotpun kada je u traženju istine sam.

Na Kepler Institutu rade samo izuzetni ljudi koji sa puno ljubavi i tolerancije nesebično prenose stručno astrološko znanje. Ovo je jedino obrazovanje koje ću sticati radujući se svakom odlasku i kontaktu sa ljudima na Institutu, pa sam izuzetno srećna što sam najzad na pravom mestu u pravo vreme. Hvala vam na svemu!

Ljiljana Putnikovićstudent na kraju 1. godine učenja (20.06.2011.)

Ljiljana Putniković

Ništa nije slučajno u životu i ma koliko nam krivudavo izgledao put kojim idemo, kad-tad se ispravi i idemo pravo ka suštini svoga postojanja.

Tako sam i ja gledajući slučajno i u prolazu emisiju čiji je gost bio Aleksandar Imsiragić u avgustu 2010. godine postala a da to tada nisam znala student astrologije na Kepler Institutu. Posle promocije Leine nove knjige – Naučna astrologija – Tajna moć značenja - čvrsto sam odlučila jošna promociji da ću studirati Astrologiju.

Znači, bila sam totalni početnik i nijedan simbol, oznaku, definiciju nisam znala. Kada sada gledam na to – možda je tako i bolje. Od samog pocetka mi je sve prijalo i učionica i kolege a profesore neću ni da spominjem: bukvalno su bili i sada jesu čarolija! Svako predavanje i klub su mi bili osveženje i trudila sam se sve da upijem i zadržim u sebi. Iako sam regularno zaposlena i radim vrlo odgovoran posao, vrlo malo redovnih i klupskih predavanja sam propustila – prosto trčim tamo! 

Kada bi ljudi znali koliko toga astrologija ima da da i pokaže mislim da bi svi krenuli da je proučavaju i da bi mogla da se uvede kao regularni predmet u svakom školovanju. Ljudi bi tada mogli sebe bolje da razumeju, da jasno sagledaju šta vole, šta ne vole, gde treba da idu a šta treba da zaobiđu i da ne lutaju okolo tražeći pomoć na raznim mestima.

Jednostavno mislim da su predavanja Aleksandra i Lee pravi eliksiri lepote i da ih nikako ne bi trebalo propustati.