Utisci astrologa

Gisele TerryPredsednik ISAR-a

Gisele Terry

“Učestvovala sam na 11. Međunarodnoj Astrološkoj Konferenciji u Beogradu i videla mnogo interesantnih i divnih mesta u Beogradu. Ipak, ono što me je najviše pomerilo na ličnom nivou bio je Kepler astrološki Institut.
Kepler Institut otvara studentima svet astrologije kroz sveobuhvatan program učenja, svoju obilnu biblioteku sa astrološkim publikacijama iz celog sveta, sa svojim predanim pomoćnicima i Aleksandrom i Leom – kao direktorima Instituta i njegovim predavačima. Dizajn škole donosi punu astrološku čaroliju i znanje svakom studentu kako kroz vizuelni, tako i kroz učenički nivo. Kroz boje i svetla, astrološki anđeoski sat, astrološke i mitološke postavke na sva četiri zida i tavanici, klupama koje su ispunjene sa divnim astrološkim mandalama poznatih astrologa – student ulazi u astrologiju kroz sva svoja čula. I sve ovo koegzistira sa strogim i disciplinovanim Kepler astrološkim obrazovanjem.
Aleksandar i Lea Imširagić su stvorili stabilnu i uspešnu školu astrologije u Beogradu. Oni su doneli najviše standarde astrološkog obrazovanja u svoj deo sveta.\"

Raymond MerrimanPredsednik ISAR-a od 2003. do 2009.

Raymond Merriman

„Kepler Institut u Beogradu je istinski jedna od najistaknutijih škola u svetu za astrološko obrazovanje. Ja sam putovao širom sveta i posetio mnoge velike astrološke škole od Ciriha do Buenos Airesa do Melburna u Australiji i, naravno, astrološke škole u Sjedinjenim Državama. Moje je mišljenje da organizacija, program škole i priroda predavanja koja se ovde nude, zajedno sa gostima i predavačima iz sveta koji ovde dolaze, kvalifikuje Kepler Institut kao jedan od najizuzetnijih centara za učenje astrologije u svetu.“

Deborah HoundingDirektor Škole Tradicionalne Astrologije (STA) u Londonu i jedan od vodećih eksperata u oblasti horarne i elekcione astrologije u svetu

Deborah Hounding

"Kepler studenti u Beogradu bili su veoma pažljivi i pokazali su jednu izuzetnu sposobnost da se veoma lako povežu sa idejema koje sam ja predstavila u svom seminaru, što je za mene kao onoga ko iznosi ideje izuzetno zadovoljstvo. Ja znam da se to desilo zato što su studenti dobro istrenirani i zato što poseduju jasno razumevanje najvažnijih astroloških principa koje su im preneli Aleksandar i Lea kroz svoj rad u Školi i kroz izgradnju tako aktivnog astrološkog društva u Beogradu.

Hvala vam za divno iskustvo na konferenciji i na seminaru! Ja sam uživala u svemu, a posebno u kreativnosti i umetnosti koja je okruživala samu konferenciju. Učestvovala sam na mnogo velikih međunarodnih astroloških konferencija, ali nikada na tako profesionalno dizajniranom i inspirišućem otvaranju, koje se savršeno povezuje sa mojim viđenjem činjenice da astrologija nije samo intelektualno stimulišuća, već je izuzetna u svom emotivnom potencijalu osnažujući sva čula. Bila sam zatečena izuzetnom pažnjom na svakom detalju, ne samo na Konferenciji, već i u Školi gde sam održala seminar.
Kepler Institut očito poseduje dar i iskrenu strast ka ovoj temi, što se odražava i na lepotu Kepler učionice. Nameravam da pokušam da ovo imitiram jednog dana!"

John FrawleyVodeći svetski ekspert u oblasti Tradicionalne Astrologije

John Frawley

"Bilo mi je zadovoljstvo da držim predavanja na Kepler Institutu u Beogradu. Toplina i prijateljstvo kojom sam dočekan bilo je izvanredno, a organizatori – Lea i Aleksandar Imsiragić – potrudili su se da osiguraju da moja poseta Beogradu ostane zapamćena.

Posebno sam bio impresioniran nivoom astrološkog znanja koje su oni ulili u studente na Institutu. Veoma često, kada negde držim predavanja, stalno moram da objašnjavam osnovne principe. To neizbežno vodi ka tome da je svo podučavanje na elementarnom nivou. Na Kepleru sam, međutim, brzo shvatio da moja publika poseduje izvrsne osnove u onome o čemu govorim, omogućavajući mi da ulazim u dubinu stvari."

Glenn PerryGlenn Perry, Ph.D. Predsednik Akademije za Astropsihologiju Haddam Neck, CT USA

Glenn Perry

"Kepler Institut je prvoklasna, sveobuhvatna astrološka institucija. Njen prvoklasan program, predivan objekat uz vrhunsku tehnologiju čini je jednom od najboljih u svetu. Upravljanje samom Školom je efikasno, pouzdano i sposobno da evoluira u vremenu. Ja veoma preporučujem Kepler Institut polaznicima svih nivoa."

Tad MannOsnivač Astrologije životnog doba

Tad Mann

"Kada sam došao u Kepler Školu u Beogradu, bio sam iznenađen time koliko se profesionalno i kompletno vodi čitav program školovanja. Aleksandar i Lea vode računa o svakom detalju i sve se odvija izuzetno glatko.

Takođe sam bio impresioniran vizuelnim prikazima koje su napravili da bi akcentirali uvodne govore, kao i sposobnošću da obezbede vrhunski kvalitet tehnologije. Svaki događaj i predavanje su bili snimani i prikazivani istovremeno na većem platnu i sve se savršeno uklapalo. Njihovi sjajni saradnici prevodili su moja predavanja simultano i čak je i jedna moja knjiga prevedena na Srpski jezik i objavljena za moj dolazak.

Njihova škola takođe funkcioniše predivno, sa mnogo studenata, knjiga, publikacija, CD-ova i svega ostalog. Ja mislim da oni predstavljaju fini primer toga kako se vodi jedna astrološka škola sa vrhunskim profesionalizmom."

David CochraneAutor astrološkog software-a Kepler i Sirius

David Cochrane

„Kepler Institut iz Beograda je više nego odlična škola astrologije; ona predstavlja postignuće od čak istorijskog značaja! Sa razvojem Kepler Instituta, Istočna Evropa je došla na čelo astrološke edukacije. Od početka 1900-tih Engleska je bila lider u astrološkom obrazovanju. Imajući snažne korene u teozofskom pokretu, Engleska je pokrenula neke od najboljih astroloških škola u svetu. Sada, u 21. veku dobre škole astrologije nastavljaju da postoje u Engleskoj i Zapadnoj Evropi ali, po mom mišljenju, Istočna Evropa se ubrzala mnogo više i sada je postala svetski lider u astrološkom obrazovanju. Aleksandar i Lea Imširagić su u program Kepler Instituta uključili najnovija dostignuća astrološkog saznanja i njihova škola obezbeđuje širok spektar predmeta što garantuje da student stiče sveobuhvatno obrazovanje. Povezujući školu sa drugim progresivnim međunarodnim razvojem u okviru sertifikacije i profesionalizacije, Kepler Institut iz Beograda nije samo vodeći centar astrološke edukacije sada, već možemo takođe očekivati da će on nastaviti da raste i da se prilagođava novim razvojnim trendovima i promenama i u budućnosti. Studenti sa Kepler Instituta stiču ne samo široko i sveobuhvatno astrološko obrazovanje, već takođe dobijaju i praktični i dubinski trening koji se traži kako bi se postao iskusan kao profesionalac u polju astrologije. Njihove visoko kotirane godišnje Balkanske Konferencije omogućavaju studentima da iskuse predavanja i seminare od strane vrhunskih astrologa iz celog sveta. Ukratko, Kepler Institut predstavlja jedno izuzetno dostignuće i diplomci Kepler Instituta mogu biti sigurni da stiču jedno od najboljih obrazovanja iz astrologije koje je danas dostupno. Oni mogu biti ponosni da su polaznici jedne obrazovne institucije koja je stekla međunarodno priznanje i koja predvodi put jednom mnogo ozbiljnijem i sofisticiranijem nivou astrološkog razumevanja i astrološke prakse. Postići izvrsnost nije lako, ali ozbiljan obrazovni program na Kepler Institutu zahteva od studenata da razviju veštinu kako bi postali visoko uspešni i potpuno kvalifikovani profesionalni astrolozi. Moja supruga i ja smo osnivači „Avalon Škole Astrologije“ na Floridi, koja – kao i Kepler Institut, obezbeđuje gotovo jednako sofisticirano i obimno astrološko obrazovanje i mi smo razvili program međusobne razmene sa Kepler Institutom. Ja sam oduševljen da naša škola ima tako snažne veze sa Kepler Institutom i da se novi nivo astrološkog obrazovanja razvija u važnim edukativnim centrima širom sveta.“ 

Robert CorreOsnivač Internet Škole Astrologije “Forum on Astrology”

Robert Corre

“Astrološki Institut Johannes Kepler nudi jedinstvenu priliku za ozbiljnog pojedinca zainteresovanog da postigne karijeru profesionalnog astrologa. Moderna opremljenost Instituta podržana poslednjom tehnologijom koja pomaže da se stvori obrazovna postavka bez premca je za takav trening.

Najvažnije, nastavni kadar koji je vođen od strane Aleksandra Imširagića, osnivača Instituta, obezbeđuje veoma ozbiljan i sveobuhvatni trogodišnji program koji započinje svake godine. Napredak studenata se pažljivo prati i svaki student ima mnogo prilike da radi sa svojim predavačima na individualnoj osnovi.

Veoma preporučujem Institut Johannes Kepler svakome ko ozbiljno traga za karijerom u ovoj profesiji pomaganja drugim ljudima”.

Robert BlaschkeOsnivač „Earthwalk“ Škole Astrologije

Robert Blaschke

„Bio sam izuzetno impresioniran sa Johannes Kepler Institutom koji vode Aleksandar i Lea Imširagić u Beogradu. Studenti u njihovoj školi su bili visoko obrazovani i prilično intelektualno sofisticirani, sa doktorima, advokatima, inženjerima i drugim tehničkim profesijama među polaznicima škole.
Atmosfera u učionici je prvoklasna, nameštena sa izuzetnim stolovima, stolocama i osvetljenjem, predivnim astrološkim umetničkim radovima i takođe impresivnom bibliotekom. Program škole je zahtevajući i sveobuhvatan, sa testom koji se traži na kraju seminara na kome sam ja predavao kao gost predavač.
Stvar koju ja najviše volim kod srpskih astrologa je njihova ljubav ka besprekornoj tehnici i metafizičkim ili teoretskim obrazovnim temeljima zbog čega te tehnike rade na duhovnom nivou.
Postojala je i jedna društvena prijaznost koju sam pronašao među studentima Kepler Instituta – atmosfera prijateljstva i predanosti prožima atmosferu učionice – i to je doprinos ličnih kvaliteta vlasnika Škole.
Aleksandar je rođeni lider i astrološki učenjak. On i njegova supruga su bukvalno izgradili najdinamičniju astrološku školu u celoj Evropi“.

Monica Hable Dimino, ISAR C.A.P.ISAR direktor

Monica Hable Dimino, ISAR C.A.P.

„Kepler Institut predstavlja stanje umetnosti za studiranje astrologije. Na svim svojim putovanjima ja nikada nisam srela još jedan sličan njemu. On ima veliku biblioteku knjiga koja okružuje učionicu. Platno na kome se projektuju lekcije se nalazi odmah do stola predavača. Sredstva za vizuelnu podršku pokazana su na krugovima u boji i horoskopskim simbolima. Učionica sama po sebi bi mogla predstavljati svačiji san.
Ali postoji još jedan dodatak koji svakako kreira najpovoljnije pretpostavke za svako učenje: umetnost i boje koje krase učionicu, kao i zvučni sistem koji izliva prijatne ili osnažujuće zvuke koje prate lekcije. Morate ovo videti to da biste poverovali! Mi nemamo ništa u Sjedinjenim Državama sa čime bismo ovo mogli da poredimo.
Ne treba da čudi što su diplomirani studenti Kepler Instituta jedni od najboljih astrologa u svetu.“

Patricia L. WalshDiplomirani evolutivni astrolog u školi Džefa Grina i glavni trener za Sjedinjene Države u metodi lečenja DMP (Deep Memory Process)

Patricia L. Walsh

“Počastvovana sam da sam bila na Kepler Institutu i Konferenciji 2011. Ovo je bio moj prvi dolazak u Srbiju, pa su moja unutrašnja čula bila prilično okrenuta ka tome da osete generalnu psihičku klimu. Intenzivno na mnogo nivoa – jeste najkraći opis koji mogu dati. Nakon što sam posetila Kepler institut postalo mi je jasno da su Aleksandar i Lea Imširagić započeli potpuno novu renesansu u zemlji sa dugom teškom istorijom kojoj je potrebno duboko isceljivanje. Energija i entuzijazam osnivača i studenata potpuno odgovaraju njihovom profesionalizmu i očitim “svetlom” kojim zrače. Kepler Institut u Srbiji nije samo svetionik za svoj region, već je i model plemenite tradicije onoga što astrologija predstavlja u izjavi “Istina je kćerka vremena i ja se ne osećam postiđen da budem njena babica”… Johannes Kepler

Chris McRaePotpredsednik upravnog odbora ISAR-a

Chris McRae

„U dve odvojene prilike imala sam zadovoljstvo da posetim i predajem na vrhunskom Kepler Institutu u Beogradu. Program Škole se uklapa i čak prestiže učenje na mnogim drugim takvim institucijama širom sveta koje sam posetila. Učionca je predivna, inspirativno dekorisana, sa najnovijom opremom, velikom bibliotekom i jako dobro informisanim predavačima. To je kao da ulazite u univerzalni svet obrazovanja i prosvetljenja. Vrednost astrologije je uzdignuta u tako prijateljskoj i pozivajućoj atmosferi. Volim kako je to tamo.“