Ovogodišnju jesenju seriju predavanja Lea i Aleksandar započeli su sa konferecijom u Wyboston Lakes-u - nedaleko od Kembridža u Engleskoj. Naime, Lea i Aleksandar su bili predavači u okviru 43. astrološke konferencije AAGB (Astrological Association of Great Britain), čiji je predsednik Roy Gillett. Pored Lee i Aleksandra, iz Srbije je učestvovala i Branka Stamenković, kao ekspert iz oblasti tradicionalne astrologije.

Aleksandar je održao dva predavanja na ovoj konferenciji: 'Astrologija Anđela' i 'Fiksne zvezde i mundani događaji od 2010. - 2020', dok je Lea održala predavanje na temu 'Uran u Ovnu - naša velika šansa u narednih 7 godina'. Sva tri predavanja su izazvala veliko interesovanje, a posebno Leino predavanje, za koje su sva mesta u sali bila apsolutno popunjena!

Pravo iz Londona Lea i Aleksandar su se uputili u Buenos Aires, Argentina - gde su učestvovali na 4. astrološkoj konferenciji Astrološkog Instituta Buenos Airesa. Naši predavači su ovde imali po jedno predavanje, kao i seminar iz karmičke astrologije, koji je održao Aleksandar. Lea je održala predavanje o razumevanju naučne astrologije i njenoj primeni u okviru mundane astrologije, dok je Aleksandar imao predavanje o ključnim događajima u Argentini u narednih 10 godina.

Kao direktor ISAR-ovog saveta za astrološku edukaciju, Aleksandar je obišao i dve velike astrološke škole u Buenos Airesu, od kojih jedna ima 450 studenata, a druga oko 250 i razgovarao sa direktorima ovih škola o njihovoj daljoj saradnji sa ISAR-om i još većoj međunarodnoj prisutnosti dveju najvećih astroloških škola u Južnoj Americi.

Nakon 7 dana provedenih u Buenos Airesu, naš Kepler tim nastavio je svoju turneju u Rio de Ženeiru, Brazil, gde su u okviru Astrološke Unije Rio de Žaneira učestvovali na njihovoj 11. međunarodnoj astrološkoj konferenciji koja je bila posvećena mundanoj astrologiji. Kako je to bila nedelja kada su u Brazilu bili izbori - Lea je pripremila predavanje o izborima u Brazilu, dok je Aleksandar govorio o posebnoj ulozi Brazila u narednih 10 godina, definišući primarni arhetip koji je vezan za ovu zemlju.

Upravo na ovom mestu, Leu i Aleksandra je zatekla i prva on-line astrološka konferencija koju je organizovao Robert Corre iz New York-a i njegov 'Forum on Astrology'. Ovo je bilo izuzetno interesantno iskustvo, a sva ova predavanje je još uvek moguće nabaviti preko istoimenog website-a!

Svoju turneju naši predavači nastavili su u Santijagu de Čile, gde je njihov domaćin bila Astrološka Asocijacija Čilea. Ova po mnogo čemu sasvim izuzetna zemlja, pokazala se kao zemlja koja ima mnogo značajniju ulogu u svetu - naročito na duhovnom nivou - nego što se to moglo pretpostaviti. Više o ovome biće reči u okviru prvog ovogodišnjeg klupskog predavanja!

Aleksandar je ovde održao celodnevni seminar na temu 'Hermetična Astrologija i povezanost inkarnacija', dok je Lea imala svoj jednodnevni seminar iz 'Astralne medicine'. Ovim predavanima su prisustvovali i najpoznatiji astrolozi Čilea.

Ova predavanja su imala izuzetno pozitivan rezultat, tako da je organizator poželeo da se naši predavači vrate ponovo u Čile i održe dužu seriju predavanja.

Ipak, ovu turneju predavanja Lea i Aleksandar su završili posetom Uskršenjm ostrvu ili Rapa Nui-u - najizolovanijem naseljenom mestu na planeti, koje se nalazi u sred Južnog Pacifika na oko 4.000 km daleko od Čilea. Rapa Nui je mesto sa koga se videlo poslednje pomračenje Sunca (11. jula) i koje ima psebno značajnu ulogu u vremneu u kome se nalazimo (više o ovome biće reči u okviru prvog ovogodišnjeg klupskog predavanja: 'Pupak sveta i most između dimenzija').

Iako na Uskršnjem ostrvu nikakvo astrološko predavanje nije bilo u planu - ipak je spletom različitih okolnosti Aleksandar zamoljen da održi posebno astrološko predavanje posvećeno značaju eklipse koja se ovde održala 11. jula. Tako je u jednoj galeriji Aleksandar po prvi put upoznao sa Astrologijom žitelje ovog sasvim izolovanog mesta, objašnjavajući im principe na kojima je astrologija zasnovana, kao i specifičan značaj koji ima ovo malo trouglasto ostrvo na samom kraju sveta. Istom prilikom Aleksandar je dao i intervju za jedine lokalne novine koje ovde izlaze jednom mesečno...

Sve u svemu - kako je turneja odmicala, iskustva naših astrologa su bila sve intenzivnija i interesantnija, a čitavu galeriju slika sa ove turneje možete pogledati ovde.