Specifičan karakter divljih životinja, njihove instinktivne reakcije i potrebe, kao i način života mogu nas naučiti osnovnim mehanizmima u odnosu na koje se i naš lični potencijal može izraziti. Ova knjiga omogućava upoznavanje sa 100 primarnih karaktera životinjskog carstva. Naime, svaka čakra (planeta) ima svoju vezu sa ostalih 10 čakri (planeta), što ukupno čini 100 (10 x 10) vodiča.
 
Cilj rada sa Duhovnim Životinjskim Vodičima je da nam pomognu da pronađemo naš jedinstveni kod na planeti Zemlji. Ulazeći u ovu novu oblast rada mi ulazimo u veliko polje jedne veoma posebne energije i započinjemo otkrivanje naše sopstvene adrese, koja nas vrlo specifično određuje na ovoj planeti. Upravo nas ta adresa povezuje sa samim srcem planete Zemlje i tek sa ovim pronalaskom počinje njena aktivacija, kada naša snaga i energija dolaze do svog punog izražaja. Povezivanjem sa planetom Zemljom ujedno se povezujemo i sa Kosmosom, a ovaj rad sa duhovnim životinjskim vodičima nam u svojoj krajnjoj liniji nosi mogućnost razvoja same Kosmičke Svesti.
 
Knjigu prati i kurs Duhovni Životinjski Vodiči, koji traje 8 meseci, a kroz teoretski i praktični rad omogućava polaznicima upoznavanje i otkrivanje našeg jedinstvenog koda na Zemlji, kroz simboliku karaktera divljih životinja u korespondenciji sa astrološkim simbolima. 
 
Više o kursu možete pročitati ovde.
 
Knjigu možete nabaviti u prostorijama Instituta za astrološka istraživanja i edukaciju Johannes Kepler, kao i na telefon 011. 267.31.92, 064.387.222.4 ili info@keplerunited.org